Τετάρτη

Μας δουλευει ο Τσοχατζοπουλος!!!!

Ακης: Δεν έλαβα ποτέ δώρα στην πολιτική μου ζωή

«Δώρα ή ανταλλάγματα σε όλη την πολιτική μου ζωή δεν έλαβα από κανέναν». Αυτή ήταν η σκληρότερη γραμμή «άμυνας» του Ακη Τσοχατζόπουλου ενώπιον του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή κατά την απολογία του. Ο πρώην υπουργός αρνήθηκε τη νομιμοποίηση παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα και κάθε εμπλοκή του με υπεράκτιες εταιρίες.

Ακης: Δεν έλαβα ποτέ δώρα στην πολιτική μου ζωή
Από την πλευρά του, ο ανακριτής φέρεται να επεσήμανε πολλές φορές προς τον πρώην υπουργό ότι μία σειρά γνωστών του προσώπων κινούνται μέσω των επίμαχων εταιριών και εμφανίζονται να ασχολούνται με ακίνητα που τελικώς καταλήγουν σε συγγενικά του πρόσωπα, ρωτώντας για μία προς μία τις «συμπτώσεις» -κατά τον κατηγορούμενο - που εμφανίζονται στην δικογραφία.
Είναι χαρακτηριστικοί κάποιοι διάλογοι που, σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν εντός του ανακριτικού γραφείου:
ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ: Παρατηρεί κανείς (σ.σ. από τα στοιχεία της δικογραφίας) πως τα δώρα για τα εξοπλιστικά προγράμματα για τα οποία κατηγορείστε καταλήγουν σε εταιρίες που ελέγχει ο συγγενής σας Νίκος Ζήγρας, διαχειρίζονται γνωστά σας πρόσωπα, οι εταιρίες αυτές συμμετέχουν σε αγοραπωλησίες ακινήτων επί των οποίων συναλλάσσονται γνωστοί σας άνθρωποι και ενίοτε ακίνητα των εταιριών αυτών καταλήγουν στο τέλος σε εσάς ή σε συγγενικά σας πρόσωπα.
ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι δική σας εκτίμηση αυτή, δώρα ή οποιουδήποτε είδους ανταλλάγματα από οποιουδήποτε είδους αιτία ποτέ στην πολιτική μου ζωή και στην πορεία μου ως υπουργός, δεν έλαβα από κανέναν. Αντίθετα αποκλειστικός μου σκοπός σε οποιοδήποτε χώρο ευθύνης κι αν βρέθηκα ήταν να προασπίσω τα συμφέροντα της χώρας και του ελληνικού Δημόσιου συμφέροντος.
Όσον αφορά την εμπλοκή της λοιγίστριάς του Ευφροσύνης Λαμπροπούλου στην υπόθεση της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ο κ. Τσοζατζόπουλος υποστήριξε:
«Το 2006 επειδή έψαχνα νέο διαμέρισμα για να εγκατασταθώ με την οικογένεια μου, με ενημέρωσε ότι υπάρχει ένα διαμέρισμα κάποιας αμερικάνικης εταιρίας NOBILIS, στην οποία ήταν λογίστρια , επί της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου 33, το οποίο η εταιρία εκμισθώνει».
Για το ακίνητο της κόρης του ο κ. Τσοχατζόπουλος υποστήριξε ότι έμαθε την εταιρία BLUBELL , δικαιούχος της οποίας ήταν ο Ζήγρας, «λόγω της κόρης μου, η οποία αγόρασε από τον Α. Οικονομίδη ένα διαμέρισμα στην οδό Δεινοκράτους, το οποίο (ο πωλητής) είχε αγοράσει από την εταιρία αυτή. Επίσης γνωρίζω πώς είχε απασχολήσει την εξεταστική του 2004-05 για τα TOR». Κατά τον κατηγορούμενο αποτελεί σύμπτωση το γεγονός ότι το επίμαχο ακίνητο πριν το αγοράσει η κόρη του, το νοίκιαζε από την επίμαχη εταιρία που εμπλέκεται ο θείος της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: