Τετάρτη

Χατζηγάκης: Να φύγει τώρα ο Σαμαράς-Ο άνθρωπος αυτός είναι επικίνδυνος!!!!.

Έξω απ’ τα δόντια τα είπε για άλλη μια φορά ο Σωτήρης Χατζηγάκης, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM. Ζήτησε την απομάκρυνση τώρα του Αντ. Σαμαρά, ο οποίος εξελίσσεται σε… Ζίγδη της κεντροδεξιάς!!!...
«Εγώ βρέθηκα εκτός Νέας Δημοκρατίας επειδή είχα συνέπεια και έκρουα τον κώδωνα του κινδύνου της καταστροφής που ερχόταν» είπε ο πρώην υπουργός και συνέχισε:. «Το έβλεπα και το έγραφα και μάλιστα κομψά. Δεν έβρισα κανέναν, δεν ήρθα αντίθετος σε κανέναν. Έλεγα ότι η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να πάει ακροδεξιά, πρέπει τα σταγονίδια που έχει να τα απομονώσει. Δεν τα απομόνωσε και έγινε χείμαρρος. Και ο χείμαρρος αυτός δημιούργησε τη Χρυσή Αυγή, έσπασε το κόμμα από δεξιά, με πολύ αξιοπρεπείς, και πολύ σοβαρούς και σημαντικούς βουλευτές, οι οποίοι δεν θα έφευγαν αν τους εξηγείτο, από την αρχή, πως έχει το πράγμα, αν δεν τους άφηναν να εκτεθούν».
Ο Σ. Χατζηγάκης συνέχισε στον… ίδιο ρυθμό: «Και φτάσαμε σε ένα σημείο να σπάσει η Νέα Δημοκρατία, να τη σπάσει ο κ. Σαμαράς, δηλαδή, και από δεξιά και από το μεσαίο χώρο. Γιατί εγώ, όπως ξέρετε, είμαι του φιλελεύθερου μεσαίου χώρου, όπως η κ. Μπακογιάννη, όπως και άλλοι πολλοί. Επομένως, έχουμε έναν κατακερματισμό της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης, μόνο και μόνο επειδή ο κ. Σαμαράς αισθανόταν ανασφαλής, ήθελε να κρατάει την καρέκλα του και δεν τον ενδιέφερε τίποτε άλλο παρά μόνο η πρωθυπουργία. Δεν θα την πάρει ποτέ, βεβαίως. Εγώ διερωτώμαι πότε μπορεί ή πρέπει να φύγει ένας αρχηγός κόμματος; Σε ποια περίπτωση; Όταν πήρε ένα κόμμα στο 33,5 %, στα χαμηλότερά του και το έφτασε 18,8%. Δηλαδή έφτασε στα επίπεδα του κ. Τσολάκη. Εγώ πιστεύω ότι ο κ. Σαμαράς πρέπει να φύγει τώρα από τη Νέα Δημοκρατία. Όταν λέω τώρα, τώρα»!
Ο πρώην υπουργός επιμένει ότι η Ν.Δ. θα πρέπει να πάει με άλλον αρχηγό στις επόμενες εκλογές. «Αν στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση η Νέα Δημοκρατία  πάει με τον κ. Σαμαρά» είπε «θα έχουμε μία κομματική συντριβή. Ο κ. Σαμαράς, αν μείνει, είναι επικίνδυνος για τη χώρα, εκτός από την παράταξη. Με οποιαδήποτε νέα προσωρινή ηγεσία τώρα, αν παραιτηθεί και γίνει μια προσωρινή κατάσταση μέχρι τις εκλογές, και άλλες δυνάμεις που είναι εκτός, θα έρθουν ( Μπακογιάννη, Μάνος και άλλοι που δεν ήθελαν να πολιτευτούν). Μπορούν να αποφευχθούν οι εκλογές, ίσως».
Για το κόμμα του κ. Καμμένου ο κ. Χατζηγάκης είπε: «Ο κ. Καμμένος και οι βουλευτές που τον ακολουθούν, ο κύριος στόχος τους είναι ο Σαμαράς, γιατί εκείνος τους έδιωξε, τους προπηλάκισε, τους εξευτέλισε, τους υποχρέωσε να κάνουν «τούμπες» στον αέρα και ως αξιοπρεπείς άνθρωποι που είναι, δεν ήθελαν. Το κυρίαρχο πρόβλημα που έχουν – και είναι σοβαροί βουλευτές αυτοί του Καμμένου, οι περισσότεροι τουλάχιστον- ίσως είναι λίγο δύσκολο να επιστρέψουν, αλλά δεν είναι δύσκολο να συμπράξουν σε μια μεταβατική κυβέρνηση, η οποία θα μπορέσει να κρατήσει 6-7-8 μήνες, για να μπορέσει να φέρει μια ομαλότητα, να ξεπεράσουμε την κρίση και να μην πάει η Ελλάδα στα βράχια».
Όσο για το ποιος ευθύνεται για το ότι ο Αντ. Σαμαράς έχει εγκλωβιστεί σε μια αδιέξοδο πολιτική ο Σ. Χατζηγάκης επιμένει πως «το περιβάλλον του είναι ένα λούμπεν περιβάλλον, είναι άνθρωποι περιθωριακοί, άνθρωποι οι οποίοι δημιουργούσαν μια σκοτεινή κατάσταση. Έδιωχναν όποιον ένοιωθαν ότι είναι ισχυρός ότι είναι ικανός ότι μπορεί να προσφέρει. Ήταν ένα περιβάλλον το οποίο ένοιωθε πλήρη ανασφάλεια, ταυτίζονταν δηλαδή με τη ανασφάλεια του αρχηγού του με αποτέλεσμα να διαλύσει τελείως τη Νέα Δημοκρατία η οποία έφτασε να διώξει όλους τους ικανούς ανθρώπους».
              ΕπιστροφήΚαραμανλή;                                                                                                  

Τέλος για το ποιος μπορεί να ηγηθεί της Ν.Δ. σήμερα ο Σ. Χατζηγάκης, δίχως να ονοματίζει… φωτογραφίζει: «Είναι λίγο παρακινδυνευμένο να το προγνώσω, μπορώ να πω όμως ότι έχει η ΝΔ στελέχη που μπορούν προσωρινά να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Και μπορεί οριστικά να λύσει το πρόβλημα από τη ρίζα του και ο νοών νοείτο.  Ο άνθρωπος αυτός είναι επικίνδυνος. Είναι επικίνδυνος. Θα γίνει τώρα, πλέον, αν επιμείνει να κρατάει  την ηγεσία, ο Ζίγδης της δεξιάς».
ΠΗΓΗ: trikalavoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: