Τετάρτη

ΕΑΣ Λάρισας: Κραυγή εργαζομένων αλλα η γαλαζια μαφια στη Λαρισα σιωπα!!!89.000.000 το χρεος!!!Χαρακοπουλος-Αγοραστος -Καραλαριωτου κανουν γαργαρα το παρτυ που εστησαν οι προστατευομανοι τους γαλαζιοι στρατηγοι του Καμπου!!!

ΕΑΣ Λάρισας
Σε ανοικτή γενική συνέλευση, προχώρησαν σήμερα, στην αίθουσα της ΕΑΣ, οι εργαζόμενοι της Ένωσης, οι οποίοι συνεχίζουν να είναι απλήρωτοι.
«Σταδιακά και χωρίς καμία ουσιαστική παρέμβαση από τη διοίκηση, φθάσαμε στην αποδόμηση και απαξίωση», τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων της ΕΑΣ, κ. Στάθης Γαροφλός.
ΕΑΣ Λάρισας
Επίσης ο Πρόεδρος εστίασε την προσοχή του στο κλείσιμο των δρόμων το 2008, από τους αγρότες, υπογραμμίζοντας «δεν ξέρω αν αυτό μας δικαιολογεί, αλλά είμαστε σε συσμενή θέση, από τους αγρότες, που έκλεισαν τους δρόμους το 2008 και κάποιοι καπηλεύτηκαν τις ελπίδες τους και τα όνειρα τους και δεν είναι άλλοι από αυτούς που απαξίωσαν και αποδόμησαν την οργάνωση τους, που διασφάλιζε ισορροπία και δικαιοσύνη στην αγορά», ενώ κατέληξε «οι ίδιοι είναι που απειλούν τους εργαζόμενους, που καταφεύγουν στον εισαγγελέα όταν διεκδικείς τα δικαιώματα σου για την επιβίωση της οικογένειας σου, που έχουν αποκοπεί από την κοινωνία και τον αγροτικό κόσμο, που καθημερινά προσπαθούν να φορτώσουν τα πεπραγμένα τους στους εργαζόμενους, που εκτόξευσαν το χρέος της οργάνωσης στο ποσό των 89 εκατομμυρίων και ντρέπονται να το πουν. Είναι οι ίδιοι που σήμερα έρχονται και ζητούν να στήσουν καινούριο συνεταιρισμό με καθαρό ΑΦΜ».

ΕΑΣ Λάρισας
Παρέμβαση Ρ. Κομήτσα στη Γ.Σ. των εργαζομένων της ΕΑΣ Λάρισας
Μιλώντας σήμερα στην ανοιχτή Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της ΕΑΣ Λάρισας ο δήμαρχος Κιλελέρ, κ. Ρίζος Κομήτσας, μεταξύ άλλων τόνισε:
«Με οδήγησε σήμερα κοντά σας το συναίσθημα ενός ανθρώπου που βίωσε την κατάστασή σας πριν 18 χρόνια, όταν η ΚΥΔΕΠ, στην οποία εργάστηκα επί 17 συναπτά έτη,  οδηγήθηκε σε εκκαθάριση και εμείς βρεθήκαμε απολυμένοι, χωρίς δουλειά.
Δυστυχώς, η ιστορία επαναλαμβάνεται, καθώς τότε κανείς δεν ανέλαβε την ευθύνη για τη χρεοκοπία της ΚΥΔΕΠ και σήμερα όλοι εμφανίζονται ως άμοιροι ευθυνών για το κατάντημα της ΕΑΣ Λάρισας. Μάλιστα,  είδαμε προχθές συνέντευξη του νυν προέδρου της ΕΑΣ Λάρισας, στην οποία (αν είναι δυνατόν) απέδιδε ευθύνες στους εργαζομένους για την θλιβερή εικόνα της οργάνωσης.  
Τότε, οι διοικούντες της ΚΥΔΕΠ διαχειρίστηκαν τα συμφέροντα της οργάνωσης για λογαριασμό τους προκειμένου να αναρριχηθούν στην κεντρική πολιτική σκηνή και ήταν πολλοί και από όλα τα κόμματα
Σήμερα, αυτοί που διοίκησαν την ΕΑΣ Λάρισας με καταστροφικό τρόπο τα τελευταία χρόνια αρνούνται να ζητήσουν έστω μία συγνώμη  και να αποσυρθούν, επιτέλους, από το αγροτικό συνεταιριστικό κίνημα . Φέρουν ακέραια την ευθύνη οι εν λόγω «συνεταιριστές-συνδικαλιστές» για τις λάθος επιλογές στην εμπορία των προϊόντων από την ΕΑΣ, για τις άστοχες επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ, για τις αλόγιστες προσλήψεις ημετέρων ενώ θα έπρεπε να βλέπουν πού οδηγούσε αυτή η πολιτική, για τον ανεξέλεγκτο δανεισμό από την ΑΤΕ προκειμένου να εξυπηρετούνται εφήμερα και χωρίς καμία προοπτική οι ταμειακές ανάγκες της ΕΑΣ. Είναι, δε, γνωστό στους κύκλους των αγροτών ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι πορεύτηκαν κατ’ αυτό τον τρόπο στο βωμό της ατομικής προβολής, της προσωπικής εξυπηρέτησης και σταδιοδρομίας.
Είναι αυτοί που κατάφεραν μέσα από μία συμπεριφορά συναλλαγής και να «ευνουχίσουν» τη συντριπτική πλειοψηφία των αντιπροσώπων των συνεταιρισμών - μελών της ΕΑΣ Λάρισας, να αγνοήσουν επί σειρά ετών τη Γενική Συνέλευση και να αρνηθούν οποιονδήποτε απολογισμό ενώ σήμερα, μετά μία εσωτερική ανακύκλωση προσώπων στη διοίκηση, έχουν το θράσος να καλούν τους αγρότες να τους εμπιστευτούν προκειμένου να στηθεί μία νέα συνεταιριστική οργάνωση, η οποία βέβαια θα είναι ανήμπορη να διαχειριστεί οτιδήποτε προς όφελος αγροτών μιας και τα πρόσωπα που θα πρωταγωνιστούν σε αυτή, δε χαίρουν καμίας εμπιστοσύνης στον αγροτικό κόσμο.
Δεν είναι τυχαίο ότι την περσινή χρονιά ελάχιστοι αγρότες παρέδωσαν τα προϊόντα τους στην ΕΑΣ Λάρισας, κάτι που έκαναν και τα ίδια τα μέλη της διοίκησης της ΈΑΣ, αφού όπως ακούσαμε και από τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων της Οργάνωσης, μόνο ένα μέλος της διοίκησης παρέδωσε αγροτικά προϊόντα στην Ένωση.
Εύχομαι μέσα από τον αγώνα σας να επιτύχετε, τουλάχιστον, την πληρωμή των δεδουλευμένων σας.  Προσωπικά, δεν πιστεύω ότι υπάρχει περίπτωση επαναλειτουργίας της ΕΑΣ Λάρισας και ότι η πολιτεία θα δεχθεί να χρηματοδοτήσει φορείς με ζημιογόνες χρήσεις και απαξιωμένες εγκαταστάσεις που χρειάζονται μεγάλα ποσά για να ξαναλειτουργήσουν. Ο ίδιος προσωπικά και η δημοτική αρχή Κιλελέρ θα βρισκόμαστε στο πλευρό σας.
Κλείνοντας, θέλω να επισημάνω ότι συμφωνώ απολύτως με την πρόταση του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων της ΕΑΣ Λάρισας, που καλεί τους αντιπροσώπους της Γενικής Συνέλευσης της Οργάνωσης να προκαλέσουν τη συνεδρίαση της Γ.Σ. απαιτώντας  την παραίτηση της σημερινής διοίκησης και τον διορισμό προσωρινής, απαρτιζόμενης από νέα και άφθαρτα πρόσωπα, προκειμένου αυτοί να διαπραγματευτούν τις τύχες της Ένωσης εφεξής και να εξασφαλίσουν την αποπληρωμή των οφειλομένων σε όλους τους εργαζόμενους».  
ΕΑΣ Λάρισας

Δεν υπάρχουν σχόλια: