Πέμπτη

Νεα ξεφτιλα Σαμαρα!!!!Ενας Βομβιστης στην Κυβερνηση για να γινει με το στανιο Πρωθυπουργος!!!



 
Ενας  γνωστος αριστερος επελεγη για το Υπουργειο Οικονομικων.Ειναι ο Β Ραπανος με γνωστο  παρελθόν παρ οτι  είναι γνωστό ότι συμμετείχε σε ομάδα ((αντίστασης)) που πραγματοποιούσε βομβιστικές επιθέσεις εναντίον στόχων και αθωων κατα την διαρκειαν της Επταετιας .

http://olympiada.files.wordpress.com/2012/06/deukalion23_6.jpg?w=363&h=400&h=400
Πολλοί μπορεί να μην γνωρίζουν το παρελθόν του κυρίου Ράπανου, που έχει διατελέσει σε λαμπρές θέσεις.
Ένας άνθρωπος με θέσεις κλειδιά στην διακυβέρνηση Σημίτη, αφού διατέλεσε πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών την σκοτεινή εποχή 2000 – 2004. Προφανώς ούτε αυτός γνώριζε κάτι για τα Swaps των Σημίτη – Παπακωνσταντίνου – Goldman Sachs, υπόθεση για την οποία η εταιρεία έχει μηνυθεί διεθνώς.
Ο κύριος Ράπανος έχει διατελέσει επίσης πρόεδρος του ΔΣ του …ΟΤΕ, ποιά περίοδο νομίζετε; Το 1998 – 2000!
Οι εκπλήξεις όμως δεν σταματούν εδώ. Ο κύριος Ράπανος έχει διατελέσει σε μία ακόμα θέση κλειδί. Στην Κτηματική τράπεζα! Ως υποδιοικητής και διοικητής την περίοδο 1995 – 1998.
Μιλάμε για πραγματικά νέο αίμα στην δημόσια διοίκηση, στο πιο νευραλγικό υπουργείο.
Ένας άνθρωπος των τραπεζών, θα σώσει την Εθνική οικονομία.
Την ίδια στιγμή που τρέχει το ομιχλώδες  θέμα της ανακεφαλαιοποίησης, την ίδια στιγμή που είναι ξεκάθαρο γιατί γονάτισε η Ελληνική οικονομία. Προ και μετά μνημονίου.
Να θεωρήσουμε ότι ο κύριος Ράπανος θα αναλάβει να διερευνήσει και τις τρομερές καταγγελίες του Ρόιτερς για τον κύριο Σάλλα και τον κύριο Βγενόπουλο, καταγγελίες που έγιναν γαργάρα από τα ελληνόφωνα ΜΜ”Ε”;
Εάν κάποιοι θεωρούν ότι ο κύριος Ράπανος είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για την κατάλληλη θέση, ίσως οι εκλογές να είναι πλέον ένας …ακατάλληλος θεσμός.
Ο κυριος αυτος λοιπον συνελήφθη το 1969 και καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλακή, την οποία εξέτισε στην Αίγινα, τον Κορυδαλλό και το Γεντί Κουλέ,. Εκεί γνώρισε τον Σάκη Καράγιωργα, ο οποίος βρισκόταν σε διπλανό κελί.

Η φυλακή έγινε το πανεπιστήμιο μου , θυμάται ο κ. Ράπανος για την εμπειρία του, την οποία χαρακτηρίζει τυχερή , καθώς αφιέρωσε τον ελεύθερο χρόνο που είχε στη φυλακή για να διαβάζει βιβλία. Μετά την αποφυλάκισή του, στην αμνηστία του 1973, ο κ. Ράπανος πήρε το πτυχίο του και έφυγε για τον Καναδά.

Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα εργάστηκε στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) όπου έκανε έρευνα σε οικονομικά θέματα, και το 1992 έγινε καθηγητής στο Πανεπιστήμια Αθηνών όπου διδάσκει Οικονομική Ανάλυση και Δημόσια Οικονομικά.

Καριέρα στον δημόσιο τομέα

Το 1995 επί Παπανδρέου τοποθετήθηκε υποδιοικητής και έπειτα διοικητής στην Κτηματική Τράπεζα της Ελλάδας. Επί διοικήσεώς του, το 1998, η Κτηματική συγχωνεύθηκε με την Εθνική Τράπεζα, στης οποίας το διοικητικό συμβούλιο παρέμεινε μέχρι το 2004.

Την διετία 1998-2000, επί κυβερνήσεως Σημίτη, είχε τοποθετηθεί και στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΤΕ. το 2000 τοποθετήθηκε εκπρόσωπος της χώρας στην νομισματική επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προετοίμασε την είσοδο της Ελλάδας στο ευρώ. Την τετραετία 2000-2004 ήταν πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων στο υπουργείο Οικονομικών, όταν η Ελλάδα αναπτυσσόταν με γοργούς ρυθμούς. Έχει διατελέσει ακόμα, αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της χώρας στον ΟΟΣΑ ενώ τη διετία 2007-2009 ήταν επιστημονικός συνεργάτης του ΙΟΒΕ.

Το 2009 επανήλθε στον τραπεζικό τομέα, καθώς η κυβέρνηση Παπανδρέου τον επέλεξε για πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας, θέση την οποία έχει μέχρι σήμερα, ενώ παράλληλα είναι πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.
Αν και ο ίδιος δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του για το τι σκέπτεται να κάνει προκειμένου να αναθερμάνει την παραπαίουσα ελληνική οικονομία, ένας συνάδελφός του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών δηλώνει στους Financial Times ότι ο Βασίλης Ράπανος έχει την δική του άποψη για τα φορολογικά θέματα και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή αποτελεσματικά. Ελπίζω ότι τώρα θα μπορέσει να την βάλει σε εφαρμογή , προσθέτει με νόημα.
Δυτυχως το "περιβάλλον" Σημίτη, συνεχίζει να πρωτοστατεί στην κρατική διακυβέρνηση.
Το τραπεζοασφαλιστικό κατεστημένο, οι επίγονοι**  Σημίτη-Καρατζά, είναι το ίδιο που εδώ και χρόνια κατατρώει τα σωθικά του λαού και τη χώρα.
Είναι ακόμα μια από τις μεγάλες απάτες των τελευταίων χρόνων, που μεταφέρουν -στο όνομα της εξυγίανσης- τις κλοπές ή τις αστοχίες κάποιων, στις πλάτες της πλέμπας.
Δηλαδή, ενώ άλλοι @αμούσαν κι' έκλεβαν τα τελευταία χρόνια, χρεώνουν σ' εμάς και τα παιδιά μας τα @αμησιάτικα και μας υποχρεώνουν οι τσατσάδες -δια της φορολογίας- να πληρώσουμε το λογαριασμό.
-Λένε ότι η ρευστότητα των 60 δισ. ευρώ που θα πέσει στις τράπεζες, θα μετακυλιστεί στην αγορά.  Αμ δε, μας δουλεύουν συστηματικά οι πονηροί, λένε ψέματα, τα πολλά θα πάνε για να καλύψουν τα θαλασσοδάνεια και η παραγωγή και το εμπόριο θα στεγνώσουν και η ανεργία θα αυξάνεται !...
  Και ο  Σαμαρας, αντί να τους "χαϊδεύει" και να τους δίνει καίρια πόστα, θα έπρεπε:
 
-Να τους εκδιωξει από τις θέσεις τους -δεν νομιμοποιούνται πλέον να παραμένουν- όλες οι διοικήσεις των τραπεζών που πήραν/θα πάρουν εγγυήσεις ή πήραν/θα πάρουν κρατικό-ευρωπαϊκό χρήμα για ανακεφαλαιοποίηση. 
-Να δεσμευσει  τα περιουσιακά τους στοιχεία και να τους απαγορευσει την έξοδο από την χώρα, μέχρι να γίνει έλεγχος για την σύννομη διαχείριση της περιουσίας των ιδρυμάτων και των καταθέσεων, δηλαδή για τυχόν επίδειξη βαριάς αμέλειας ή και ενδεχόμενου δόλου, που "οδήγησαν" στην κατάρρευση του συστήματος. 
Εννοείται ότι ο έλεγχος πρέπει ν' αφορά και τα πεπραγμένα όσων συμμετείχαν στις διοικήσεις των τραπεζών αυτών τα προηγούμενα χρόνια, για να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες τους.
-Να ορισθούν διακομματικά, ειδικές οικονομικές και ελεγκτικές επιτροπές, για να διαπιστώσουν αν τα θαλασσοδάνεια που μεταφέρθηκαν στις επισφάλειες αποσβέστηκαν σύννομα και σύμφωνα με τις οικονομικές, λογιστικές, φορολογικές, κλπ, αρχές και μεθόδους.
-Να δοθεί στην δημοσιότητα το πόρισμά της Black Rock ως έχει, αναλυτικά και με ονόματα μεγάλων οφειλετών-μπαταξήδων για κάθε τράπεζα.
Αν με τον όρο εξυγίανση των τραπεζών, εννοείτε κύριοι την διαγραφή-χάρισμα των οφειλών υμετέρων λαμογίων και μπαταξήδων φίλων σας, να λείπει το βύσσινο!...
Αντώνη Σαμαρά!!
Πλανάσαι, αν πιστεύεις ότι θα γίνεις "ηγέτης όλων των Ελλήνων" και δίνεις την δυνατότητα, εκχωρώντας καίρια πόστα της κρατικής διακυβέρνησης στους επίγονους Σημίτη-Καρατζά, να διαλύσουν ότι απέμεινε ακόμα όρθιο.
Δυστυχώς, χάνεται και η τελευταία Ελπίδα, για ανακοπή της καταστροφικής πορείας της Χώρας και του Έθνους.
Η αλήθεια είναι ότι την τελευταία περίοδο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που ο κόσμος στενάζει από την οικονομική ασφυξία, έγινε τέτοιο πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα που θα έπρεπε Αντώνη κάτι να είχες υποψιαστεί, κάτι να είχε υποπέσει στην αντίληψή σου.
 Είσαι αδικαιολόγητος !....

Αντώνη Σαμαρα,  υποτιμάς την νοημοσύνη των Ελληνων και εξακολουθείς να μας θεωρείς βλάκες.

Καταλαβες τωρα γιατι στηριζουμε τη 
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: