Πέμπτη

Ενώ οι κρατούμενοι στις Ελληνικές φυλακές στοιβάζονται σαν τα ζώα, τριάντα τουριστικά θέρετρα υποδοχής λαθρο-φερμάτων ετοιμάζει η συν-κυβέρνηση.!

Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις πανελληνίως για τα 30 στρατόπεδα - ξενοδοχεία κράτησης μεταναστών που ετοιμάζει η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Ο Δήμος Βοΐου Κοζάνης, μετά και την επίθεση της ΝΔ μέσω της Φωτεινής Πιπιλή κατά της δημοτικής αρχής, ανήγγειλε προσφυγή στη Δικαιοσύνη για να αποτραπεί η δημιουργία του γκέτο, που θα πλήξει το νομό. Επίσης, η δήμαρχος Παναγιώτα Ορφανίδου, υπογράμμισε ότι θα κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής έξω από το χώρο του πρώην...
στρατοπέδου.

Ρουσφέτια;

Όπως υπογράμμισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στη συνάντηση του με τους περιφερειάρχες (στους οποίους έδωσε προθεσμία μίας εβδομάδας, για να απαντήσουν αν συμφωνούν με τη δημιουργία των κέντρων, αλλά και για να προτείνουν χώρους), από τη δημιουργία των νέων κέντρων θα δημιουργηθούν 1.000 νέες θέσεις εργασίας σε κάθε περιφέρεια (θα πέσει αμείλικτο ρουσφέτι...). 
Μιλάμε για τρία κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών σε κάθε μία από τις δέκα ηπειρωτικές περιφέρειες. Σύνολο λοιπόν, 30 κέντρα... Και φυσικά, ο Χρυσοχοΐδης προωθεί πριν από τις εκλογές, πράξη νομοθετικού περιεχομένου, για τη νομοθέτηση της κατασκευής των κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών.

Προσέξτε: «για κάθε χώρο κράτησης θα δημιουργούνται ανεξάρτητα αστυνομικά τμήματα που θα στελεχώνονται από 150 νέους αστυνομικούς. Επίσης, σε κάθε 250 μετανάστες θα αντιστοιχούν 70 άτομα ως προσωπικό ασφαλείας (security)». Η δε απειλή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη είναι ότι αν δεν γίνουν τα κέντρα (για αποτελεσματικότερη φύλαξη των συνόρων, ούτε λόγος), η χώρα κινδυνεύει να βγει εκτός της ζώνης Σένγκεν.

Από την πλευρά του, ο «γαλάζιος» περιφερειάρχης Γιώργος Δακής, προσκάλεσε την ερχόμενη Παρασκευή στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τονίζοντας πως «περιμένουμε νομοθετική ρύθμιση από το υπουργείο με τους όρους, τις προϋποθέσεις και τις γραπτές προτάσεις της κυβέρνησης για να πάρουμε αποφάσεις ως θεσμικό όργανο σχετικά με τη δημιουργία κέντρων φιλοξενίας μεταναστών στη Δυτική Μακεδονία. Διαφορετικά, ουδείς μπορεί να τοποθετηθεί σε υποθετικά σενάρια».

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Αττικής Απόστολος Κατσιφάρας, φοβούμενος αντιδράσεις, τόνισε ότι καμία συζήτηση δεν μπορεί να γίνεται ερήμην της κοινωνίας και ότι «με σοβαρότητα και νηφαλιότητα» θα πρέπει να συζητηθεί το σχέδιο. Τάχθηκε, δε, «υπέρ της επίλυσης του ζητήματος στη βάση του συλλογικού συμφέροντος των πολιτών». Την αντίθεσή του στη δημιουργία των κέντρων, εξέφρασε και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

Ξενοδοχεία για λαθρομετανάστες

Χώρους διαμονής, χώρο εστιατορίου, χώρους υγιεινής (WC, ντους), χώρο θρησκευτικής λατρείας, υπαίθριο χώρο άθλησης, ελεύθερους χώρους – προαυλισμού, η εγκατάσταση θα έχει τριπλή περίφραξη τύπου ΝΑΤΟ (η εξωτερική θα έχει κονσερτίνα) και θα είναι ύψους τρεις μέτρων, διοικητήριο με χώρους διοίκησης, προσωπικού και λοιπούς απαραίτητους χώρους (χώρος ιατρείου με αναρρωτήριο, γραφείο Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, χώρος για παραμονή εκπροσώπων συνεργαζόμενων φορέων, κλπ.), φύλαξη, εξωτερική φύλαξη από αστυνομικό προσωπικό με οπλισμό, εσωτερική φύλαξη από ιδιωτικό προσωπικό ασφαλείας, υποστήριξη από τεχνικά μέσα επιτήρησης (κλειστό κύκλωμα καμερών- CCTV), ανταποδοτικά οφέλη, ίδρυση αστυνομικής Υπηρεσίας (150 αστυνομικοί), ιδιωτικό προσωπικό ασφαλείας (300 άτομα), κάλυψη αναγκών σίτισης από εταιρεία catering, παροχή υπηρεσιών ιατρικής μέριμνας, συνεργείο καθαρισμού, συνεργία συντήρησης- τεχνικής κάλυψης, εκμετάλλευση κιλικίων, υπηρεσίες καθαριστηρίου (πλυντήρια, στεγνωτήρια).

Ξενοδοχεία πολυτελείας λοιπόν, εις υγείαν του κορόιδου, δηλαδή του Έλληνα φορολογούμενου..

Δεν υπάρχουν σχόλια: