Σάββατο

Ομπάμα: «Είμαστε στο πλευρό των Ελλήνων»


Την στήριξή του στις προσπάθειες της Ελλάδας να ξεπεράσει την οικονομική κρίση εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, στην καθιερωμένη ετήσια τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο Λευκό Οίκο για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Κατά το χαιρετισμό του, τον οποίο ξεκίνησε λέγοντας «καλησπέρα» στα ελληνικά, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, αναφέρθηκε στους δεσμούς της χώρας του με την Ελλάδα, αλλά και στην τεράστια, όπως είπε, επίδραση των Ελλήνων στη ζωή των ΗΠΑ και στις ιδέες που διαμόρφωσαν τον κόσμο.

«Αν και οι δεσμοί μεταξύ του ελληνικού και αμερικανικού έθνους είναι παλιοί, οι αξίες και τα ιδανικά που μοιραζόμαστε βαθαίνουν με τον χρόνο και γι’ αυτό συνεχίζουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό των Ελλήνων συμμάχων και φίλων μας, καθώς αγωνίζονται να ανανήψουν από μια δύσκολη οικονομική περίοδο» ανέφερε ο κ. Ομπάμα.
Παράλληλα, καλωσόρισε εγκάρδια τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, επισημαίνοντας ότι «αποτελεί υπόδειγμα ευσέβειας και πίστεως», αλλά και τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Δημήτρη Δόλλη, ο οποίος εκπροσώπησε στην τελετή την ελληνική κυβέρνηση.
Το «παρών» στην τελετή, η οποία πραγματοποιείται για 26η συνεχή χρόνια, έδωσε και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με ομογενείς για την κατάσταση στην Ελλάδα.
Ο κ. Μπάιντεν διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν τη χώρα μας, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο ελληνικός λαός στο τέλος θα τα καταφέρει και η Ελλάδα θα ξαναμπεί στο δρόμο της ανάπτυξης.
Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Μπάιντεν υπογράμμισε ότι «αν και η Ελλάδα αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες, έχει και στο παρελθόν αντιμετωπίσει πολλές και μεγάλες αντιξοότητες και πάντα τις υπερνίκησε λόγω του θάρρους που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους της».

Δεν υπάρχουν σχόλια: