Τετάρτη

Προπηλακισμός Ελλήνων στη Χειμάρρα - Καταγγελία Βασίλη Μπολάνου για παραστρατιωτικές ομάδες








 Την ''απαράδεκτη και επιλεκτική'' κατεδάφιση κτισμάτων και τη ''χρήση απροκάλυπτης βίας κατά Ελλήνων της Μειονότητας στην περιοχή της Χειμάρρας, από κρατικές υπηρεσίες, και οπλισμένες παραστρατιωτικές ομάδες'', καταγγέλλει ο πρόεδρος της οργάνωσης ''Ομόνοια'' Βασίλης Μπολάνος.

Στις 19 Απριλίου στη συγκεκριμένη περιοχή έκαναν την εμφάνισή τους Συνεργεία της Εθνικής Επιθεώρησης Πολεοδομίας και Κατασκευών με σκοπό την αποξήλωση αυθαίρετων κτισμάτων. Αυτό δε θα ήταν πρόβλημα αν δε γινόταν επιλογή στόχων μόνο εις βάρος των γηγενών κατοίκων της περιοχής.

''Οι κατεδαφίσεις ξεκίνησαν χωρίς επίσημη απόφαση, με ξεκάθαρους εκδικητικούς λόγους'' δήλωσε στο Αθηναΐκό Πρακτορείο, από τη Χειμάρρα, ο κ. Μπολάνος.

''Δεν μπορεί, εν έτει 2012, οπλισμένοι πολίτες, οι οποίοι παραμένουν άγνωστοι, να στρέφονται κατά άλλων πολιτών, με την ανοχή των αρμόδιων αρχών'' συμπλήρωσε.

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση με εκπρόσωπο του ΟΑΣΕ

Για το λόγο αυτό, ο κ. Μπολάνος είχε συνάντηση, την περασμένη Παρασκευή, με εκπρόσωπο του ΟΑΣΕ, ο οποίος κατέγραψε τα προβλήματα της ελληνικής μειονότητας.

''Καλούμε τον διεθνή παράγοντα να στρέψει, άλλη μια φορά, το βλέμμα του σε αυτή την επιλεκτική στοχοποίηση εις βάρος των ελληνικής καταγωγής κατοίκων της περιοχής'' ανέφερε ο κ. Μπολάνος και πρόσθεσε: ''Ως Ομόνοια εκφράσαμε την ανησυχία μας στον εκπρόσωπο του ΟΑΣΕ, ο οποίος μας επισκέφθηκε, σχετικά με την ανασφάλεια που συνεχίζει να επικρατεί στην περιοχή''.

Μετά την έντονη αντίδραση της Ομόνοιας, αλλά και του προέδρου του ΚΕΑΔ, Βαγγέλη Ντούλε, ο οποίος έδωσε συνέντευξη Τύπου, το βράδυ τις 19ης Απριλίου, οι δυνάμεις, αλλά και τα άγνωστα πρόσωπα που συμμετείχαν στο προπηλακισμό ατόμων της μειονότητας, έχουν αποχωρίσει από την περιοχή.

''Όλα αυτά συνέβησαν τη στιγμή που από τις εκλογές της 8ης Μαΐου 2011 και μέχρι σήμερα η παραλία από το Λογαρά, στην Παλάσα, έως και το Κηπαρό γεμίζει εντατικά με μπετό, με τη στήριξη και της δημαρχιακής αρχής της Χιμάρας, υπό την ανοχή των κρατικών δομών και κατάφωρη παραβίαση του νόμου'' σημείωσε ο κ. Ντούλε.

Το αλβανικό κράτος εξάντλησε την αυστηρότητά του

Το γεγονός αυτό καταγγέλλει και η Ένωση Χειμαρριωτών, με ανακοίνωσή της, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι ''ενώ στους ελληνικής καταγωγής ντόπιους κατοίκους το αλβανικό κράτος εξάντλησε την αυστηρότητά του. Προκλητικά κτίρια, με σοβαρές πολεοδομικές παραβάσεις, ως προς την ιδιοκτησία, αλλά και τους όρους δόμησης, έμειναν άθικτα''.

Δεν υπάρχουν σχόλια: