Σάββατο

Γνωστός δικηγόρος καταγγέλει: "850 εκ.ευρώ έχει ο Άκης"!


Λίγο ακόμη και θα ξεπερνούσε σε εισπράξεις τον Τιτανικό
Στην… αναζήτηση «κρυμμένου θησαυρού ;» του Άκη Τσοχατζόπουλου εξακολουθούν να βρίσκονται οι εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές, καθώς εμπιστευτικές πληροφορίες που έφτασαν στο ΣΔΟΕ ανέφεραν ότι ο πρώην υπουργός διατηρεί λογαριασμό στην ελβετική Τράπεζα UBS, ύψους 850.000.000 δολαρίων και..
ότι μεγάλο μέρος του προσωπικού του αρχείου μεταφέρθηκε νύχτα προς άγνωστη κατεύθυνση.
«Σε επιστολή του προς την Υπηρεσίας μας ο δικηγόρος Γ.Α., (σ.σ πρόκειται για τον γνωστό ποινικολόγο Γιώργο Αλφαντάκη, σύμφωνα με τη zougla ) μεταξύ άλλων, αναφέρει πληροφορίες του σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Απόστολος-Αθανάσιος Τσοχατζόπουλος είναι κάτοχος επώνυμου ατομικού λογαριασμού στην τράπεζα UBS στη Ζυρίχη (Ελβετία) στον οποίο υπάρχουν καταθέσεις 850.000.000 δολαρίων Η.Π.Α.»
«Σε ανώνυμη τηλεφωνική καταγγελία στην Υπηρεσία μας, δόθηκε η πληροφορία ότι το βράδυ που πήρε δημοσιότητα το θέμα του ακινήτου στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, μεταφέρθηκε μεγάλο μέρος του προσωπικού αρχείου του κ. Τσοχατζόπουλου, από το γραφείο του στην οδό Κόμνα Τράκα στην Κυψέλη, προς άγνωστη κατεύθυνση με το υπ’ αριθμόν ΖΜΧ 79… ΙΧΕ. Από έλεγχο στα αρχεία της Υπηρεσίας μας, προέκυψε ότι το παραπάνω αυτοκίνητο ανήκει στη σύζυγο του πρώην στενού συνεργάτη του κ. Τσοχατζόπουλου, Χ. Δ. Αναφέρεται η συγκεκριμένη πληροφορία, προς εκτίμηση της πιθανότητας της έρευνας σε ιδιοκτησίες του παραπάνω για τυχόν εντοπισμό εγγράφων και στοιχείων που αφορούν την παρούσα υπόθεση».
Οι ειδήσεις αυτές προκύπτουν μέσα από την πορισματική αναφορά των ελεγκτών του ΣΔΟΕ που διενήργησαν εξονυχιστικό έλεγχο για τον τρόπο απόκτησης των περιουσιακών στοιχείων του Άκη Τσοχατζόπουλου. Στο εν λόγω πόρισμα με ημερομηνία 20 Ιουνίου 2011, αφού παρατίθενται μια σειρά ενεργειών στις οποίες προέβησαν οι ελεγκτές συμπεριλαμβάνονται και οι παραπάνω εμπιστευτικές πληροφορίες, για τις οποίες το ΣΔΟΕ εκτιμά ότι χρήζουν περαιτέρω έρευνας.
Επιπλέον το ΣΔΟΕ ενημερώνει τις εισαγγελικές αρχές ότι στην Υπηρεσία έχουν περιέλθει και οι παρακάτω πληροφορίες:
α) Στην Υπηρεσία μας συνεχίζουν και καταφθάνουν ανώνυμες καταγγελίες για αφανή κυρίως κυριότητα κτισμάτων και εκτάσεων ανά την Ελλάδα από τον κ. Τσοχατζόπουλο. Από την έρευνα μας έως τώρα, καμία δεν έχει επιβεβαιωθεί, χρήζουν όμως περαιτέρω έρευνας.
β) Ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρεται ως εγγυητής σε δάνειο κατοικίας της κόρης του Αρετής από την Τράπεζα Πειραιώς ύψους 550.000 ευρώ με ημερομηνία εκταμίευσης την 27/10/2009. Επίσης αναφέρεται ως εγγυητής και σε δάνειο κατοικίας του γιου του Αλέξανδρου από την ίδια Τράπεζα ύψους 150.000 ευρώ με ημερομηνία εκταμίευσης την 04/01/2010. Ακόμα αναφέρεται ως εγγυητής σε ανοιχτό αλληλόχρεο λογαριασμό στην ίδια Τράπεζα με πιστούχο την εταιρεία Επιχειρήσεις Ψυχαγωγίας ΣΤΟΑ ΕΠΕ, συμφερόντων του γιου του Αλέξανδρου, με υπόλοιπο την 05/04/2001 – 273.052.35 ευρώ.
γ) Ο κ. Τσοχατζόπουλος και η σύζυγος του κ. Σταμάτη έχουν συνάψει το τελευταίο διάστημα δυο ακόμα δάνεια από την Τράπεζα EUROBANK και συγκεκριμένα α) δάνειο ύψους 100.000 ευρώ ….. και β) δάνειο ύψους 180.000 ευρώ με ημερομηνία εκταμίευσης την 20/10/2010.
Στο ίδιο πόρισμα, οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ, ερευνώντας τις κινήσεις των off-shore Torcaso και Nobilis, διαπιστώνουν ότι ενώ προκύπτει σαφώς η εκταμίευση του ποσού για την αγορά από ιδιώτη του ακινήτου της Δ. Αρεοπαγίτου, αντίθετα δεν προκύπτει κατάθεση χρηματικού ποσού για την πώλησή του στην Nobilis.


πηγή: newsbomb, zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια: