Σάββατο

Χωρίς τέλος ο Γολγοθάς της οικογένειας του Θανάση Λαζανά


Χωρίς τέλος ο Γολγοθάς της οικογένειας του Θανάση Λαζανά : Δεν έχει τέλος ο Γολγοθάς της οικογένειας του 30χρονου Θανάση Λαζανά που δολοφονήθηκε από μετανάστες στην Πάτρα.Οι τραγικοί γονείς, εκτός από τον βαθύ τους πόνο Δεν έχει τέλος ο Γολγοθάς της οικογένειας του 30χρονου Θανάση Λαζανά που δολοφονήθηκε από μετανάστες στην Πάτρα.
Οι τραγικοί γονείς, εκτός από τον βαθύ τους πόνο για την απώλεια του μονάκριβου παιδιού τους, ζουν και ένα πραγματικό δράμα εξαιτίας των ασθενειών που τους βασανίζουν.
Οι εκπρόσωποι των κατοίκων των Ιτεών που γνωρίζουν τι συμβαίνει στο σπίτι της χαροκαμένης οικογένειας, ανέφεραν και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το δράμα που αντιμετωπίζουν οι γονείς αυτοί....

Ο πατέρας, υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση κάθε δύο ημέρες, ενώ και η μητέρα του άτυχου Θανάση είναι ασθενής. Ο γιος τους ήταν το μοναδικό τους στήριγμα. Δεν είναι τυχαίο που έμενε για αρκετές ώρες στο σπίτι και μόνο αφού οι γονείς του κοιμόντουσαν έβγαινε βόλτα με φίλους, όπως μας δήλωσαν άνθρωποι της γειτονιάς και συγγενείς της οικογένειας. Μάλιστα ήταν αυτός ο οποίος καθημερινά θύμιζε στον πατέρα του να πάρει το χάπι για την ασθένειά του και που τον φρόντιζε σαν μικρό παιδί.
Η ζωή του Θανάση Λαζανά δεν ήταν ποτέ εύκολη. Οι γονείς του, Παναγιώτης και Γιώτα Λαζανά, τον έφεραν στον κόσμο σε μεγάλη ηλικία, καθώς οι προσπάθειές τους για παιδί για χρόνια αποτύγχαναν. Σήμερα βρίσκονται λίγο πριν από τα 80 και το μοναχοπαίδι τους έφυγε από τη ζωή.
Ο 30χρονος τέλειωσε το λύκειο της περιοχής του κι έκτοτε πότε έψαχνε για δουλειά, πότε έκανε θελήματα για να τα βγάζει πέρα και πότε εργαζόταν περιστασιακά ως ανειδίκευτος εργάτης. «Προσπαθούσε να βρει δουλειά αλλά αν δεν έχεις τα 100 πτυχία σήμερα δουλειά δε βρίσκεις. Ο άνθρωπος όμως πέρα από αυτό έπρεπε να φροντίσει και τους ηλικιωμένους γονείς του και τη γιαγιά του αλλά βοηθούσε και τους ανθρώπους της γειτονιάς. Πέρναγε τις μέρες του κάνοντας θελήματα για όλη τη γειτονιά και ήταν από τα πιο αγαπητά παιδιά» δήλωσε ο Θύμιος Κόκλας, εξάδελφος του δολοφονηθέντος.
«Δεν έχουν άλλο παιδί οι θείοι μου» συνεχίζει, «ο Θανάσης ήταν η ζωή και το στήριγμά τους. Σαν να μην έχει νόημα πια τίποτε γι' αυτούς, από τη μέρα που τον έχασαν. Μόνο όποιος έχει περάσει κάτι τέτοιο τους καταλαβαίνει. Είναι ασύλληπτος ο πόνος τους».
Ακόμη και οι δημοτικοί σύμβουλοι που άκουσαν τα όσα συμβαίνουν στο σπίτι του ανθρώπου που δολοφόνησαν με 7 μαχαιριές οι 3 Αφγανοί συγκλονίστηκαν. Μάλιστα ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δήλωσε πως δεν γνώριζε καν την ασθένεια των δύο ηλικιωμένων ανθρώπων και πως οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου θα παρέμβαιναν άμεσα.
Απομένει να δούμε τι θα πράξουν και πως θα υλοποιηθεί η βούληση του Σώματος, μια και μέχρι πρόσφατα ούτε κάποιον ψυχολόγο δεν έστειλαν προκειμένου να στηρίξει ψυχολογικά τους δύο ηλικιωμένους που έχασαν το στήριγμά τους. Οι δύο γονείς του Θανάση πάντως είναι άνθρωποι περήφανοι. Η Γιώτα Λαζανά κλαίει κάθε μέρα. Θυμάται το μοναχοπαίδι της και δακρύζει: «Με ρωτούσε μικρός, μαμά γιατί έχω γίνει τόσο ψηλός; Του απαντούσα γιατί σου δίνω να τρως μέλι κάθε μέρα. Κάθε μέρα τάιζα μέλι το παιδί μου. Κοιμόμουνα με δύο κουβέρτες το βράδυ και ξυπνούσα με τρεις» είπε η τραγική μάνα.


  • Eκρυθμη εν τω μεταξυ  παραμένει η κατάσταση στην Πάτρα, μία εβδομάδα μετά την αποτρόπαια δολοφονία του Θανάση Λαζανά και τα πρωτοφανή επεισόδια που ακολούθησαν. Η οργή των κατοίκων όχι μόνο δεν λέει να ξεθυμάνει, αλλά ώρα με την ώρα, μέρα με τη μέρα γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη. Ζητούν να απομακρυνθούν άμεσα όλοι οι μετανάστες, να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η πόλη και να συσταθεί μια επιτροπή ώστε να γίνει έλεγχος στις εγκαταστάσεις της Πειραϊκής Πατραϊκής προκειμένου να διαπιστωθεί αν στα υπόγεια του εργοστασίου διαμένουν ακόμη Αφγανοί.
  • Οι κάτοικοι του νότιου διαμερίσματος εισέβαλαν σαν μαινόμενοι ταύροι στο δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας και διέκοψαν τη συνεδρίαση, ενώ εκπρόσωπός τους διάβασε στους δημοτικούς συμβούλους ψήφισμα διαμαρτυρίας. Δήλωσαν έτοιμοι για κινητοποιήσεις, απαίτησαν να λυθεί άμεσα το μεταναστευτικό, ενώ ζήτησαν να υπάρξει έμπρακτη συμπαράσταση στους ασθενείς γονείς του δολοφονηθέντος Θανάση Λαζανά. Οπως είπαν, για τον πατέρα του ήταν μοναδικό στήριγμα στις αιμοκαθάρσεις που κάνει, ενώ και η μητέρα του είναι ασθενής. Το σώμα δεσμεύτηκε πως θα υλοποιήσει την απόφαση των κατοίκων και θα εκδώσει ψήφισμα.
  • Στο μεταξύ, στην αχαϊκή πρωτεύουσα βρέθηκε χθες, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, ο υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Νίκος Σερέτης προκειμένου να εποπτεύσει τα μέτρα των διωκτικών αρχών για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος. Ο υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. επισκέφθηκε, εκτός των άλλων, και τις εγκαταστάσεις της Πειραϊκής Πατραϊκής.
  • Μάλιστα, σε δηλώσεις του τόνισε ότι θα επισκεφθεί εκ νέου την πόλη, ενώ σημείωσε ότι πονά την Πάτρα, και η παρουσία του έχει ουσιαστικό και όχι συμβολικό χαρακτήρα, μιας και γνωρίζει το πρόβλημα που ταλανίζει την περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: