Παρασκευή

Δημοσκόπηση-σοκ για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ από Financial Times: 30-35% και οι δύο!








Δημοσκόπηση-σοκ για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δημοσιεύουν οι Financial Times, σύμφωνα με την οποία ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μαζί, αναμένεται να συγκεντρώσουν το 30 με 35% του συνόλου των ψηφοφόρων, το πολύ!
Στην δημοσκόπηση γίνεται λόγος για οκτακομματική Βουλή, (μένει έξω η Δημοκρατική Συμμαχία και οι Οικολόγοι) και προελαύνει η Χρυσή Αυγή με 6%. Με το ποσοστί αυτό και τα δύο πρώη μεγάλα κόμματα συγκεντρώνουν χάρη στον σκανδαλώδη (όπως εκελίσσεται το πολιτικό σκηνικό) εκλογικό νόμο με 140 βουλευτές.
Οι FT επισημαίνουν ότι τα μικρότερα κόμματα που εμφανίστηκαν κατά την προεκλογική περίοδο έχουν γίνει ιδιαίτερα ελκυστικά στους ψηφοφόρους και πηγαίνουν όλο και καλύτερα στην προεκλογική εκστρατεία.
Επιπλέον, υπογραμμίζεται πως, εξαιτίας της αντίθεσης των κομμάτων στο πρόγραμμα λιτότητας που έχει συμφωνηθεί με την ΕΕ και το ΔΝΤ, τα μεγάλα κόμματα που κυριαρχούσαν μέχρι σήμερα "έχουν "διώξει" τους παραδοσιακούς ψηφφόρους και πολλοί από αυτούς δηλώνουν ότι θα επιλέξουν μικρότερα κόμματα".


Στο δημοσίευμα υποστηρίζεται ότι "Οι ξένοι δανειστές αγωνιούν αν θα πάρουν τα λεφτά τους πίσω και ήδη μια νέα διαπραγμάτευση για επιπλέον κούρεμα του χρέους, είναι πολύ κοντά".

Δεν υπάρχουν σχόλια: