Σάββατο

Ερχονται γιαουρτια Κωστα Αγοραστε!!!!Γιατι σιωπας και δεν παιρνεις θεση για τα οσα συμβαινουν στην ΕΑΣ Λαρισης?

Ως Ποτε?

ΟΙ ΜΟΥΖΕΧΕΝΤΙΝ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥ ΘΑ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΛΟΓΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΑ ΣΦΥΡΙΖΕΙΣ ΑΔΙΑΦΟΡΑ?!!!!
  Ξέρεις?!!!!. Εχεις πλήρη εικόνα των Οικονομικών της ΕΑΣ?.


Ξέρεις  ΠΟΥ ΠΉΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΆ ΑΠΌ ΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΣΙΤΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ Η ΕΑΣ ΤΟ ΑΤΟΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΩΝ 26.000.000 ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ? !!!

Ξέρεις η Όχι ?


Ξέρεις για τα χάλια και την χρεωκοπία που  η παρεα  Κοκκινουλη έχει οδηγήσει την άλλοτε κραταιά Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Λαρίσης?.!!!

Ξέρεις ότι σύμφωνα  με πρόσφατο ρεπορτάζ αθηναϊκής εφημερίδας, τα περιουσιακά στοιχειά της ΕΑΣ  Λαρίσης είναι υπό κατάσχεση, αφού αδυνατεί να αποπληρώσει χρέη εννέα εκατομμυρίων ευρώ  σε τράπεζες , η πιστωτική της ικανότητα  της έχει χαθεί και αντιμετωπίζει προβλήματα λειτουργίας και πληρωμών?

Ξέρεις για την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ισχυρότερος πυλώνας της τοπικής οικονομίας, που είναι η Ένωση Αγροτικών Συν/σμων Λαρίσης Τυρνάβου Αγιάς και η οποία εκ συστήματος αποκρύπτεται από τους Λαρισαιους και τους Αγρότες της Περιοχής?!!!

Ξέρεις  ότι η Μαφια της ΕΑΣ έχει επιβάλλει μια περίεργη σιωπή στα τοπικά ΜΜΕ για τα όσα συμβαίνουν στα στα Οικονομικα της Ένωσης. Ξέρεις πως?.  Αγοράζοντας  κάτι πειναλέους  και αγράμματους  αυτοαποκαλούμενους δημοσιογράφους!!! Έχουν μάθει το κόλπο οι δικοι σου.. 
Κουνάνε  100σταρικο  και τα λαμογια της τοπικής Δημοσιογραφίας  είναι έτοιμοι να στηθούν για πάρτι τους  στα τέσσερα!!!!! 

Ποτέ στην ιστορία της Λάρισας η δημοσιογραφία δεν έχει πέσει τόσο χαμηλά και σε επίπεδο αλλά  και σε δημοσιογραφικό Ήθος .


Ξέρεις  Κωστα Αγοραστε   η ΕΑΣ Λαρισας είναι οργανισμός κοινής ωφέλειας. Κατά συνεπεία αποτελεί υποχρέωση των Δικαστικών Αρχών και του Εισαγγελέα Λαρίσης να επέμβουν και να ασκήσουν ποινική δίωξη για μια σειρά παρανομιων και ατασθαλιών που οι στατηγοι του Καμπου    κατ εξακολούθηση και με σκοπό τον δόλο διαπραξαν  σε  βάρος της μεγαλύτερης συνεταιριστικής οργάνωσης της χώρας αλλά και των συμφερόντων των αγροτών της περιοχής?!!

Αφου ξερεις  πως εγιναναν και γινονται  οι παράνομες εκλογές –παρωδία- εντός των κόλπων των «ανύπαρκτων» 225 πρωτοβαθμίων συνεταιριστικών Οργανώσεων δια την εκλογή αντιπροσώπων.
Δεν απαντνησαν ποτε  στις καταγγελίες και στα οσα εχουν δημοσιευτει κατα καιρους για αυτους,  κανουν  την παπια!!!!
---------------------------------------------------------------------------------------------
Να τι εγραψε ο κοινος μας φιλος και απο οτι ξερω και υποστηρικτης σου στις τελευταιες Εκλογες 
γνωστος και εντιμος συνεταιριστης Αχιλλεας Χονδρονασιος

Κατά την άποψή μου Δημοκρατία μπορείνα υπάρξει χωρίς τον Συνεταιρισμό, αλλά Συνεταιρισμός χωρίς Δημοκρατία δεν νοείται.
Το μέτρο της Δημοκρατίας στον Συνεταιριμό είναι ευθέως ανάλογο με το μέτρο τηςδημοκρατικής εκλογής των οργάνων της διοίκησής του.
Ας δούμε πώς έγινε η εκλογική διαδικασία για την εκλογή της διοίκησης της τοπικής Ενωσης Συνεταιρισμών, στην οποία συμμετείχα. Οι πρωτοβάθμιοι Συνεταιρισμοί, στην πλειοψηφία τους νεκροί, (τους λόγους θα τους πούμε αργότερα), εκλέγουν αντιπροσώπους για την Ενωση. Κατά κανόνα η συμμετο-χή στην εκλογή ελάχιστη.
Επιστρατευμένη από τον υποψήφιο αντιπρόσωπο ο οποίος είναι, συνήθως, και αυτός επιστρατευμένος για τις εκλογικές ανάγκες νομιμοποίησης μιας ολιγάριθμης ομάδας που «κατέλαβε» την Ενωση. Η ομάδα αυτή έχει μοιράσει θέσεις και ρόλους στα μέλη της και η νομιμοποίησή της απο τους αντιπροσώπους, οι οποίοι λειτουργούν ως λόχος πλέον, γίνεται με τον εξής... συνηθισμένο (κατά την ομολογία μελών της) τρόπο. Σε γραφείο της Ενωσης σταυρώνονται τα ψηφοδέλτια με τέτοιο τρόπο ώστε οι ψήφοι των επιστρατευμένων αντιπροσώπων να μοιράζονται μεταξύ των μελών της ομάδας και οι αντιπρόσωποι λαμβάνουν έτοιμο το ψηφοδέλτιο το οποίο ρίχνουν στην κάλπη! Με αυτόν τον καθ’όλα «νόμιμο» τρόπο νομιμοποιείται η ολιγάριθμη αυτή ομάδα επιτυγχάνοντας σαρωτική... νίκη!
Όλα τα ανωτέρω δεν είναι της φαντασίας μου ή υποθέσεις. Προφορικώς το υπερηφανεύτηκαν, σε μένα τον ίδιο, οι ίδιοι, αλλά είναι και γλαφυρά καταγεγραμμένα και στο ρεπορτάζ της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 11/7/2010 όπου επί λέξει γράφεται «...και σε αυτές τις εκλογές δούλεψε το σύστημα «ρολόι», δηλαδή η πεντάδα των ψήφων μοιράστηκε μεταξύ των 9 υποψηφίων της ομάδας Κοκκινούλη...» δηλαδή υπάρχει ένα «σύστημα» που δουλεύει με τον ίδιο τρόπο, απο την ίδια ομάδα, για την ίδια ομάδα, σε κάθε εκλογή! Στο ίδιο ρεπορτάζ ο κ. Κοκκινούλης φέρεται να ευχαριστεί τους αντιπροσώπους που έδωσαν στην ομάδα του μια καθαρή(!) και άνετη νίκη(;).
Ως προς τη δική μου συμμετοχή στις εκλο γές. Είχα ακούσει για το πώς γίνονταν οι εκλογές στην Ενωση και διάβαζα στον Τύπο και άκουγα τις φήμες για επανάληψη της μεθόδου από την ομάδα. Εγνώριζα πώς είχαν «εκλεγεί» οι πλείστοι των αντιπροσώπων.
Αποφάσισα την τελευταία στιγμή να θέσω υποψηφιότητα. Προηγουμένως είδα τον πρόεδρο της Ενωσης στο γραφείο του στην Ενωση και τον ενημέρωσα πως θα καταθέσω υποψηφιότητα. Η κίνησή μου εμπεριείχε συμβολισμό. Με τον Θ. Κοκκινούλη γνωριζόμαστε αρκετά καλά. Γνωρίζει τα χαρακτηριστικά του «τρόπου» και της «φιλοσοφίας» του βίου μου ως προς τα πολιτικά. Την ιδεολογική μου προσήλωση σε θεσμούς άμεσης Δημοκρατίας και ότι είμαι φίλος της ελευθερίας άνευ εκπτώσε ων και εξαιρέσεων. Δεν ζήτησα τίποτε. Περίμενα μετά βεβαιότητας ότι δεν θα επαναλάμβανε την... συνηθισμένη μέθοδο εκλογής, λόγω της υποψηφιότητάς μου. Αντί αυτού οι μουτζαχεντίν του διέδιδαν χλευαστικά πως με είχαν στη... 10η θέση, 1ο αναπληρωματικό!
Την ημέρα των εκλογών κατέθεσα αίτηση με αίτημα να χρησιμοποιηθούν στην ψηφοφορία μόνο τα ψηφοδέλτια που θα είχε η εφορευτική επιτροπή και πρόταση για να επιτευχθεί αυτό, με μοναδικό σκοπό να μην επαναληφθεί η «μέθοδος του συστήματος». Ο Θ. Κοκκινούλης και η ομάδα αντέδρασε και τότε κατέθεσα δήλωση απόσυρσης της υποψηφιότητάς μου και αποχώρησής μου από τη διαδικασία για να μην τη νομιμοποιήσω με την παρουσία μου.
Μετά από αυτό η ομάδα έβαλε σε εφαρμογή το...
συνηθισμένο σχέδιο του «συστήματος».


Η κριτική μου συνολικά και συνοπτικά: ο συνεταιρισμός δεν χωράει τον κομματισμό και για αυτό απο τα χρόνια του έντονου κομματισμού άρχισε η αποσύνθεσή του. Το ένας για όλους και όλοι για ένα απαιτεί ενότητα, εγγύτητα των μελών. Πολύ περισσότερο ο συνεταιρισμός είναι ξένος με τη συντεχνιακή νοοτροπία ομάδων «επαγγελματιών συνεται ριστών» που κάνουν μπίζνες στην πλάτη των συνεταιρισμένων. Αυτές οι ομάδες καθίστανται επικίνδυνες και με τα οικονομικά συμφέροντα που δημιουργούνται και δημιουργούν, τις πελατειακές σχέσεις που αναπτύσσουν αποκτούν δύναμη την οποία χρησιμοποιούν αδίστακτα προκειμένου να διατηρήσουν τα «κεκτημένα» και ελλείψει ελέγχου και αντίστασης δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτε και δεν σέβονται τίποτε.
Αν σ’ αυτό προσθέσει κανείς και την απαιδευσία,
την ημιμάθεια και την κενοδοξία, τότε κατανοεί κανείς
μπροστά σε τι βρίσκεται.
Μέχρι και πιστοποιητικά δημοκρατικότητας θα χορηγούν!


Με τη δύναμη που μου δίδουν τριάντα οκτώ (38) χρόνια ανιδιοτελούς εθελοθυσίας για την ιδεολογία της Νέας Δημοκρατίας, είτε στο δύσκολο χώρο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου τα κρίσιμα χρόνια 1972-1977,
είτε στα πέτρινα χρόνια του αυριανισμού και πρασινορουφιανισμού, είτε στις εκτροπές του παλαιοκομματισμού της Νέας Δημοκρατίας λέω μετά λόγου γνώσεως και λύπης προς την ομάδα της Ενωσης,Η σκέψη, ο λόγος και η πράξη σας, ο «τρόπος» σας δεν είναι δημοκρατικός. Αλλες βαριές λέξεις μπορούν να τον προσδιορίσουν. Είστε ψευτο- και κακο - νεοδημοκράτες.
Και εν πάση περιπτώσει αντισυνεταιριστικοί και αντιδημοκρατικοί.
Εάν κάπου ψεύδομαι είμαι έτοιμος να επανορθώσω.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. ΧΟΝΔΡΟΝΑΣΙΟΣ


Ξέρεις  πρόσφατα   συνηρθαν   δια να εκλέξουν εν είδη διατεταγμένης υπηρεσίας τους ίδιους αγροτοπατέρες εις την Ηγεσία της ΕΑΣ παραγράφοντας ουσιαστικά τις οικονομικές ατασθαλίες και τις ζημιές εκατομμυρίων ευρώ και επιβραβεύοντας την ζημιογόνο πολιτική των προηγούμενων ετών. Ήταν βλέπεις επιστροφή -αποπληρωμή για πελατειακές σχέσεις. Ξέρω συγκεκριμένο συγγενή μου που αν και φανατικός Πασοκτζής στηρίζει τα λαμογια  γιατί λέει έβαλαν το γιο του στο στρατό!!!!! Και ξέρεις τι μου είπε.....
Γιατι λεει μονο ο αυτοι εφαγαν?!!!

Ξερεις ότι η εκλογή αντιπροσώπων Συνεταιριστικών Οργανώσεων είναι παράνομος και καταχρηστική αφού Πρωτοβάθμιοι Συνεταιρισμοί δεν υφίστανται, καθόσον ούτε ΔΣ υπάρχουν, ούτε εγγεγραμμένα μέλη  ούτε οικονομική μερίδα ούτε συνεταιριστική δραστηριότητα  έχουν. Ο δε προϋπολογισμός και η όλη οικονομική κατάστασης τους είναι ανύπαρκτος έως μηδενική χωρίς να υπάρχουν πρακτικά συνεδριάσεων ΔΣ η ΓΣ παρά μόνον σφραγίδες εις τας χείρας μερικών εκλεκτών-παρέας των μουζεχεντιν!!!

Ξερεις ότι ο  Σχολάρχης  Κοκκινουλης και η γνωστή του μαζοχεντιν  παρέα που χρόνια τώρα παράνομα σφετερίζεται την διοίκηση της μεγαλύτερης και άλλοτε ισχυρότερης οικονομικά Συνεταιριστικής Οργάνωσης της Χώρας , φρόντισε να αυξήσει την συνεταιριστική μερίδα των 25.000 αγροτών-μελών των 225 Πρωτοβαθμίων Συνεταιριστικών Οργανώσεων σε 140 Ευρώ. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι άλλοτε συνεταιρισμένοι αγρότες –μέλη, να αδυνατούν να πληρώσουν την ετήσια συνδρομή τους , ειδικά τώρα που υπάρχει οικονομική  κρίση και ως εκ τούτου να στερούνται του δικαιώματος να ψηφίζουν τους αντιπροσώπους της αρέσκειας τους.. Άρα το όλο σκηνικό εκλογής αντιπροσώπων είναι μια μαφιόζικη καλοστημένη άπατη.

Ξερεις  ότι ο κ Κοκκινούλης και η παρέα του στην ΕΑΣ  πληρώνουν παράνομα , με χρημτα  προφανως  της ίδιας της ΕΑΣ σε πολλές περιπτώσεις, την συνεταιριστική μερίδα των 140 Ευρώ σε δυο ή τρεις ή τέσσερες συνεταιριστές –εκλεκτούς αγρότες –φίλους των –βγάζουν τους αντιπρόσωπους της αρεσκείας των βάσει καταλόγου με αποτέλεσμα εν τέλει, να νοθεύουν το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών. Ατυχώς δια τον τόπον η ίδια παρανομία επαναλαμβάνεται επί μια 20ετιαν με την ανοχή των αρμοδίων Οργάνων του Υπουργείου Γεωργίας. Το ίδιο φαινόμενο επαναλαμβάνεται και σε άλλες Γεωργό-ενώσεις με αποτέλεσμα το Συνεταιριστικό Κίνημα να έχει παραδοθεί εις τους αγροτοπατέρες οι οποίοι έχουν απομονώσει το επιστημονικό προσωπικό, έχουν εξαφανίσει την άλλοτε εποπτική Υπηρεσία της Αγροτικής Τράπεζας και διοικούν τις Ενώσεις σαν προσωπικά  καπετανάτα..

Ξερεις ότι η  προσφατη  Γενική Συνέλευση των Αντιπρόσωπων των Πρωτοβαθμίων Συνεταιριστικών Οργανώσεων της ΕΑΣ Λαρίσης Τυρνάβου Άγιας ηταν παράνομος αφού δεν αντιπροσωπεύει τους 25.000 αγρότες μέλη των  Συνεταιριστικών Οργανώσεων και συνεπώς παράνομος είναι και η εκλογή του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΣ Λαρίσης και οι οποιες αποφασεις τους !!!

Ξερεις ότι είναι παράνομος η παραγραφή των ζημιών και ατασθαλιών του Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου από την Γενική συνέλευση των ψευδό αντιπροσώπων των πρωτοβαθμίων συν/σμων και έχουν και ποινική ευθύνη επειδή για 15 συνεχόμενα χρόνια  παραγράφησαν τεράστια ποσά-ζημιές κακής οικονομικής διαχείρισης.

Ξερεις ότι υπάρχει ποινική ευθύνη διότι επί 20 έτη ουδέποτε οι διοικούντες την ΕΑΣ Λάρισας δημοσίευσαν ισολογισμούς η προϋπολογισμούς η ελέγχους από ορκωτούς λογιστές τόσον για τα οικονομικα  της Συνεταιριστικής Οργάνωσης αλλά και των υπαγόμενων εις αυτήν επιχειρήσεων.

Ξερεις ότι κατά την πάγια συνεταιριστική νομοθεσία, όλα τα έσοδα της Ενώσεως που προέρχονται από κοινοτικές επιδοτήσεις, από δικαιώματα και κατακρατήσεις επιδοτήσεων προς τους μεμονωμένους συνεταιριστές, από αποζημιώσεις , από κέρδη των αγροτικών βιομηχανιών και γενικώς πάσης φύσεως εσόδων, πρέπει να μοιράζονται εις τις  πρωτοβάθμιες συνεταιριστικές οργανώσεις σε ποσοστό 6 προς 4 (το 4 αναλογεί στην ΕΑΣ).

Ξερεις ότι για 20 χρόνια τώρα δεν εδόθη ούτε ένα Ευρώ στις πρωτοβάθμιες, κανένας Υπουργός Γεωργίας ή ελεγκτικός μηχανισμός δεν ρώτησε ποτέ, Γιατί? Και  τέλος πάντων γιατί δεν εκινήθη αυτεπάγγελτα η δικαιοσύνη μέχρι σήμερα? Εις τα έσοδα της ΕΑΣ πρέπει να αναφέρουμε τις πληρωμές για τις ενστάσεις της ΚΑΠ (φημολογείται ότι ήταν 125 εκατομμύρια ευρώ), το 1-2 % των επιδοτήσεων από ΟΠΕΚΕΠ, τα έσοδα της αγοραπωλησίας σπόρων (όπως το σιτάρι), και ζωοτροφών, Και τέλος τις προμήθειες-έσοδα από εργοστάσια βιομηχανικής ντομάτας , φαρμάκα  και λιπασμάτα. Σύμφωνα μάλιστα με ομολογίες υπαλλήλων της ΕΑΣ Λαρίσης υπάρχουν υπόγειες διαδρομές για την διακίνηση των χρημάτων –προμηθειών αυτών!!!

Ξερεις ότι υπάρχουν  αλληλοκατηγορίες που δημοσιεύτηκαν και στα τοπικά ΜΜΕ μεταξύ του τ. Προέδρου της ΕΑΣ κ Αντωνίου και του   κ. Κοκκινούλη, όπου γίνεται λογος για παράνομο πλουτισμό και αγορά εκατοντάδων στρεμμάτων και ακίνητης περιούσιας!!! Μερικοί μάλιστα στα καφενεία και τους δρόμους της Λαρίσης και των χωριών μιλούν για ξεπούλημα του Εργοστασίου Γάλακτος ΟΛΥΜΠΟΣ που έγινε με κοινοτικές επιδοτήσεις και που κατά παράβαση της κοινοτικής Νομοθεσίας επωλήθη!!!! Ήδη εμπειρογνώμονες της Ε.Ε ερευνούν σχολαστικά το όλο θέμα. Λέγεται μάλιστα οτι κάποιοι τα πήραν χοντρά για να διευκολύνουν την αγοραπωλησία!!!! 

Ξερεις  για το ήδη χρεωκοπημένο Εμπορικό Κέντρο της Φιλιππούπολης -GAEA LIFESTYLE CENTER-η  αυθαίρετη παραχώρηση τμηματος  εις την κατασκευαστική εταιρεία, η πρόσληψη μιας ανύπαρκτης διαχειριστικής Εταιρείας Εμπορικών Κέντρων από την Θεσσαλονίκη  με υπέρογκο τίμημα μόνο και μόνο επειδή η ιδιοκτήτης ήταν εντυπωσιακή κυρία!!! Και γενικά ξερεις το όλο στήσιμό εγινε  χωρίς να έχουν προηγηθεί μελέτες βιωσιμότητας ή περιβαλλοντολογικές, σε μια περιουσία που είχε αγοραστεί για άλλους σκοπούς!!!

Ξερεις  ότι  η Καθημερινή έγραψε τα παρακάτω:

Τα παλιά εκείνα χρόνια που τα τρακτέρ τριγύριζαν στα μπλόκα, η φυσιογνωμία που συντάραξε το αστικό μας σύμπαν, ήταν ο «γαλάζιος» Θανάσης Κοκκινούλης. Ο «Μαρίνος Αντύπας της Δεξιάς» κατά τον Δημ. Ρέππα, ή ο «πρόεδρος κι αρχηγός», όπως ακόμη και σήμερα λατρεύει να τον φωνάζουν, πρέσβευε το κλασικό «η επανάσταση μπορεί να περιμένει». Όταν τον έπαιρναν τηλέφωνο οι ρεπόρτερ, απαντούσε «τώρα πίνω τσίπουρα, να σε πάρω μετά;»! Κι ύστερα, τα χρόνια πέρασαν. Ίσως να έφταιγε η «κοκέτικη» τάση που του άφησε η έκθεση στο «γυαλί» για τα πουκάμισα με το κροκοδειλάκι στο πέτο που λάνσαρε στον κάμπο, για τα σακάκια που στην ούγια έγραφαν «Boss» και για τα περάσματά του με τη γυαλιστερή BMW 316i απ’ τα μπλόκα. Πάντως κάπου στο διάβα του χρόνου αυτό το «συμμαχώ ακόμη και με το διάβολο για τους αγρότες», που έλεγε ο κ. Κοκκινούλης, άρχισε να ακούγεται κάπως παράταιρο. Εκείνος ξεκίνησε με το τρακτέρ του, και πριν από μερικούς μήνες έφθασε ως πρόεδρος της ΕΑΣ Λάρισας να ανοίξει το… Kokkinouli’s Mall στον κάμπο! Δηλαδή ένα γιγαντιαίο εμπορικό κέντρο 8 εκατομμυρίων ευρώ, με 240 υπόγειες θέσεις πάρκινγκ και 50 καταστήματα, το οποίο ονομάζεται «Gaea Lifestyle Center»! Ισως η ιδέα να του ήρθε επειδή δεν έβρισκε Lacoste στη Λάρισα, πάντως το βέβαιον είναι πως το λαρισινό Mall το έστησε στην οδό Καρδίτσης, «για να το βλέπει κάθε φορά που θα έρχεται από την Καρδίτσα ο Μπούτας»!
Όσοι πετυχαίνουν αυτές τις μέρες τον Θανάση Κοκκινούλη στα καφέ του Κάμπου, τον ρωτούν την ίδια ερώτηση: «Γιατί δεν είσαι στα μπλόκα πρόεδρε;». Και λαμβάνουν την ίδια απάντηση: «Όλα τα χρόνια ο Ολυμπιακός παίρνει το πρωτάθλημα. Ας το πάρει μια φορά κι ο Παναθηναϊκός». Aν κάνετε την ίδια ερώτηση στους αγρότες των μπλόκων, μάλλον θα σας πουν το ανέκδοτο που τελευταία σαρώνει στη Λάρισα: πως, δηλαδή, όταν αποπειράθηκε ο κ. Κοκκινούλης να κατέβει στα μπλόκα, ένας αγρότης τον είδε από μακριά. Ενθυμούμενος το γιγαντιαίο εμπορικό κέντρο του προέδρου της ΕΑΣ (Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμωv) στον Κάμπο φώναξε στους υπόλοιπους: «Ρε σεις! Ο… Harrods βγήκε παγανιά!». Αγνωστον αν ο κ. Κοκκινούλης άκουσε το σχόλιο ή μόνο τα γέλια. Έκτοτε, ουδέν μπλόκο επισκέφθηκε…
Ακόμη και ο παλιός του σύμμαχος, ο Θανάσης Νασίκας (ή για τους φίλους «Νασούλιας») εξαφανίσθηκε. Ο ευτραφής κύριος που οδηγούσε το τρακτέρ όταν ο υπουργός Σ. Χατζηγάκης είχε αρπαχτεί επάνω του κι έκανε πύρινες δηλώσεις, ξενιτεύτηκε στα 54 του. «Ο Νασούλιας την έκανε για Ρουμανία!», λένε τώρα στον Τύρναβο. Ο ίδιος πάλι, λέει πως μετά τη θητεία του ως δήμαρχος Τυρνάβου εντόπισε στο Βουκουρέστι κάτι φθηνά οικοπεδάκια – άλλο αν οι παλιοί συναγωνιστές επιμένουν πως κάνει χρυσές δουλειές με μεσιτείες real estate για όποιον συντοπίτη του σκέφτεται να ρίξει μαύρη πέτρα στα ελληνικά χωράφια. Ο,τι κι αν λένε οι άλλοι, ο «Νασούλιας» ξέρει καλύτερα. Εκείνος έχει το μυαλό του στην Ουκρανία. «Αυτός είναι», λέει, «ο επόμενος σταθμός της επέκτασης Νασίκα»!
Κι έτσι κάπως, η εποχή του αγροτικού λυρισμού παρήθλε ανεπιστρεπτί. Ακόμη κι ο Θανάσης Νασίκας θα ξεκαρδιζόταν αν άκουγε τώρα εκείνο το αξέχαστο Κοκκινούλικο απόφθεγμα: «την αίσθηση που σου δίνει στις πεντέμισι το πρωί η μυρωδιά της αλωνισμένης καλαμιάς, δε μπορεί να στη δώσει κανένας και τίποτα άλλο»! Πλην, ο «Νασούλιας» λείπει στο Βουκουρέστι για δουλειές…
Τέλος αληθεύει η πληροφορία ότι ένα μέρος της περιουσίας παρεχωρήθη στην κατασκευαστική εταιρεία για να γίνει πολυκατοικία?

Ξερεις  ότι  υπάρχουν παράνομα παραστατικά παραδόσεων βάμβακος εις το Εκκοκκιστήριο και δημητριακών εις τις αποθήκες της ΕΑΣ  για μεγαλύτερες ποσότητες από αυτές που τελικά παραδόθηκαν και γίνεται λόγος για αλλοτρίωση των στοιχείων των γεωργικών εκτάσεων προκειμένου να εισπραχθούν πλασματικές κοινοτικές επιδοτήσεις? . Όλα αυτά με τις ευλογιές των  διοικούντων την ΕΑΣ και οφείλει ο Εισαγγελεύς Λαρίσης να κινηθεί πάραυτα!!! και η ΣΔΟΕ να μην κάνει γαργάρα για τα οσα λέγονται στα πηγαδάκια της Λαρισας

Ξερεις για  το τεράστιο θέμα της παράδοσης βάμβακος και δημητριακών με ανοικτή τιμή από μέρους των αγροτών εις την ΕΑΣ και εν συνεχεία να συμψηφίζονται ζημίες και οικονομικές ατασθαλίες και τέλος  παραγράφονται από τις γενικές συνελεύσεις των ψευτοαντιπροσώπων. Τα λογιστικά κόλπα και ευρήματα των γαλάζιων στρατηγών του κάμπου δεν έχουν τελειωμό!!!
Ξερεις για τον δημοσιευμα στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΚΑΡΦΙ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010, ΣΕΛΙΔΑ 57 (συνοδεύεται και με φωτογραφία του Κοκκινούλη)
Να τι γραφει

Άτοκα, δανεικά και αγύριστα!

Δανεικά και αγύριστα; Ιδού η απορία. Πάντως τα «καρφώματα» πέφτουν σαν το χαλάζι για τα άτοκα δάνεια που είχε μοιράσει σε δεκάδες συνεταιριστικές οργανώσεις στα τέλη του 2008 ο τότε υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Α. Κοντός.
Μιλάμε για 150 εκατομμύρια ευρώ. Στόχος; Να στηριχθούν οι συνεταιρισμοί που αντιμετώπιζαν προβλήματα με τη διάθεση των δημητριακών, λόγω της υποχώρησης των τιμών του σκληρού σίτου. Ποιος είχε πάρει τη μεγαλύτερη μερίδα;
Η Ένωση των Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας του γαλάζιου αγροτοσυνδικαλιστή Θανάση Κοκκινούλη. Τυχαίο; Δεν νομίζω, που λέει και η διαφήμιση. Το δάνειο άγγιζε τα 26 εκατομμύρια ευρώ. Ο κ.Κοκκινούλης, πάντως, δεν λέει κουβέντα. Κρατά κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα, παλεύοντας να πείσει τους συντοπίτες του να τον ψηφίσουν για δήμαρχο στο Δήμο Κιλελέρ – Κρανώνα – Πλατυκάμπου, παρά το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία στηρίζει τον Α. Χονδρονάσιο! Αυτό λοιπόν το δάνειο όπως και τα υπόλοιπα έπρεπε να επιστραφούν στην Αγροτική Τράπεζα, όταν θα ολοκληρωνόταν η διάθεση της παραγωγής στην αγορά. Τα σιτάρια έφυγαν από τις αποθήκες σε τιμές ζηλευτές, αλλά κανένας συνεταιρισμός δεν γύρισε πίσω ούτε ένα ευρώ! Είναι αλήθεια; Αλλά μη νομίζετε ότι και η Αγροτική ζήτησε πίσω τα λεφτά της! Στον κάμπο ακούγονταν κραυγές και ψίθυροι, αλλά η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε κλείσει τα αυτιά της! Ο Σωτήρης Χατζηγάκης έσπευσε, λίγο πριν στηθούν οι κάλπες του Σεπτεμβρίου του 2009, να παρατείνει για άλλον ένα χρόνο τη δυνατότητα επιστροφής των εκατομμυρίων.
Μεγάλη η χάρη του! Τώρα λοιπόν πλησιάζει η ώρα του ταμείου. Θα πληρώσουν οι συνεταιρισμοί στις 30 Σεπτεμβρίου; Αν επρόκειτο για επιχειρήσεις, θα έκλειναν θέσεις στις λίστες του Τειρεσία. Τώρα το θέμα καλείται να χειριστεί η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
"ΕΝΑ ΣΚΑΣΜΟ" ΛΕΦΤΑ "ΠΕΤΑΞΕ" Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΣΤΟ "ΤΡΥΠΙΟ ΒΑΡΕΛΙ" ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΟΥΛΗΔΩΝ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΩΝ ...


Ξερεις  ότι με το  Ν. 2008/4(ΦΕΚ-16 Α') Περί τροποποιήσεως και συμπληρώσεως των διατάξεων του Ν.1571/1985 "Ρύθμιση θεμάτων πετρελαϊκής πολιτικής και εμπορίας και άλλες διατάξεις". Λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομικών και συναρμοδίων Υπουργείων

'Άρθρο 33 : Ρύθμιση χρεών θυγατρικών της Α.Τ.Ε. εταιρειών
Το Ελληνικό Δημόσιο αναλαμβάνει την υποχρέωση να καταβάλει στην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος για λογαριασμό των κατωτέρω αναφερόμενων θυγατρικών αυτής εταιρειών το έναντι εκάστης αναγραφόμενο ποσό, το οποίο αποτελεί μέρος μεγαλύτερης οφειλής αυτών, προς την ως άνω Τράπεζα, γεννηθείσης εκ χρηματοδοτήσεων της προς τις Εταιρείες αυτές.
Το αναλαμβανόμενο από το Ελληνικό Δημόσιο ποσό αποτελεί μέρος του ελλείμματος των Εταιρειών αυτών, οφειλόμενο στην παρέμβαση του Κράτους στα πλαίσια της ασκούμενης απ' αυτό κοινωνικής ή άλλης παρεμβατικής πολιτικής.
Τα αναλαμβανόμενα από το Ελληνικό Δημόσιο ποσά έχουν κατά επιχείρηση ως ακολούθως:
........................................................................................................................
Για την ΟΛΥΜΠΟ Α.Ε. Γαλακτοβιομηχανία » Λάρισα » εδοθησαν 240 εκατ. δρχ
.
Σύνολο Σπυρακο  13,458 δισεκατομμύρια δρχ συνολικα και για αλλους .!!!Η ρύθμιση με την Α.Τ.Ε. των ως άνω αναλαμβανόμενων από το Ελληνικό Δημόσιο ελλειμμάτων των θυγατρικών της Εταιρειών θα γίνει κατά τρόπο και χρόνο που θα καθορίσει κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας, Οικονομικών και Γεωργίας (Το άρθρο 33 καταργήθηκε από άρθρο 19 παρ. 4 Ν. 2198/94, ΦΕΚ Α' 43).


ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΦΤΑ. ΑΓΟΡΣΤΕ ΚΩΣΤΑ!!!!..


ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ?

Θα μας πει ποτε  ο  Σιδηροπουλος και η παρεα του!!!!!
ΠΟΙΟΙ ΕΦΤΑΙΞΑΝ?
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΝ: ΕΜΕΙΣ!!!

Κωστα Αγοραστε ασε τα μεγαλα λογια και πες μας τελικα τι ξερεις!!!!!Οι λαρισαιοι-οι αγροτες της περιοχης θελουν να μαθουν!!!!!
ΦΑΊΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ


ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΗ ΣΚΟΠΕΛΟ ΤΗΣ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΙΑ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΚΑΠΟΤΕ..., ΚΑΙ ΤΟ "ΓΟΛΓΟΘΑ" ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΑΤΟΚΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ, Ο ΚΟΚΚΙΝΟΥΛΗΣ ΕΒΑΛΕ "ΠΛΩΡΗ" ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ!ΚΑΙ Ο ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΕΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ!!!

ΣΗΚΩ ΜΑΡΙΝΟ ΑΝΤΥΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ
ΤΟΥΣ
"ΜΑΘΗΤΕΣ" ΤΗΣ "ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ"!
ΟΠΟΥ ΚΡΕΜΟΥΣΑΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ Τ' ΑΡΜΑΤΑ
ΚΡΕΜΑΝ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ ΤΑ ΝΤΑΟΥΛΙΑ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΤΟΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΑ

ΚΡΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

ΟΙ 20 ΕΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΤΟΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ TA ΟΠΟΙΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ:

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΕΣ ΕΑΣ ΠΗΡΑΝ ΑΤΟΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ


Τα «βρόντηξε» ο Τσικρίκας, νέος πρόεδρος της ΕΑΣ Λάρισας ο αλλοτε γαλαζιος συγκεντρωσιαρχης Σιδερόπουλος
Προσθήκη λεζάντας


Κολητοι!!!

Ήταν Σεπτέμβριος του 2008 όταν ο  Κοκκινούλης και Ο Σιδηροπουλος έκοβαν την κορδέλα του «Gaea Lifestyle Center» καμαρώνοντας για το δημιούργημά του. Με 57 καταστήματα και xώρους μαζικής εστίασης, το εμπορικό κέντρο των αγροτών ξεκίνησε με τους  καλύτερους οιωνούς. 

 

Ο νεκροθαφτης της ΕΑΣ

Ο αποφοιτος της Σχολης Κοκκινουλη

Άλλαξε χέρια σήμερα το μεσημέρι το τιμόνι της ΕΑΣ Λάρισας, μετά την παραίτηση που υπέβαλε ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της Οργάνωσης κ. Σπύρος Τσικρίκας.


Στη θέση του κ. Τσικρίκα εξελέγη ο Χρήστος Σιδερόπουλος. Πάντως το παρασκήνιο ήταν έντονο τις τελευταίες ημέρες, ενώ όλα ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη όταν για πρώτη φορά ο Σπύρος Τσικρίκας ανακοίνωσε σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου την πρόθεσή του να παραιτηθεί προτάσσοντας προσωπικούς λόγους όπως και λόγους υγείας. Τότε η συνεδρίαση διακόπηκε και αποφασίστηκε να συνεχιστεί σήμερα το μεσημέρι.


Ο κ. Τσικρίκας επέμεινε για μία ακόμη φορά στους λόγους της παραίτησής του, οπότε και προχώρησε η διαδικασία για την εκλογή νέας διοίκησης στην ΕΑΣ Λάρισας. Πέρα από την ανάδειξη του κ. Σιδερόπουλου στη θέση του προέδρου της Οργάνωσης, υπήρξε αλλαγή και στις υπόλοιπες θέσεις του Δ.Σ. Νέος αντιπρόεδρος εξελέγη ο κ. Δημήτρης Τσικόπουλος, γενικός γραμματέας είναι πλέον ο κ. Χρήστος Τσιτσιρίγκος, ενώ την θέση του Ταμία ανέλαβε ο κ. Στέλιος Ρίζος.


Σίγουρα η παραπάνω αλλαγή στην διοίκηση της ΕΑΣ Λάρισας αποτελεί ένα ακόμη επεισόδιο στην θυελλώδη ιστορία της συνεταιριστικής οργάνωσης, σε μια στιγμή που τα προβλήματα – κυρίως τα οικονομικά - έχουν φουντώσει, ενώ το σημείο είναι κομβικό λόγω και της μετεξέλιξης συνολικά του συνεταιριστικού κινήματος.Και τελος Κωστα Αγοραστε ξερεις για ολα αυτα που ηδη δημοσιευτηκαν σ αυτη εδω την Ιστοσελιδα?
Παρακολουθώ με δέος τα διαδραματιζόμενα εις την ΕΑΣ Λαρίσης την όποιαν είχα την τιμή να διευθύνω εις το παρελθόν. Η εποχή μου εις την ΕΑΣ έχει χαρακτηριστεί από πολλούς  σαν την χρυσή εποχή εις την Ιστορία του Συνεταιριστικού κινήματος. H Λάρισα τότε ήταν ένα απέραντο εργοτάξιο παραγωγής πλούτου. Δυστυχώς στην μεταπολιτευτική της Ιστορία έπεσε θύμα των γνωστών γαλάζιων αγροτοπατέρων οι οποίοι κυριολεκτικά έκαναν πλιάτσικο και λεηλάτησαν την περιούσια της.

Σήμερα η άλλοτε πρώτη οικονομική δύναμις σε επίπεδο Συνεταιρισμού στην Ελλάδα έχει μεταβληθεί σε χρεοκοπημένο γκέτο ανυπόληπτων πλιατσικολόγων που παριστάνουν του Αγρότες και εξακολουθούν να την  διοικούν, αλληλο-σπαρασσόμενοι.

Σε οποιαδήποτε άλλη σοβαρή χώρα όλα αυτά τα γαλάζια χαμόγια θα είχαν πάει φυλακή. Δυστυχώς όμως στην μεταπολιτευτική Ελλάδα η κλεψιά και η κατάχρηση δημόσιας περιούσιας θεωρείται εξυπνάδα.

Είναι λυπηρό το ότι κάποιοι από αυτούς αφού την βύθισαν σε οικονομικό χάος  μεταπήδησαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και παριστάνουν τώρα τους Σωτήρας των Αγροτών  των νεοϊδρυθέντων δήμων,

Εις το παρελθόν με δημόσιες παρεμβάσεις από την Αμερική όπου ευρίσκομαι είχα καταγγείλει τους διαπλεγμένους και τις ολέθριες πολιτικές τους  χωρίς βεβαία ποτέ να εισακουσθώ.  Κάποιοι στη Λάρισα –Πολιτική Και Δικαστική Εξουσία είχαν βάλει βουλοκέρι στα αυτιά τους!!!

Θέλω να επισημάνω εις το σημείο αυτό την τεράστια ευθύνη των Γαλάζιων βουλευτών της Λάρισας της τελευταίας 40ετιας  αλλά και του σημερινού Περιφερειάρχη φίλου μου Κώστα Αγοραστού οι οποίοι συντήρησαν και συντηρούν όλα αυτά τα λαμόγια στο Entourage των Γραφείων τους.

Σημαντική είναι και η ευθύνη του τοπικών ΜΜΕ και κάποιων τοπικών δημοσιογράφων  που για λίγα ευρώ συγκάλυπταν την λεηλασία και εξυμνούσαν το πάρτι εις βάρος των Αγροτών.

Έτσι που έφτασαν τα πράγματα σήμερα υποβάλλω ένα σχέδιο Εκτάκτου ανάγκης για να σωθεί ότι έχει απομείνει. Αν και οι ελπίδες μου είναι μηδαμινές καλώ τον Κώστα Αγοραστό να ηγηθεί αυτής της Προσπάθειας. Αν δεν το πράξει η ευθύνη του θα είναι τεράστια!!!

Να λοιπόν τι προτείνω!!!    

1.     Λογιστικός Έλεγχος όλων των περιουσιακών στοιχείων της ΕΑΣ από Ορκωτούς Λογιστές με την  επίβλεψη της Δικαστικής Αρχής κα της ΑΤΕ.

Να γίνει ερεύνα για το  ποια είναι τα περιουσιακά της  στοιχεία -δηλαδή το ενεργητικό κεφάλαιο. Ποιο το μηνιαίο κόστος λειτουργίας της -οι άμεσοι και έμμεσοι υποχρεώσεις--τα μηναία σταθερά έσοδα και όλα τα χρέη της.

Πρέπει επίσης διερευνηθούν οι  οικονομικές ατασθαλίες  και οι ζημίες της ΕΑΣ και η παράνομος διαγραφή των,  από το μονιμως  εκλεγόμενο !!!- με  αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των αντιπροσώπων των πρωτοβαθμίων Συν/μων ( εκλεγομένων επίσης παρανόμως,- Διοικητικό και Εποπτικό Συμβούλιο.

Συγχρόνως να ερευνηθεί και το πόθεν εσχες όλων αυτών  που διοίκησαν την ΕΑΣ μετά το 1974-να ξανοιχθούν οι Τραπεζικοί τους  Λογαριασμοί και  να ερευνηθούν  οι επιδοτήσεις που έπαιρναν από την ΕΟΚ  και η νομιμότητα τους.

2.     Να γίνει υποχρεωτική παραίτησης του Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΑΣ -και τούτο είναι εφικτό και νόμιμο διότι η ΕΑΣ είναι Ιδιωτικός Οργανισμός κοινής ωφελείας και η επιβλέπουσα Αρχή- η Δικαστική Εξουσία έχει νόμιμο δικαίωμα να υποχρεώσει τους ανωτέρω εις παραίτηση και να διορίσει προσωρινό Διοικητικό και Εποπτικό Συμβούλιο μέχρι της νομίμου εκλογής νέου Συμβουλίου.

            Υπάρχουν αξιόλογοι Νέοι αγρότες, τίμιοι νέοι  επιστήμονες--Γεωπόνοι -μέλη Πρωτοβαθμίων Συν/σμων που μπορούν  να αντικαταστήσουν τους Μόνιμους <<Σωτήρες>> Αγροτοπατέρες.

Είναι τελείως απαράδεκτο και  εξοργιστικό και  ξεπερνά τα όρια της θρασύτητας να εκλέγεται  από την ίδια παρέα ενόχων - τα μέλη του Αιωνόβιου Διοικητικού Συμβουλίου- ο Χρήστος Σιδηρόπουλος- συνυπεύθυνος της καταστροφής και της χρεοκοπίας της ΕΑΣ και να περιφέρεται στον κάμπο με τον μανδύα του Περιφερειακού Συμβούλου της Παράταξης Αγοραστού - ζητώντας από τους αγρότες νομιμοποιήσουν τις κομπίνες!!!!! .

3.     Η ΕΑΣ πρέπει να διεκδικήσει  αμέσως από την ΑΤΕ των 1/2 των προμηθειών  από όλες τις οικονομικές  συναλλαγές και επιβαρύνσεις που κάνει με τους συνεταιρισμένους αγρότες-μέλη  της ΕΑΣ.(Δάνεια λιπασμάτων, γεωργικών φαρμάκων,  επιδοτήσεις κλπ)]. Το ίδιο και από Ιδιωτικές Τράπεζες, ΟΠΕΚΕΠΕ, ΕΛΓΑ ΚΛΠ.

Η πρακτική αυτή εφαρμόζεται σε όλες  τις χώρες του κόσμου, Αμερική, Ιαπωνία, Καναδά, Αργεντινή ,Βραζιλία κλπ.

Το ίδιο  γίνονταν την  εποχή που ο υποφαινόμενος ήταν  Γενικός Διευθυντής της ΕΑΣ Λαρίσης--Τυρναβου--Αγιας.

Όλα αυτά υπό την προϋπόθεση  ότι η κατανομή  θα γίνεται 3 προ 2. Δηλαδή 3 η ΕΑΣ και 2 οι Πρωτοβάθμιοι Συνεταιρισμοί δια να  δημιουργηθούν αι Συν/κες μερίδες και να αρχίσουν να αναπτύσσονται  οικονομικώς οι πρωτοβάθμιοι Συν/σμοι,  έχοντας πόρους .

4.      Οργάνωση και Ανάπτυξη Προμηθευτικών Εργασιών.

 Η ΕΑΣ πρέπει να ζητήσει από την ΑΤΕ και Ιδιωτικές Τράπεζες να χορηγούν  χαμηλότοκο  μεσοπρόθεσμο δάνειο σε κάθε  αγροτική οικογένεια με τη οποίαν έχουν  οικονομικές δοσοληψίες, δια την προμήθεια λιαν αναγκαίων τροφίμων (Πχ Ένα δοχείον λάδι κατά άτομο, ρύζι, όσπρια, κονσερβοποιημένα φαγητά, τυριά, κατεψυγμένα οπωροκηπευτικά κλπ). Και τα οποία  θα αγοράζονται αποκλειστικά  από άλλες Συν/κες οργανώσεις της Ελλάδος και εάν δεν υπάρχουν αγροτικά προϊόντα - διότι τα πάντα είναι χρεοκοπημένα εις την Ελλάδα -θα τα προμηθεύονται από Ελληνικές Ιδιωτικές Εταιρείες.(Υπό την προϋπόθεση ότι  θα είναι Ελληνικής παραγωγής με πιστοποιητικό της οικίας Διεύθυνσης Γεωργίας και με χαμηλές τιμές).Με αυτόν τον τρόπο θα βοηθούνται οικονομικά αμφότεροι οι συν/σμοι και και θα είναι και κίνητρο παραγωγικής Ανάπτυξης  στις χαλεπές μέρες που ζούμε. Οι προμηθευτικές εργασίες μπορούν να αναπτυχτούν και σε μη μέλη των Συν/κων οργανώσεων εφόσον τα χρήματα θα προκαταβάλλονται.

5.      Οργάνωση Ανταλλαγής Αγροτικών προϊόντων[ΜΠΑΡΤΕΡ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΥΡΩ--ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ -ΟΠΟΥ ΔΙΑΚΙΝΕΙΤΑΙ   ΠΟΛΥ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ  ΚΕΡΔΟ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΞΩΜΕΝ ΕΙΣ ΑΛΛΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΝ ΜΑΣ] μεταξύ Συν/μων άλλων περιοχών.

6.      Οργάνωση  κέντρων σποροπαραγωγής δια την δημιουργία Ελληνικών Σπόρων Προσαρμοσμένων στις δικες  μας κλιματολογικές συνθήκες για την  παραγωγή υψηλής ποιότητος Αγροτικών  προϊόντων  και προστασία της Ελληνικής Χλωρίδας με έμφαση  τα  Οπωροκηπευτικά, Όσπρια, Πατάτες. Σκορδα , Βιολογικά Αγροτικά Προϊόντα και καινούργιες  καλλιεργιες  .( Την οργάνωση κέντρων σποροπαραγωγής θα αναπτύξουμε εις άλλην εργασία μας).


7.     Δημιουργία Γεωργικών Βιομηχανιών Χωρίς ΕΥΡΩ.


Διαθέτουμε αυτή τη στιγμή  τις Αποθήκες Σιτηρών σε κάθε Αγροτικό χωριο. Χωρις πολυέξοδες κτηριακές εγκαταστάσεις είναι πολύ εύκολα να δημιουργήσουμε μονάδες επεξεργασίας Αγροτικών προϊόντων. Πχ Επεξεργασίας Βιομηχανικής ντομάτας και όχι η ΕΑΣ να είναι Μεσίτης ιδιωτικών Αγροτικών Βιομηχανιών και οι Αγρότες να έχουν να πληρωθούν 5 χρόνια η να μην πληρώνονται καθόλου και όταν πληρώνονται να πληρώνονται σε τιμές πείνας . Βιομηχανία επεξεργασίας Βιομηχανικού ροδάκινου και αχλαδιού όπου ο Νομός Λαρίσης να παράγει το 55% της παγκοσμίου παραγωγής. Βιομηχανία καταψυγμένων Αγροτικών οπωροκηπευτικών, Επεξεργασίας Μήλων--Ξηρών καρπών-- Βιομηχανίας Αλευρόμυλου-- Γαλακτοκομικών προϊόντων--Συσκευαστήρια Εμπορίας Αγροτικών Προϊόντων κλπ κλπ. Και στο ερώτημα που θα βρούμε τα Ευρώ να αγοράσουμε  τον Μηχανολογικό εξοπλισμό έχω να πω τούτο. Όλες οι  ανωτέρω βιομηχανίες έχουν απλό και όχι πολύπλοκο μηχανολογικό  εξοπλισμό. Συνεπώς απευθείας αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού και εγκαταστάσεις λειτουργίας και  εκπαιδεύσεως από Ευρωπαϊκές Βιομηχανίες ς κατασκευής τοιούτων μηχανημάτων ακόμη και χωρίς προκαταβολή με 10---15 ετήσιες δόσεις. Έτσι έγιναν επί των ημερών μου  10 βιομηχανίες εις την ΕΑΣ (Θα αναπτύξουμε το θέμα των Γεωργικών Βιομηχανιών εις άλλην εργασία μας).

8.      Μεθοδική οργάνωσης εμπορίας Αγροτικών προϊόντων και πολλαπλασιασμός Αγροτικών επιχειρηματικών εργασιών. ΟΧΙ εις το γελοίο μη Επιστημονικό Νομοσχέδιο με επιπόλαιους αυτοσχεδιασμους για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς

 Το ΠΑΣΟΚ Εψήφισε 10 Νομοσχέδια περί Συνεταιρισμών με το τελευταίο του Ανωμερίτη και διέλυσαν--Χρεοκόπησαν τους Συν/μους της Ελλάδος [Έχει Αγροτική επιστημονική εμπειρία ο κ Σκανδαλιδης--για Όνομα του Θεού!!!!].

ΟΧΙ--ΟΧΙ ένα εκατομμύριο φορές ΟΧΙ η ΕΑΣ να γίνει Πρωτοβάθμια!!!!! Αυτό θα είναι καταστροφή δια την οικονομιών της Θεσσαλίας-- των Αγροτών και της Λάρισας. ΟΧΙ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΑΙΤΕΡΙΣΜΟΥΣ. ΟΧΙ Η ΒΛΑΚΟΔΗΣ ΑΝΤΙΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ--ΑΝΤΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΟΠΑΤΕΡΩΝ.

ΟΧΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΝ ΤΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ.

ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΝ ΚΑΙ ΤΑΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ. Οι περισσότεροι επιστήμονες εις την Ελλάδα είναι Αγροτόπαιδα γιατί να μην επενδύσουν και να ασχοληθούν με τη Γεωργιών και το Αγροτικόν Επάγγελμα?
Αθανάσιος Δημ. Δεσλης. BS, MS, PhD.

Πρώην Γενικός Διευθυντής ΕΑΣ 
Λαρίσης Τυρναβου--Αγιας.
Πηγή: http://tsouknida.com/2010/07/01/545454-12/

Γράφει ο Αθανάσιος Δεσλης BS,MS PhD Γεωπονος,Οικονομολογος, τ।Διευθυντης ΕΑΣ Λαρισης, τ Αρχηγος της ΕΡΕΝ Β Ελλαδος


athansdeslis@gmail.com

Δυστυχώς το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα της Χώρας και των Λαρισαίων δεν είναι μόνο η επί θύραις Εθνική χρεωκοπία, αλλά είναι και η τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ισχυρότερος πυλώνας της τοπικής οικονομίας που είναι η Ένωση Αγροτικών Συν/σμων Λαρίσης Τυρνάβου Αγιάς και η οποία εκ συστήματος αποκρύπτεται από τους επί σειράν ετών διοικούντες, γνωστούς γαλάζιους αγροτοπατέρες του κάμπου!! Ο γνωστός γαλάζιος στρατηγός της αγροτικής διαπλοκής, ενώ έχει άποψη επί παντός επιστητού-Λέει στον Καραμανλή τι να κάνει-Εισηγείται στον Σαμαρά πώς να επανιδρύσει την Νέα Νέα Δημοκρατία-Συμβουλεύει την Ντόρα να πάει σε μοναστήρι-Ο ίδιος ονειρεύεται δημαρχία Κιλελέρ!!! Αλλά δεν λέει ούτε λέξη για τα χάλια και την χρεωκοπία που έχει οδηγήσει την άλλοτε κραταιά Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Λαρίσης.!!! Και κατά ένα περίεργο τρόπο έχει επιβάλλει μια περίεργη σιωπή στα τοπικά ΜΜΕ για τα όσα συμβαίνουν. Κανείς δεν ασχολείται μαζί του σε τοπικό επίπεδο.
Σύμφωνα μάλιστα με πρόσφατο ρεπορτάζ αθηναϊκής εφημερίδας τα περιουσιακά στοιχειά της ΕΑΣ Λαρίσης είναι υπό κατάσχεση αφού αδυνατεί να αποπληρώσει χρέη εννέα εκατομμυρίων ευρώ σε τράπεζες , η πιστωτική της ικανότητα έχει χαθεί και αντιμετωπίζει προβλήματα λειτουργίας και πληρωμών.
Η ΕΑΣ Λαρισας είναι οργανισμός κοινής ωφέλειας. Κατά συνεπείαν αποτελεί υποχρέωση των Δικαστικών Αρχών και του Εισαγγελέα Λαρίσης να επέμβουν και να ασκήσουν ποινική δίωξη για μια σειρά παρανομιων και ατασθαλιών που οι διοικούντες την ΕΑΣ κατ εξακολούθηση και με σκοπό τον δόλο διαπράττουν εις βάρος της μεγαλύτερης συνεταιριστικής οργάνωσης της χώρας αλλά και των συμφερόντων των αγροτών της περιοχής!! Και εξηγούμαι
1. Από τριών μηνών και πλέον έγιναν και γίνονται παράνομες εκλογές –παρωδία- εντός των κόλπων των «ανύπαρκτων» 255 πρωτοβαθμίων συνεταιριστικών Οργανώσεων δια την εκλογή αντιπροσώπων, οι οποίοι θα συνέρθουν με την σειρά τους την 17ην Ιουλίου εις την Λάρισα δια να εκλέξουν εν είδη διατεταγμένης υπηρεσίας τους ίδιους αγροτοπατέρες εις την Ηγεσία της ΕΑΣ παραγράφοντας ουσιαστικά τις οικονομικές ατασθαλίες και τις ζημιές εκατομμυρίων ευρώ και επιβραβεύοντας την ζημιογόνο πολιτική των προηγούμενων ετών.
2. Η εκλογή αντιπροσώπων Συνεταιριστικών Οργανώσεων είναι παράνομος και καταχρηστική αφού Πρωτοβάθμιοι Συνεταιρισμοί δεν υφίστανται καθόσον ούτε ΔΣ υπάρχουν, ούτε εγγεγραμμένα μέλη και ούτε συνεταιριστική δραστηριότητα με οικονομική μερίδα έχουν ο δε προϋπολογισμός και η όλη οικονομική κατάστασης τους είναι ανύπαρκτος έως μηδενική χωρίς να υπάρχουν πρακτικά συνεδριάσεων ΔΣ η ΓΣ παρά μόνον σφραγίδες εις τας χείρας μερικών εκλεκτών-παρέας των γνωστών γαλάζιων στρατηγών του Κάμπου.!!!
3. Ο Πρόεδρος της ΕΑΣ κ Κοκκινουλης και η γνωστή του Παρέα που χρόνια τώρα παράνομα σφετερίζεται την Διοίκηση της Μεγαλύτερης και άλλοτε Ισχυρότερης οικονομικά Συνεταιριστικής Οργάνωσης της Χώρας , φρόντισε να αυξήσει την συνεταιριστική μερίδα των 25.000 αγροτών-μελών των 255 Πρωτοβαθμίων Συνεταιριστικών Οργανώσεων σε 140 Ευρώ. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι άλλοτε συνεταιρισμένοι αγρότες –μέλη να αδυνατούν να πληρώσουν την ετήσια συνδρομή τους εν μέσω μάλιστα της γενικότερης κρίσης και ως εκ τούτου να στερούνται του δικαιώματος να ψηφίζουν τους αντιπροσώπους της αρέσκειας τους.
4. Ο κ Κοκκινούλης και η παρέα του στην ΕΑΣ πληρώνουν παράνομα , με έξοδα της ίδιας της ΕΑΣ σε πολλές περιπτώσεις, την συνεταιριστική μερίδα των 140 Ευρώ σε δυο ή τρεις ή τέσσερες συνεταιριστές –εκλεκτούς αγρότες –φίλους των –βγάζουν τους αντιπρόσωπους της αρεσκείας των βάσει καταλόγου με αποτέλεσμα εν τέλει να νοθεύουν το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών. Ατυχώς δια τον τόπον η ίδια παρανομία επαναλαμβάνεται επί μια 20ετιαν με την ανοχή των αρμοδίων Οργάνων του Υπουργείου Γεωργίας. Το ίδιο φαινόμενο επαναλαμβάνεται και σε άλλες Γεωργό-ενώσεις με αποτέλεσμα το Συνεταιριστικό Κίνημα να έχει παραδοθεί εις τους αγροτοπατέρες οι οποίοι έχουν απομονώσει το επιστημονικό προσωπικό, έχουν εξαφανίσει την άλλοτε εποπτική Υπηρεσία της Αγροτικής Τράπεζας και διοικούν τις Ενώσεις σαν προσωπικά τους καπετανάτα. Εδώ πρέπει να αναφέρω την ευθύνη της εκάστοτε πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Γεωργίας η οποία συνέδραμε εις την δημιουργία και διατήρηση των καλικάτζαρων της αγροτικής διαπλοκής.
5. Η Γενική Συνέλευσης των Αντιπρόσωπων των Πρωτοβαθμίων Συνεταιριστικών Οργανώσεων της ΕΑΣ Λαρίσης Τυρνάβου Άγιας την 17ην Ιουλίου είναι παράνομος αφού δεν αντιπροσωπεύει τους 25.000 αγρότες μέλη των τριτοβαθμίων Συνεταιριστικών Οργανώσεων και συνεπώς παράνομος είναι και η εκλογή του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΣ Λαρίσης
6. Είναι παράνομος η παραγραφή των ζημιών και ατασθαλιών του Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου από την Γενική συνέλευση των ψευδό αντιπροσώπων των πρωτοβαθμίων συν/σμων και έχουν και ποινική ευθύνη επειδή για 15 συνεχόμενα χρόνια και επί εξουσίας των γαλάζιων στρατηγών του Κάμπου παραγράφησαν τεράστια ποσά-ζημιές κακής οικονομικής διαχείρισης
7. Υπάρχει ποινική ευθύνη διότι επί 20 έτη ουδέποτε οι διοικούντες την ΕΑΣ Λάρισας δημοσίευσαν ισολογισμούς η προϋπολογισμούς η ελέγχους από ορκωτούς λογιστές τόσον της Συνεταιριστικής Οργάνωσης αλλά και των υπαγόμενων εις αυτήν επιχειρήσεων.
8. Κατά την πάγια συνεταιριστική νομοθεσία, όλα τα έσοδα της Ενώσεως που προέρχονται από κοινοτικές επιδοτήσεις, από δικαιώματα και κατακρατήσεις επιδοτήσεων προς τους μεμονωμένους συνεταιριστές, από αποζημιώσεις από κέρδη των αγροτικών βιομηχανιών και γενικώς πάσης φύσεως εσόδων, πρέπει να μοιράζονται εις τις 255 πρωτοβάθμιες συνεταιριστικές οργανώσεις σε ποσοστό 6 προς 4 (το 4 αναλογεί στην ΕΑΣ). Για 20 χρόνια τώρα δεν εδόθη ούτε ένα Ευρώ στις πρωτοβάθμιες, κανένας Υπουργός Γεωργίας ή ελεγκτικός μηχανισμός δεν ρώτησε ποτέ, γιατί? Και επί τέλους γιατί δεν εκινήθη αυτεπάγγελτα η δικαιοσύνη μέχρι σήμερα?
Εις τα έσοδα της ΕΑΣ πρέπει να αναφέρουμε τις πληρωμές για τις ενστάσεις της ΚΑΠ (φημολογείται ότι ήταν 125 εκατομμύρια ευρώ), το 1-2 % των επιδοτήσεων από ΟΠΕΚΕΠ, τα έσοδα της αγοραπωλησίας σπόρων όπως το σιτάρι, και ζωοτροφών, Και τέλος τις προμήθειες-έσοδα από εργοστάσια βιομηχανικής ντομάτας , φαρμάκων και λιπασμάτων. Σύμφωνα μάλιστα με ομολογίες υπαλλήλων της ΕΑΣ Λαρίσης υπάρχουν υπόγειες διαδρομές για την διακίνηση των χρημάτων –προμηθειών αυτών!!!
9. Θα πρέπει η δικαιοσύνη να ερευνήσει τον νεοπλουτισμό των GOLDEN BOYS όπως αποκαλούνται τα γνωστά γαλάζια παιδιά του κάμπου και να εφαρμοστεί από την Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος το Πόθεν Έσχες !!!!Υπάρχουν μάλιστα αλληλοκατηγορίες που δημοσιεύτηκαν και στα τοπικά ΜΜΕ μεταξύ του τ. Προέδρου της ΕΑΣ κ Αντωνίου και του τωρινού κ. Κοκκινούλη όπου γίνεται λογος για παράνομο πλουτισμό και αγορά εκατοντάδων στρεμμάτων και ακίνητης περιούσιας!!! Μερικοί μάλιστα στα καφενεία και τους δρόμους της Λαρίσης και των χωριών μιλούν για ξεπούλημα του Εργοστασίου Γάλακτος ΟΛΥΜΠΟΣ που έγινε με κοινοτικές επιδοτήσεις και που κατά παράβαση της κοινοτικής Νομοθεσίας επωλήθη!!!! Ήδη εμπειρογνώμονες της Ε.Ε ερευνούν σχολαστικά το όλο θέμα.
Επίσης γίνετε λόγος για το ήδη χρεωκοπημένο Εμπορικό Κέντρο της Φιλιππούπολης -GAEA LIFESTYLE CENTER-την αυθαίρετη παραχώρηση (55%) εις την κατασκευαστική εταιρεία, στην πρόσληψη μιας ανύπαρκτης διαχειριστικής Εταιρείας Εμπορικών Κέντρων από την Θεσσαλονίκη, με υπέρογκο τίμημα μόνο και μόνο επειδή η ιδιοκτήτης ήταν εντυπωσιακή κυρία!!! Και γενικά το όλο στήσιμό του χωρίς να έχουν προηγηθεί μελέτες βιωσιμότητας ή περιβαλλοντολογικές, σε μια περιουσία που είχε αγοραστεί όταν ο υποφαινόμενος ήταν Γ Διευθυντής της ΕΑΣ και για άλλους σκοπούς!!! Πρόσφατα η Καθημερινή έγραψε τα παρακάτω:
Τα παλιά εκείνα χρόνια που τα τρακτέρ τριγύριζαν στα μπλόκα, η φυσιογνωμία που συντάραξε το αστικό μας σύμπαν, ήταν ο «γαλάζιος» Θανάσης Κοκκινούλης. Ο «Μαρίνος Αντύπας της Δεξιάς» κατά τον Δημ. Ρέππα, ή ο «πρόεδρος κι αρχηγός», όπως ακόμη και σήμερα λατρεύει να τον φωνάζουν, πρέσβευε το κλασικό «η επανάσταση μπορεί να περιμένει». Όταν τον έπαιρναν τηλέφωνο οι ρεπόρτερ, απαντούσε «τώρα πίνω τσίπουρα, να σε πάρω μετά;»! Κι ύστερα, τα χρόνια πέρασαν. Ίσως να έφταιγε η «κοκέτικη» τάση που του άφησε η έκθεση στο «γυαλί» για τα πουκάμισα με το κροκοδειλάκι στο πέτο που λάνσαρε στον κάμπο, για τα σακάκια που στην ούγια έγραφαν «Boss» και για τα περάσματά του με τη γυαλιστερή BMW 316i απ’ τα μπλόκα. Πάντως κάπου στο διάβα του χρόνου αυτό το «συμμαχώ ακόμη και με το διάβολο για τους αγρότες», που έλεγε ο κ. Κοκκινούλης, άρχισε να ακούγεται κάπως παράταιρο. Εκείνος ξεκίνησε με το τρακτέρ του, και πριν από μερικούς μήνες έφθασε ως πρόεδρος της ΕΑΣ Λάρισας να ανοίξει το… Kokkinouli’s Mall στον κάμπο! Δηλαδή ένα γιγαντιαίο εμπορικό κέντρο 8 εκατομμυρίων ευρώ, με 240 υπόγειες θέσεις πάρκινγκ και 50 καταστήματα, το οποίο ονομάζεται «Gaea Lifestyle Center»! Ισως η ιδέα να του ήρθε επειδή δεν έβρισκε Lacoste στη Λάρισα, πάντως το βέβαιον είναι πως το λαρισινό Mall το έστησε στην οδό Καρδίτσης, «για να το βλέπει κάθε φορά που θα έρχεται από την Καρδίτσα ο Μπούτας»!
Όσοι πετυχαίνουν αυτές τις μέρες τον Θανάση Κοκκινούλη στα καφέ του Κάμπου, τον ρωτούν την ίδια ερώτηση: «Γιατί δεν είσαι στα μπλόκα πρόεδρε;». Και λαμβάνουν την ίδια απάντηση: «Όλα τα χρόνια ο Ολυμπιακός παίρνει το πρωτάθλημα. Ας το πάρει μια φορά κι ο Παναθηναϊκός». Aν κάνετε την ίδια ερώτηση στους αγρότες των μπλόκων, μάλλον θα σας πουν το ανέκδοτο που τελευταία σαρώνει στη Λάρισα: πως, δηλαδή, όταν αποπειράθηκε ο κ. Κοκκινούλης να κατέβει στα μπλόκα, ένας αγρότης τον είδε από μακριά. Ενθυμούμενος το γιγαντιαίο εμπορικό κέντρο του προέδρου της ΕΑΣ (Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμωv) στον Κάμπο φώναξε στους υπόλοιπους: «Ρε σεις! Ο… Harrods βγήκε παγανιά!». Αγνωστον αν ο κ. Κοκκινούλης άκουσε το σχόλιο ή μόνο τα γέλια. Έκτοτε, ουδέν μπλόκο επισκέφθηκε…
Ακόμη και ο παλιός του σύμμαχος, ο Θανάσης Νασίκας (ή για τους φίλους «Νασούλιας») εξαφανίσθηκε. Ο ευτραφής κύριος που οδηγούσε το τρακτέρ όταν ο υπουργός Σ. Χατζηγάκης είχε αρπαχτεί επάνω του κι έκανε πύρινες δηλώσεις, ξενιτεύτηκε στα 54 του. «Ο Νασούλιας την έκανε για Ρουμανία!», λένε τώρα στον Τύρναβο. Ο ίδιος πάλι, λέει πως μετά τη θητεία του ως δήμαρχος Τυρνάβου εντόπισε στο Βουκουρέστι κάτι φθηνά οικοπεδάκια – άλλο αν οι παλιοί συναγωνιστές επιμένουν πως κάνει χρυσές δουλειές με μεσιτείες real estate για όποιον συντοπίτη του σκέφτεται να ρίξει μαύρη πέτρα στα ελληνικά χωράφια. Ο,τι κι αν λένε οι άλλοι, ο «Νασούλιας» ξέρει καλύτερα. Εκείνος έχει το μυαλό του στην Ουκρανία. «Αυτός είναι», λέει, «ο επόμενος σταθμός της επέκτασης Νασίκα»!
Κι έτσι κάπως, η εποχή του αγροτικού λυρισμού παρήθλε ανεπιστρεπτί. Ακόμη κι ο Θανάσης Νασίκας θα ξεκαρδιζόταν αν άκουγε τώρα εκείνο το αξέχαστο Κοκκινούλικο απόφθεγμα: «την αίσθηση που σου δίνει στις πεντέμισι το πρωί η μυρωδιά της αλωνισμένης καλαμιάς, δε μπορεί να στη δώσει κανένας και τίποτα άλλο»! Πλην, ο «Νασούλιας» λείπει στο Βουκουρέστι για δουλειές…

Τέλος αληθεύει η πληροφορία ότι ένα μέρος της περιουσίας παρεχωρήθη στην κατασκευαστική εταιρεία για να γίνει πολυκατοικία?
Επίσης ήρθε η ώρα να ερευνηθούν τα καταγγελλόμενα. Ότι δηλαδή υπάρχουν παράνομα παραστατικά παραδόσεων βάμβακος εις το Εκκοκκιστήριο και δημητριακών εις τις αποθήκες της ΕΑΣ για μεγαλύτερες ποσότητες από αυτές που τελικά παραδόθηκαν και γίνεται λόγος για αλλοτρίωση των στοιχείων των γεωργικών εκτάσεων προκειμένου να εισπραχθούν πλασματικές κοινοτικές επιδοτήσεις . Όλα αυτά με τις ευλογιές των διοικούντων την ΕΑΣ και οφείλει ο Εισαγγελεύς Λαρίσης να κινηθεί πάραυτα

10.Υπαρχει τέλος το τεράστιο θέμα της παράδοσης βάμβακος και δημητριακών με ανοικτή τιμή από μέρους των αγροτών εις την ΕΑΣ και εν συνεχεία να συμψηφίζονται ζημίες και οικονομικές ατασθαλίες και τέλος να παραγράφονται από τις γενικές συνελεύσεις των ψευτοαντιπροσώπων. Τα λογιστικά κόλπα και ευρήματα των γαλάζιων στρατηγών του κάμπου δεν έχουν τελειωμό!!!
Μας εκπλήσσει το θράσος του Θανάση Κοκκινούλη ο οποίος αφού εκλέγεται με τόσο κραυγαλέο και παράνομο τρόπο Πρόεδρος της ΕΑΣ Λάρισας θέλει να μεταπηδήσει στο Δημαρχιακό θώκο του Κιλελέρ αφήνοντας τους υπόλοιπους να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά δηλαδή την χρεωκοπία της. Και θέλει να γίνει δήμαρχος αφού αποκάλεσε το 40 % των οπαδών της Νέας Δημοκρατίας καλικάτζαρους!!! Το ερώτημα είναι θα πείσει κανέναν στο Δήμο μου να τον ψηφίσει? Υπάρχουν ακόμα αφελείς? Θα δούμε.!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου