Τετάρτη

Eχουμε Πολεμο!!!!! Κάτι ετοιμαζόταν: 1000+ αυτόματα όπλα στην Αρτέμιδα - Kαι ολοκαίνουργια Μ16 & M4Ένα οπλοστάσιο ικανό να εξοπλίσει ένα ολόκληρη σύνταγμα ειδικών δυνάμεων (σύνταγμα της παλαιάς σύνθεσης του ΕΣ, όχι της νέας που είναι χαμηλής οροφής), αφορά τελικά η ανακάλυψη της οπλαποθήκης, κατόπιν αξιοποίησης συγκεκριμένων πληροφοριών από τις αρχές ασφαλείας της χώρας στο τριώροφο κτίριο της Αγίας Μαρίνας στην Αρτέμιδα Αττικής.
Όπως αναφέρουν απόλυτα ασφαλείς πηγές στο defencenet.gr, τα όπλα είναι … πάνω από 1000 (χίλια!) και είναι σχεδόν όλα ολοκαίνουρια επιθετικά τυφέκια διαφόρων τύπων και αυτό είναι που προβληματίζει ακόμα περισσότερο.
Δεν είναι δηλαδή μόνο τα κλασικά AK-47 (όλα τελευταίας παρτίδας παραγωγής) είναι και αμερικανικής κατασκευής Μ16, η έκδοση Colt Commando M4, ενώ κάποιοι άλλοι μιλούν και για ελβετικά τυφέκια SIG από αυτά που χρησιμοποιούν οι ομάδες SEAL του αμερικανικού Ναυτικού.
Από εκεί ξεκινά και ο προβληματισμός της ΕΥΠ και βέβαια της αστυνομίας, καθώς πρόκειται με διαφορά για το μεγαλύτερο οπλοστάσιο που έχει βρεθεί στη χώρα από την λήξη του ανταρτοπολέμου το 1949 και ένα από τα μεγαλύτερα παράνομα οπλοστάσια που έχουν βρεθεί στην Ευρώπη.
Όπως σημείωνε αξιωματικός του Στρατού στο defencenet.gr «Από το 1999 την εποχή του πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο, έχει να βρεθεί τέτοια ποσότητα παράνομου οπλισμου στα Βαλκάνια».
Προβληματίζει ιδιαίτερα, βέβαια, η προέλευση και η κατάσταση των όπλων: Ολοκαίνουρια, αχρησιμοποίητα. Όποιος τα αγόρασε (ή δεν αγοράστηκαν και απλά … δωρίστηκαν;) και τα μετέφερε στο τριώροφο κτίριο στην Αγία Μαρίνα Αρτέμιδας είναι άριστα δικτυωμένος με το «σοβαρό» παράνομο εμπόριο όπλων. «ΑΚ-47 μπορώ να αγοράσω και στην Ομόνοια με 500 ευρώ, αλλά Μ16 ή Μ4 σε τέτοιες ποσότητες, πρέπει να βρω κύκλωμα με πολύ υψηλές διασυνδέσεις και εκτός Ελλάδας» σημείωνε αξιωματικός της Αστυνομίας στο defncenet.gr.
Από εκεί αρχίζουν και τα … δύσκολα: Η υπόθεση δεν είναι καθόλου απλή είναι βέβαιο έχει να κάνει με την εσωτερική ασφάλεια της χώρας.
Κάποιοι, ετοίμαζαν κάτι. Αυτό είναι βέβαιο. Μόνο τυχαίο δεν είναι που έχει ενδιαφερθεί για το ζήτημα τα κλιμάκια μυστικών υπηρεσιών τουλάχιστον δύο ξένων πρεσεβιών στην Αθήνα.  
Τα όπλα δεν είχαν έρθει εδώ για να πουληθούν, ούτε αποτελούσε η Αρτέμιδα διαμετακομιστικό σταθμό. Μία υπόνοια που υπήρχε, μήπως τυχόν τα όπλα φορτώνονταν σε πλοίο που θα περνούσε κοντά στις ακτές της Αττικής με κατεύθυνση ανατολικά, απορρίφθηκε: Υπάρχουν άλλα πολύ ασφαλέστερα δρομολόγια και σίγουρα δεν υπάρχουν «διαμετακομιστικοί σταθμοί» σε τέτοιες υποθέσεις. Είναι πάντα “one way”.
Oι έρευνες, λοιπόν, επικεντρώνονται σε δύο άξονες: Ο ένας έχει να κάνει με τον UCC, τον παράνομο «απελευθερωτικό στρατό της Τσαμουριάς», δηλαδή τους εξτρεμιστές Αλβανούς που έχουν στενές σχέσεις με τον UCK και ονειρεύονται την «απελευθέρωση της Τσαμουριάς» (το 2000-2001 είχε υπάρξει μια τεράστια κινητοποίηση του UCC και μεγάλες ποσότητες όπλων είχαν τοποθετηθεί σε διάφορες κρύπτες στην Β.Ελλάδα).
Ο δεύτερος άξονας, εξίσου ανησυχητικός, είναι τα όπλα να προορίζονταν για ομάδες προβοκατόρων εντός της χώρας.  Το τριώροφο οίκημα στο οποίο στεγάζονταν ανήκει σε 53χρονο δικηγόρο ο οποίος αναζητείται.
Σημειώνουμε ότι τα όπλα είναι «του κουτιού», μία πληροφορία φέρει ως χώρα παραγωγής «κράτος της Κεντρικής Ευρώπης» και φωτογραφίζουν την Σλοβακία.
Τα όπλα εξετάζονται από τα εγκληματολογικά εργαστήρια για αποτυπώματα και ίχνη DNA, αλλά είναι μία διαδικασία που θα κρατήσει εβδομάδες. Κατ’αρχήν η μεταφοράς τους δε πρόκειται να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος της εβδομάδας.
Το ενδεχόμενο να πρόκειται για  παράνομο εμπόριο όπλων, αποκλείεται. Τέτοια ποσότητα για να πουληθεί στην ελληνική αγορά χωρίς να υποπέσει κάτι στην προσοχή των αρχών ασφαλείας είναι πρακτικά αδύνατον. Και αν για τα ΑΚ-47 μπορούν εύκολα να διακινηθούν τα Μ16 και τα Μ4 τραβάνε αμέσως την προσοχή και … «συζητιούνται», οπότε είναι αδύνατον κάποιος να πίστευε ότι θα μπορούσε να πουλήσει στην λιανική τέτοια ποσότητα όπλων.
Υπάρχει βέβαια πάντα το ενδεχόμενο να προορίζονταν για μεγάλο νησί της Ελλάδας με παράδοση στην οπλοκατοχή. Είναι το μοναδικό μέρος εντός Ελλάδας που σχετικά εύκολα θα μπορούσαν να απορροφηθούν στην ντόπια αγορά, χωρίς πολλές ερωτήσεις και με μεγαλύτερη ασφάλεια για τους διακινητές. Αλλά και πάλι πόσο πιθανό είναι να «παρκάρισαν» για μήνες (η τριώροφη πολυκατοικία είναι κλειστή εδώ και αρκετούς μήνες) για να μεταφερθούν εν συνεχεία εκεί;
Τελικά, το μόνο που δείχνει βέβαιο είναι ότι κάποιοι, κάτι ετοίμαζαν εντός Ελλάδας. Ή το ετοιμάζουν ακόμη. Κάτι πολύ χοντρό...


 ΑΔΕΙΑ ΟΠΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΘΑΝΑΤΙΚΗΣ ΠΟΙΝΗΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΛΛΙΩΣ. ...ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ, ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ. ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΕΤΕ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ. 

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΞΕΝΟΦΕΡΤΟΙ ΛΗΣΤΕΣ, ΦΟΝΙΑΔΕΣ, ΒΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΖΩΑ ΜΕ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ" ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΩΝ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ  ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΕ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΟΠΛΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΤΑΓΕΙΣ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. 

 ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΤΕ ΑΔΕΙΑ ΟΠΛΟΦΟΡΙΑΣ ΝΟΜΙΜΑ, ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΟΠΛΟΦΟΡΟΥΜΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ. ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΛΑΚΑ.

ΚΑΝΕΙΣ ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ, ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΕΠΙ ΙΣΟΙΣ ΟΡΟΙΣ ΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ ΠΟΥ ΜΠΟΥΚΑΡΑΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΕΔΩ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΘΟΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ.

 ΕΣΑΣ ΣΑΣ ΦΥΛΑΝΕ ΝΤΟΥΖΙΝΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ,

ΕΜΑΣ ΡΕ ΛΑΚΕΔΕΣ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΦΥΛΑΕΙ ΓΑΜΩ ΤΟΝ ΑΛΛΑΧ ΣΑΣ;

 

ΚΑΙ ΜΗ ΠΕΙ ΚΑΝΑ ΘΟΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΤΟΜΑΡΙ  ΠΩΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΕΝΩΣΗ ΤΗ ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΗ ΟΠΛΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΛΟΤΟΜΑΡΟ!!!

ΣΕ ΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ 200.000 ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ, 

ΣΕ ΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΠΡΟΜΗΘΕΥΕΣΑΙ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ?

 ΣΕ ΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΦΟΝΟ ΚΑΘΕ 2 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ 40 ΕΝΟΠΛΕΣ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΚΑΙ 400 ΚΛΟΠΕΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ;
ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ Ή ΠΑΙΖΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΤΣΟΥΤΣΟΥΝΑΚΙ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΠΡΟ.ΠΟ;

 

 ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ.
 ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ; 

ΦΥΛΑΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΣΦΑΙΡΕΣ; ΒΓΑΛΑΤΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ;
 

 ΜΕ ΤΑ ΝΕΡΟΠΙΣΤΟΛΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΤΣΙΤΑΤΑ ΑΥΤΑ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟ.ΠΟ,
ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ, ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ, ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ. ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΠΡΑΓΟΣ, ΑΒΟΗΘΗΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΣ. ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ; 

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΑΚΟΜΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΑΤΕ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου