Τρίτη

Σε τελετή για την 25η Μαρτίου στον Λευκό Οίκο θα παραστεί ο υφυπ. Εξωτερικών







Ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Δημήτρης Δόλλης, θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στην καθιερωμένη ετήσια τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Λευκό Οίκο, την ερχόμενη Πέμπτη 22 Μαρτίου.
Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, θα αναφερθεί στα διαχρονικά μηνύματα της ελληνικής επανάστασης του 1821 και στις «κοινές αξίες» που ενώνουν τις δυο χώρες, επαναλαμβάνοντας τη συμβολή της Ελλάδας στην αμερικανική δημοκρατία, καθώς και την προσφορά της ελληνοαμερικανικής κοινότητας ως «γέφυρας» ανάμεσα στα δύο κράτη.
Την Ομογένεια θα εκπροσωπήσει ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος και θα παραστούν επίσης αξιωματούχοι ελληνοαμερικανικών φορέων, καθώς και ελληνικής καταγωγής μέλη της αμερικανικής κυβέρνησης και του Κογκρέσου.
Μετά την τελετή στο Λευκό Οίκο, ο κ. Δόλλης θα παραστεί στην ανοικτή δεξίωση που θα παραθέσει ο πρέσβης Βασίλης Κασκαρέλης στην ελληνική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον για να τιμηθεί η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: