Πέμπτη

Πανευρωπαϊκό κάλεσμα της «Νεανικής Πρωτοβουλίας P.I.G.S. για την Ευρώπη των Εθνών»

Συνέντευξη τύπου με τον Βρετανό ευρωβουλευτή Νάιτζελ Φάρατζ.
Η ιδρυτική ομάδα της πρωτοβουλίας P.I.G.S. για την Ευρώπη των Εθνών. 
Συνέντευξη τύπου με τους ευρωβουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. Νίκη Τζαβέλλα και Νικόλαο Σαλαβράκο
Ο φιλέλληνας Βρετανός ευρωβουλευτής Νάιτζελ Φάρατζ με τον πρόεδρο της ΝΕ.Ο.Σ. Γιάννη Παναγιωτακόπουλο. 

Η ιδρυτική ομάδα της «Νεανικής Πρωτοβουλίας P.I.G.S. για την Ευρώπη των Εθνών» (Youth P.I.G.S Initiative for a Europe of Nations) πραγματοποιεί τριήμερη δράση στις Βρυξέλλες 20-23 Μαρτίου για την επίσημη πανευρωπαϊκή εκκίνηση και την συγκρότηση του δικτύου. Στο πλαίσιο αυτό και, ενώ κατά την πρώτη ημέρα (Τρίτη 20 Μαρτίου) έγιναν επαφές με νέους φοιτητές των Βρυξελλών, η ιδρυτική ομάδα πραγματοποίησε την Τετάρτη 21 Μαρτίου μέσα στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης το επίσημο ανοικτό κάλεσμα σε όλους τους νέους της Ευρώπης σε βορρά και νότο.
Στο επίσημο πανευρωπαϊκό κάλεσμα που έγινε από τον πρόεδρο της ΝΕ.Ο.Σ. Ιωάννη Παναγιωτακόπουλο τίμησαν με την παρουσία τους, αλλά και επισφράγισαν με το θερμό χαιρετισμό τους και την «υιοθέτηση» με την ενεργή συμμετοχή τους στην εν λόγω πανευρωπαϊκή νεανική πρωτοβουλία, ευρωβουλευτές των ευρωπαϊκών ομάδων EFD και MELD. Συγκεκριμένα, απεύθυναν χαιρετισμό και εξέφρασαν την υποστήριξή τους η ευρωβουλευτής ΛΑ.Ο.Σ. και πρόεδρος της MELD Νίκη Τζαβέλα, ο ευρωβουλευτής και πρόεδρος της EFD Νάιτζελ Φάρατζ και ο ευρωβουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. και ταμίας της MELD Νικόλαος Σαλαβράκος.
Η εκδήλωση της επίσημης ανακοίνωσης ίδρυσης και του πανευρωπαϊκού καλέσματος της «Νεανικής Πρωτοβουλίας P.I.G.S. για την Ευρώπη των Εθνών» ολοκληρώθηκε με την ανάγνωση του καλέσματος στους νέους της Ευρώπης, παρουσίαση επιστολών από ομάδες νέων, φοιτητών και πολιτικών οργανώσεων από τον Καναδά, την Γερμανία, την Σουηδία, την Ιταλία, την Γαλλία και την Κύπρο, μετά την πλήρη παρουσίαση της ιδέας από τον πρόεδρο της ΝΕ.Ο.Σ. καθώς και τον χαιρετισμό εκπροσώπου φοιτητών από την Γερμανία.
Σήμερα στις Βρυξέλλες, η σπίθα μιας νεανικής πρωτοβουλίας για την Ευρώπη των Εθνών, που άναψε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, μετετράπη σε μία δυνατή νεανική φλόγα για την Ευρώπη της δημοκρατίας, της ισότητας και του σεβασμού, την Ευρώπη της ανάκαμψης που οφείλουμε να την επαναφέρουμε στις ρίζες του πολιτισμού, της αλληλεγγύης και της προόδου!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: