Τρίτη

Μακελειό σε εκκλησιαστικό κολλέγιο στην Καλιφόρνια








 
 
Επτά άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και οι άλλοι τρεις τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, από τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης σε σχολή του ιδιωτικού χριστιανικού κολεγίου Οίκος, στο Όκλαντ της Καλιφόρνιας.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Οκλαντ, ανατολικά του Σαν Φρανσίσκο, δήλωσε ότι ο δράστης παραδόθηκε στις αρχές στη γειτονική πόλη Αλαμέντα.

"Ο ύποπτος, που φαίνεται ότι είναι κάτοικος του Οκλαντ, παραδόθηκε στους αστυνομικούς της Αλαμέντα.

Ο ύποπτος είχε διαφύγει από τους χώρους του μικρού πανεπιστημίου πριν από την άφιξη της αστυνομίας", δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο 43χρονος πρώην φοιτητής νοσηλευτικής εισέβαλε στον χώρο της υποδοχής του ιδιωτικού πανεπιστημίου ανοίγοντας πυρ, ενώ στη συνέχεια άρχισε να περιτρέχει τις αίθουσες διδασκαλίας πυροβολώντας αδιακρίτως.


Στη συνέχεια πήρε το αυτοκίνητο ενός από τα θύματα και οδήγησε μέχρι την Αλαμέντα, όπου και παραδόθηκε.


Τα κίνητρα του δράστη παραμένουν άγνωστα.

Ο πάστορας, Γιονγκ Κιμ, ο οποίος ίδρυσε το σχολείο περίπου 10 χρόνια, αναφέρει πως ο σκοπευτής ήταν φοιτητής νοσηλευτικής στο κολέγιο, ενώ σημείωσε πως ακούστηκαν περίπου τριάντα συνολικά πυροβολισμοί. Η σχολή προσφέρει προγράμματα σπουδών σε παιδιά με ασιατική καταγωγή και ειδικεύεται στην ιατρική, θεολογία, μουσική και νοσηλευτική.

Έχει προγραμματιστεί συνέντευξη τύπου του δημάρχου της πόλης, Jean Quan, το πρωί της Τρίτης, στην έδρα της αστυνομίας του Όκλαντ.








Δεν υπάρχουν σχόλια: