Πέμπτη

25η Μαρτίου και ο κ. Παπανδρέου «γιορτάζει» με τον Ερντογάν την... Αραβική Άνοιξη!

Σε θερμό κλίμα – παρά τις βόλτες του Πίρι Ρέις – η συνάντηση Παπανδρέου-Ερντογάν, ενώ στην Ελλάδα ένα από τα δημιουργήματα του πρώην πρωθυπουργού, ο κ. Ραγκούσης, εξακολουθεί να δημιουργεί προβλήματα, χωρίς να το ζητούν οι δανειστές.

Την ώρα που τόσο ο Γερμανός υπουργός των Οικονομικών (προχθές), όσο και το ΔΝΤ (χθες) έστελναν μηνύματα για εφαρμογή των υπεσχημένων, ο κ. Γ. Παπανδρέου συναντιόταν στην Κωνσταντινούπολη με τον Τούρκο πρωθυπουργού Ερντογάν, έχοντας αφήσει πίσω του τα «δημιουργήματά» του, μεταξύ των οποίων ο Γ. Ραγκούσης.



 
Ίσως να μην αξίζει να ασχολείται κανείς, αλλά και δεν πρέπει κάτι τέτοια να περνούν απαρατήρητα.

Ειδικά τώρα που η οργή – πάντα κακός σύμβουλος - έχει ξεχειλίσει και κάποιοι έχουν βγει στη γύρα και δίνουν υποσχέσεις ανάλογες του «λεφτά υπάρχουν»!

Οφείλω, λοιπόν, να σας ενημερώσω πως η ζωή για τον κ. Παπανδρέου συνεχίζεται, περισσότερο ανάλαφρη και χωρίς τις σκοτούρες της χρεοκοπίας, που για τον ίδιο μάλλον δεν σημαίνει τίποτε.

Έχει παραδώσει τη χώρα στους δανειστές της, έχει παραδώσει το κόμμα στον κ. Βενιζέλο και έχει (ξανα)φύγει!

Από την Πέμπτη βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για να ασχοληθεί με το μόνο θέμα που τον ενδιαφέρει (πλην ζεϊμπέκικου, κανό, αθλητισμού, tweeter και τα τοιαύτα).

Ως γνωστόν, το Ιράκ έχει αποκλείσει την Τουρκία από τη Σύνοδο των Αραβικών Χωρών, με το επιχείρημα ότι δεν είναι αραβική χώρα και επομένως δεν χρειάζεται να φυτρώνει εκεί που δεν την σπέρνουν.
 
Η Τουρκία επομένως έφαγε πόρτα και αυτό ήταν κάτι που δεν μπορούσε να αντέξει.

Έτσι, αποφάσισε να οργανώσει μια αντικάμερα. Και τι καλύτερο όχημα από την Σοσιαλιστική Διεθνή, η οποία ως γνωστόν αποτελεί την επιτομή του... όπου γάμος και χαρά η Μαγδάλω πρώτη.

Οργάνωσαν, λοιπόν, στα γρήγορα μια συνεδρίασης της Ειδικής Επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για τον Αραβικό Κόσμο και την Αραβική Άνοιξη, όπου ο κ. Παπανδρέου θα προεδρεύσει.

Ο κ. Παπανδρέου, λοιπόν, διευκολύνει με τον τρόπο αυτό την επικοινωνιακή μάχη που δίνει η Τουρκία για να υποδυθεί τον ισχυρό περιφερειακό παίκτη, την ώρα που οι Άραβες θεωρούν την Άγκυρα παρείσακτη.

Και βέβαια, την ώρα που η Ελλάδα θα γιορτάζει την Επανάσταση κατά του τουρκικού ζυγού, ο ίδιος θα παίρνει τον καφέ του με τον Ερντογάν με θέα τον Βόσπορο.

(Να ματαιώσει, ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, τη σύναξη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις καινούργιες βόλτες - και μάλιστα επετειακές -  του Πίρι Ρέις στο Αιγαίο, ούτε λόγος βεβαίως).

Όπως πληροφορηθήκαμε, εκτός συνόρων ο κ. Παπανδρέου θα βρίσκεται και το Σάββατο και ενδεχομένως και την Κυριακή, ημέρα που θα πάρει τον δρόμο της επιστροφής – όχι για πολύ, διότι το καθήκον (το σοσιαλιστικό) θα τον αναγκάσει να πάρει πάλι το αεροπλάνο για τη Ν. Αφρική, για την εκλογή νέου προέδρου, όπου ο ίδιος θα είναι μοναδικός υποψήφιος.

Την Κυριακή, όπως είπαμε, συμβαίνει να γιορτάζουμε την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας και το τριήμερο είναι εορταστικό, αλλά… δε βαριέσαι!

Θα συναντηθεί ο κ. Παπανδρέου με τον Ερντογάν (που μας έστειλε πάλι το Πίρι Ρέις στο Αιγαίο) και θα… γιορτάσει με τον δικό του τρόπο.

Υπενθυμίζω ότι και στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ο κ. Παπανδρέου γιόρτασε την… Αραβική Άνοιξη.

Δεν είχε προλάβει καλά-καλά να βάλει την υπογραφή του στις περίφημες συμφωνίες της 26ης-27ης Οκτωβρίου και στα γνωστά κουρέματα που οδήγησαν στη χρεοκοπία και τους ιδιώτες ομολογιούχους και έφυγε για το Λασίθι, όπου και πάλι συνεδρίασε η γνωστή «Επιτροπή Αραβικής Άνοιξης» της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Επιστρέφοντας, είπε τα γνωστά περί δημοψηφίσματος και… η συνέχεια είναι γνωστή και πολύ οδυνηρή!

Οδυνηρή για όλους εκτός από τον ίδιο, βέβαια.

Και η επέτειος του Μεγάλου Σηκωμού, απαρχής του Αγώνα για την Ανεξαρτησία και την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού, τον βρίσκει πάλι να ασχολείται με τον αραβικό κόσμο, αυτή τη φορά στην Κωνσταντινούπολη.

Εκτός κι’ αν επιστρέφοντας μας πει πως… πήρε και την Πόλη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: