Πέμπτη

ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ Η "ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ" ΣΤΟ "ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ" ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΑΜΑΡΑ




http://www.makeleio.gr/

samaras-barou2
300-400 ΤΜ ΜΠΕΤΟΝ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΡΕ ΑΝΤΩΝΗ; ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ; ΝΟΜΟΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ; ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΗΒΕΙΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΝΕ, ΡΕ ΑΝΤΩΝΗ; ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ;
Τα πράγματα Αντώνη είναι απλά. Για να μην μπερδεύουμε το κόσμο και δημιουργούμε εντυπώσεις χωρίς να υπάρχει λόγος. Το σπίτι της πεθεράς και προικώο της αξιοτίμου Γεωργίας(μια γυναίκα και μια μητέρα με κεφαλαία και τα δύο αφού η κοπέλα δεν έχει δώσει ποτέ δικαίωμα για σχολιασμό και έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων), βρίσκεται εαν δεν κάνουμε λάθος επί των οδών Μπουμπουλίνας 81 και Όθωνος. Μέσα στην παλιά πόλη που έχει κριθεί βάσει του συγκεκριμένου ΦΕΚ που βλέπουμε στις φώτο, παραδοσιακός οικισμός, με Π κεφαλαίο. Η δόμηση εκεί επιτρέπεται βάσει εξαιρέσεων ΝΟΜΟΥ, Αντώνη. Και μετά από άδεια του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου(υπουργείο Πολιτισμού, δηλαδή τότε Ευάγγελος Βενιζέλος)και μετά της πολεοδομίας.
Εσύ την πήρες την άδεια. Έδωσες πήρες, την απέκτησες. Στις φώτο όμως που βλέπουμε, Αντώνη, μάλλον αυτοί που αποφάσισαν, πρέπει λογικά να έκαναν λάθος. Λογικά...
sofita2-1
Έχουμε την πολυτέλεια να διαθέτουμε καλό αρχείο. Εαν δεν κάνουμε λάθος(εαν κάνουμε, διόρθωσε μας γιατί στα πολεοδομικά δεν τα πάμε και πολύ καλά), από το 1973 στο σημερινό παλατάκι που διαθέτεις για να ξεκουράζεσαι, υπήρχαν δύο καταστήματα. Και τα δύο με μπλε τέντες. Και με κεραμοσκεπή. Ένα καφενείο και ένα εστιατόριο....Και ήταν έτσι.....
arapakos1
Σήμερα όμως είναι έτσι.
sofita3
Άρα εκεί έχτισες Αντώνη. Παίρνοντας βέβαια άδεια από το ΚΑΣ. Έχεις ανεβάσει δύο πατώματα και μία σοφίτα. Με άδεια βέβαια. Άλλοι όμως δεν είχαν την πολυτέλεια να το κάνουν γιατί δεν είναι...κυβερνήτες. Κάποιοι έχουν υπολογίσει ότι έχεις χτίσει γύρω στα 300 με 400 τμ. Μα είναι δυνατόν; Στην παλιά πόλη; Που έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός; Ξέρεις τι λένε για παραδοσιακούς οικισμούς που λεηλατούνται; Όπως λ.χ στη Ναύπακτο(εαν ξέρεις;). Ότι εκεί(στη Ναύπακτο και όχι στο Ναύπλιο, μην τα μπερδεύουμε)λειτουργεί ο «νόμος» της πολεοδομικής Μαφίας. Έτσι λένε, Αντώνη.
Πάμε παρακάτω.
Επάνω λοιπόν από την ταβέρνα ΑΡΑΠΑΚΟΣ και το καφέ ΚΑΦΕΝΕΙΟΝ υπάρχει μια προσθήκη 200+τμ έως και 300. «Σημειωτέον στην παλιά πόλη δεν πειράζει κανείς τίποτα!Ούτε γκρεμίζει ούτε οικοδομεί. Μόνο αναπαλαίωση μπορεί να κάνει σε κάθε παλιό κτίριο και αυτό σύμφωνα με τα χρώματα και τα σχέδια που του δίνει η αρχαιολογική υπηρεσία,χωρίς να χαλάει την αισθητική της παλιάς πόλης». Έτσι μας είπαν οι κάτοικοι(σοβαροί άνθρωποι όταν ήρθαμε εκεί).
sofita1-1
Και από τις αεροφωτογραφίες όμως προκύπτει ότι το «ανάκτορο Σαμαρά» βρίσκεται στην παλιά πόλη. Άρα πως κατόρθωσε η οικογένεια Σαμαρά και πήρε τη άδεια;

aerofoto-velos1
συνεχίζεται...






Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ, ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΩΝ "ΒΑΣΙΛΙΑΔΩΝ", Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ "ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ" ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ


samaras2
ΠΑΝ ΝΟΜΙΜΟ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ;
ΦΑΚΕΛΟΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ 81-ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ
Το makeleio.gr και η «κυνηγετική» ομάδα των ρεπόρτερ του είναι πιστοί στην δημοσιογραφική δεοντολογία. Πάντα και παντού. Χωρίς να παρασύρονται από τις αλητείες και τα ελεεινολογήματα του τελευταίου 48ωρου, τις
παρα-κυπατζίδικες βρωμιές και τις κακουργηματικές ενέργειες που υπάγονται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και ίσως στον Κορυδαλλό.
Αποφασίσαμε λοιπόν από σήμερα και μέχρι να πάρουμε μια επίσημη- προσωπική- απάντηση από τον πολιτικό άνδρα(ελπίζουμε να τιμήσει την λέξη άνδρας, όπως έχει αποδείξει ότι είναι)να βγάλουμε στον διαδικτυακό «αέρα» τον φάκελο της υπόθεσης «Το αυθαίρετο Σαμαρά» στο Ναύπλιο που ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς νομιμοποίησε στην παλιά πόλη του Ναυπλίου(που έχει χαρακτηριστεί ΚΑΘ' ΟΛΟΚΛΗΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ως παραδοσιακός οικισμός. Με μεθοδεύσεις που θυμίζουν εύνοια «αυτοκράτορα», έναν χρόνο πριν τις εκλογές του 2004. Με υπουργό Πολιτισμού, ποιον νομίζετε; Μα τον «μελλοντικό συνεργάτη» του στην πολυπόθητη και μη ομολογούμενη «συγκυβέρνηση». Τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. Άλλωστε ο μεγάλος Βενιζέλος, τότε ήταν στα πάνω του. 'Ελυνε κι έδενε. Αυτό γράφει και το βιογραφικό του μέλλοντα «συγκυβερνήτη»:
venizelos1
«Ως Υπουργός Πολιτισμού, για δεύτερη φορά από το Νοέμβριο του 2001 έως και τον Μάρτιο του 2004, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν αρμόδιος για το συντονισμό της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004». Εύγε τους λοιπόν...
Θα πείτε. Μα τώρα προεκλογικά το θυμηθήκαμε; Ναι. Προεκλογικά. Και μάλιστα, μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές. Γιατί ο λαός οφείλει να είναι ενημερωμένος γι αυτά που δεν του λένε οι πολιτικοί στα μπακόνια. Σιγά βέβαια μην εμφανιστούν στα μπαλκόνια αφού θα φάνε αυγά. Έστω. Στα υπόγεια και στα κλειστά γυμναστήρια.
Ο Αντώνης Σαμαράς προαλείφεται(χωρίς τον ξενοδόχο)για πρωθυπουργός. Ο λαός πρέπει να μάθει εαν ο μέλλων πρωθυπουργός(εαν γίνει)εφάρμοσε τον νόμο και εαν η πολιτεία( η Αρχαιολογική Υπηρεσία και Υπουργείο Πολιτισμού)έπρεπε να εφαρμόσουν τον νόμο ή δεν έπρεπε. Πρώτον αυτό.
sxedio-nafliou1
Δεύτερον, εαν ο νόμος που εφαρμόστηκε για τον κ. Σαμαρά είναι ίδιος για όλους τους πολίτες. Δηλαδή: Εαν όλοι οι πολίτες που έχουν παλιά και διατηρητέα νεοκλασικά στην παλιά πόλη του Ναυπλίου είχαν και έχουν ακόμη την δυνατότητα να απολαύουν ίδιας αντιμετώπισης, σαν την αντιμετώπιση που είχε ο ...μέλλων πρωθυπουργός από το 1997 μέχρι το 2004.
Και τρίτον εαν το νόμιμο είναι και ηθικόν. Αυτό το δίλημμα το ακούσαμε στα χρόνια της αγαθής κυβέρνησης Καραμανλή. Στην υπόθεση Ρουσσόπουλου, στην υπόθεση Βουλγαράκη, Μπασιάκου, στο Βατοπέδι, στο..., στο..., στο.... Βαρεθήκαμε πια. Να μας αντιμετωπίζουν σαν είλωτες, σκλάβους, δούλους, δουλοπάροικους, παρακατιανούς. Οι «βασιλιάδες» να κάνουν τα πάντα, να κινούν ουρανό και γη και οι πληβείοι να τραβάνε το αλέτρι. Μια ζωή μαλάκες. Με το τσαπί στο χέρι και όσοι επιβιώνουν με την θηλιά στο λαιμό να αυτοκτονούν και να θάβονται σε δυο μέτρα γης.
Απαντήστε λοιπόν κ. Μέλλοντα πρωθυπουργέ στα ερωτήματα που ακολουθούν. Απαντήστε. Και πολύ ευχαρίστως εαν όλα είναι ηθικά και νόμιμα να έρθουμε να σας ψηφίσουμε κι εμείς...





ΦΑΚΕΛΟΣ ΠΕΘΕΡΑΣ: ΑΛΛΟΙ ΝΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΑΡΧΟΝΤΕΣ" ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ


samaras1
Η ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥ ΤΗΣ ΦΑΜΙΛΙΑΣ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΝΟΜΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Πάμε τώρα μαζί να δούμε Αντώνη, τι νόμοι ισχύουν για τους δούλους. Για τους παρακατιανούς. Οι είλωτες και «μαύροι» αυτής της κοινωνίας(άρα και του Ναυπλίου)που έχουν παραδοσιακά σπίτια στην παλιά πόλη(και το δικό σου το «ανάκτορο» στην παλιά πόλη υπαγόταν αλλά το νομιμοποίησες με την βοήθεια του «κολλητού» σου του Βαγγέλη του Βενιζέλου του συγκυβερνήτη), δεν τόλμησαν να ζητήσουν καν την άδεια κανενός υπουργείου και καμίας πολεοδομίας γιατί γνώριζαν ότι δεν θα είχε τύχη, η αίτηση τους. Άρα(εκτός εαν διαθέτεις στοιχεία, οπότε καλό είναι μας τα στείλεις να τα δημοσιεύσουμε)έκαναν μόκο μπροστά στην προνομιούχα τάξη των «βασιλιάδων».
Οι αποδείξεις είναι πασιφανείς τις οποίες μαρτυρούν οι φωτογραφίες που βλέπουμε. Ποιο από αυτά τα σπίτια που γειτονεύουν με το δικό σας, «φούσκωσε» ή μεγάλωσε από το μπετόν; Κανένα, όπως βλέπουμε.
anamorfosi-paradosiaka1
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
anamorfosi-paradosiaka2
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
anamorfosi-paradosiaka3
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Άρα κ. Σαμαρά ο μόνος που ωφεληθήκατε είσασταν εσείς. Θα μπορούσατε να μας αποστείλετε το φάκελο από την Πολεοδομία Ναυπλίου για να μάθουμε ποιοι έκαναν αίτηση να χτίσουν, πόσες αιτήσεις απορρίφθηκαν και γιατί; Και εαν υπήρξαν κι άλλοι «προνομιούχοι» που πήραν άδεια εκείνη την εποχή από τον Βενιζέλο ή αργότερα που ήσασταν εσείς Υπουργός Πολιτισμού;
Αναμένουμε...
συνεχίζεται...





ΠΟΛΕΔΟΜΙΚΗ ΜΑΦΙΑ: "ΖΗΤΗΣΑ ΤΟ ΦΑΚΕΛΟ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΦΕΡΩ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ"!


sofita

Ο Σαμαράς το Ναύπλιο , η Διαφθορά ,η διαπλοκή και νομοθετικές ρυθμίσεις
του Δορύλαου Κλαπάκη Αρχιτέκτονα Πολεοδόμου
υποψηφίου Βουλευτή Β΄ Αθηνών
με τον Συνδυασμό Ανεξαρτήτων Υποψηφίων
dorylaos-klapakis
Αξιοπρέπεια
"Με αφορμή ερώτηση σας σχετικά με την κατοικία συγγενικού προσώπου του προέδρου της Ν. Δ. Αντώνη Σαμαρά , σας πληροφορώ ότι δεν σας έχω ενημερώσει ακόμα , καθώς δεν μου δόθηκε το δικαίωμα να έχω πρόσβαση στον σχετικό φάκελο .
Το ενδιαφέρον μου για το θέμα δεν αφορά το προσωπικό θέμα του κάποιου Σαμαρά , αλλά λογω του επαγγέλματος μου , και σε αυτή την περίπτωση θα εξέταζα τον τρόπο τυχόν παράνομου πλουτισμού ατόμων μέσω πολεοδομικών « εξυπηρετήσεων »
Παρότι η ιδιοκτησία ανήκει σε άτομο που διατέλεσε μέλος της Κυβέρνησης και ζητά σήμερα την ψήφο του λαού για να γίνει πρωθυπουργός , πόσο μάλλον εάν η τυχόν παράνομη αυτή κατασκευή δεν αφορά μια πρώτη και μοναδική κατοικία για να επιβιώσει η οικογένεια του.
Το συγκεκριμένο θέμα είναι ένα θέμα περισσότερο γενικού ενδιαφέροντος , καθώς στην χώρα μας μέσω παράνομων πολεοδομικών ρυθμίσεων υπάρχει πλουτισμός σε ασύλληπτο μέγεθος και έκταση , και ως εκ τούτου είμαι υποχρεωμένος ως υποψήφιος πλέον Βουλευτής να τοποθετηθώ με λίγα λόγια επί αυτού του τόσο μεγάλου θέματος που καταστρέφει τον πολεοδομικό ιστό της χώρας χάριν συγκεκριμένων ατόμων .
Πράγματι επισκέφτηκα παλαιοτέρα μετά από αίτημα ενδιαφερόμενου το Ναύπλιο και συνοδευμένος από συνάδελφο μηχανικό πήγαμε στον παραδοσιακό οικισμό όπου μου υπεδείχθη κατοικία, της συζύγου του κ. Σαμαρά (όπως μας πληροφόρησαν) εμπρόσθιων της παραλίας .
Η ως άνω κατοικία από ότι φάνηκε από έξω , είχε πράγματι κατασκευάσει έναν όροφο επιπλέον ως σοφίτα , και ως εκ τούτου μη δυνάμενος να εκφέρω πλήρη γνώμη για την νομιμότητα της οικοδομικής άδειας , απευθυνθήκαμε στην πολεοδομία Ναυπλίου και ζητήσαμε τον σχετικό φάκελο .
Από εδώ ξεκάνει το γενικό ενδιαφέρον .
Για να εξασφαλιστεί και να προστατεύεται η παρανομία και η διαφθορά ,στην χώρα μας ο κάθε κ. Σαμαράς ψηφίζει σειρά νόμους ώστε να καθιστά αδύνατο το έλεγχο παρανομιών , πόσο μάλλον των επώνυμων προσώπων κάτι που συμπεριλαμβάνει φυσικά και τον ίδιο .
Στο αίτημα μας να ελέγξουμε τον σχετικό φάκελο( ο όποιος μετά την κατάθεση του θεωρείται Δημόσιο Έγγραφο , δηλαδή στην διάθεση σε κάθε πολίτη) , ο Υπάλληλος μας ανακοινώσε ότι θα πρέπει πρώτα να αποδείξουμε στον Εισαγγελέα ότι έχουμε ... έννομο συμφέρον .
Σχετικά με τις χρυσοφόρες παράνομες πολεοδομικές « εξυπηρετήσεις » θέλω να τονίσω ότι τα τελευταία 20 χρόνια μετά την δημοσίευση των Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων , έχει εξελίχθη ως η μεγαλύτερη μάστιγα καταστροφής των πόλεων ,( πόσο μάλλον των παραδοσιακών οικισμών που η αξία γης είναι πολλαπλάσια) , και ο πιο διαδεδομένος τρόπος παράνομου πλουτισμού και μαύρου χρήματος .
Από την άλλη
για να γίνει αντιληπτή η απαίτηση ....του «εννόμου συμφέροντος» από τις υπηρεσίες για να ελεγχθεί μια παρανομία ,
και για να καταλάβουν όλοι πως νομοθετούν αυτοί που θέλουν πάλι την ψήφο του λάου (στα γνωστά πλαίσια εναλλαγή των ίδιων αχρήστων και υπαίτιων της χρεοκοπίας της χώρας , ομάδων Βενιζέλου – Σαμαρά και των δορυφόρων τους , και στην εξάπλωση της διαπλοκής και της διαφθοράς )
σας καταθέτω δυο χαρακτηριστικά παραδείγματα .
Αν πέσει στην αντίληψη σας ότι κάποιος δηλητηριάζει το νερό ενός ποταμού , αν δεν αποδείξετε ότι ...πίνετε εσείς οι ίδιοι νερό από αυτό το ποτάμι δεν έχετε .... έννομο συμφέρον να προσφύγετε στο Διοικητικό Δικαστήριο !!!!
Το ίδιο αν καταστρέφουν μια (πόσο μάλιστα παραδοσιακή) πόλη ή αντιλαμβάνεσθε ότι προσθέτουν παράνομα κάποιους ορόφους , αν δεν αποδείξετε ότι ....έχετε έννομο συμφέρον (όπως ότι μένετε διπλά κ.λ.π. ) κατά τους υπαλλήλους της Πολεοδομίας του Ναυπλίου, δεν μπορείτε να δείτε τον σχετικό φάκελο του τυχόν παράνομου κτίσματος !!!!
Αυτούς τους νόμους ψηφίζουν οι Βενιζέλος – Σαμαράς που μέλανε για διαφάνεια κ.λ.π. και μετά απορεί ο λαός πως φτάσαμε στην χρεοκοπία και ποιοι είναι οι υπεύθυνοι της λεηλασίας του Ελληνικού λαού .
Από την άλλη θεωρούμε ότι ο κ. Σαμαράς , έστω και μετά αυτήν την επιστολή , για να μην αφήνει σκιές στο συγκεκριμένο θέμα , ότι δηλαδή η σύζυγος του χρησιμοποιώντας τις διασυνδέσεις του συζύγου της , απέκτησε ένα παράνομο με υπέρβαση συντελεστού δόμησης περιουσιακό στοιχείο μεγάλης αξίας, θα ήταν προς την θετική κατεύθυνση
να δώσει εντολή στην Πολεοδομία Ναυπλίου ή να δώσει στην δημοσιότητα τον σχετικό φάκελο , το διάγραμμα κάλυψης όλων των παραθαλάσσιων οικοδομών , και φυσικά όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις οι οποίες απαιτούνται για το συγκεκριμένο παραδοσιακό τμήμα της πόλης ώστε να ελέγξουν οι ενδιαφερόμενοι τον Φάκελο και την νομιμότητα της Αδείας .
και δεύτερον ότι τώρα στο προεκλογικό του πρόγραμμα να δεσμευτεί δημόσια αν πράγματι πιστεύει στην Δικαιοσύνη ( όπως ισχυρίστηκε με την τοποθέτηση του Εισαγγελέα , ως Επικεφαλή του Επικρατείας ) , ότι
Θα καταργήσει το εμπόδιο του έννομου συμφέροντος και κάθε παρόμοιο εμπόδιο με το οποίο καλύπτονται εκατοντάδες χιλιάδες κακουργήματα , διακίνησης δισεκατομμυρίων μαύρου χρήματος ,
Εκτός εάν υπάρχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις απέναντι στην διαπλοκή η οποία επώδυνη δεν θέλει διαφάνεια στις παράνομες ενέργειες της .
 
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...ΕΧΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: