Δευτέρα

Εύγε ΠΑΣΟΚ- ΝΔ- ΚΚΕ : Η Μακεδονική Χαρτοποιία κατέληξε σε τουρκικά χέρια…


Ο τουρκικός όμιλος εταιρειών PAK αγόρασε το εργοστάσιο Μακεδονική Χαρτοποιίας (Macedonian Paper Mills) και με την αγορά αυτή έγινε η 4η μεγαλύτερη παραγωγός της Ευρώπης, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Star».
Η εταιρεία Macedonian Paper Mills έχει παραγωγή 100.000 τόνων ετησίως, σημειώνεται. Στο ίδιο θέμα αναφέρεται η Βατάν με τίτλο «Ο όμιλος ΡΑΚ αγόρασε την μεγαλύτερη εγκατάσταση παραγωγής χάρτου της Ελλάδας». Γράφει επίσης ότι με την έναρξη της κρίσης στην Ελλάδα, οι Τούρκοι επενδυτές άρχισαν να επιδεικνύουν ενδιαφέρον για τις εταιρείες στην Ελλάδα.
Ο όμιλος ΡΑΚ της Kartonsan αγόρασε την Macedonian Paper Mills που ανήκει σε παλιά ελληνική οικογένεια. Η Γενί Σαφάκ έχει τίτλο « Ο μοναδικός παραγωγός χάρτου της γειτονικής χώρας πέρασε στην εταιρεία ΡΑΚ». Στο ίδιο θέμα αναφέρονται και οι εφημερίδες Ζαμάν και Μπουγκιούν.
Δεν χρειάζεται φανταζόμαστε ότι το ελληνικό κράτος μπορεί να μη δύναται να μπλοκάρει την εξαγορά για λόγους που άπτονται των «ελευθέρων αγορών», ωστόσο, τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να ληφθούν πρέπει να είναι αυστηρά. Στόχος είναι να διασφαλιστεί, ότι οι όποια οικονομική διείσδυση της Τουρκίας στη Βόρεια Ελλάδα δεν θα αποτελέσει «πλατφόρμα» διευκόλυνσης της διαβόητης και αδίστακτης μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ για να αποσταθεροποιήσει, αφού πρώτα ελέγξει οικονομικά, μια κρίσιμη περιοχή της ελληνικής επικράτειας.
Καλό είναι να φροντίσουμε να αποτινάξουμε τη χαζοχαρούμενη διάθεση που μας διέκρινε εδώ και κάμποσα χρόνια, όπου όποιος προειδοποιούσε ότι «δυνάμεις» στο παρασκήνιο αξιοποιούν την οικονομική διείσδυση για να πετύχουν στόχους στο πλαίσιο της δικής τους ατζέντας, η οποία μάλιστα καμία σχέση δεν έχει με την ευημερία και την αποκόμιση κερδών.
Τουλάχιστον, ας ελπίσουμε ότι το σοκ της οικονομικής κρίσης να μας αφυπνίσει και να αντιληφθούμε επιτέλους πως λειτουργεί ο κόσμος μέσα στον οποίο ζούμε. Διαφορετικά, όσο συνεχίζουμε να πιστεύουμε – ούτε καν να προσποιούμαστε… το έχουμε ήδη πιστέψει – ότι οι απειλές εναντίον της εθνικής μας ασφάλειας είναι «παρωχημένη λογική» και «πρόσχημα για να πλουτίζουν οι έμποροι όπλων», είμαστε καταδικασμένοι να την πατήσουμε πολύ άσχημα, ενώ το σοκ που θα αισθανθούμε τότε, θα κάνει το κρύο ντουζ της οικονομικής κρίσης να μοιάζει με ευχάριστο δροσερό μπανάκι…

Δεν υπάρχουν σχόλια: