Δευτέρα

Εκτός Κοινοβουλίου παρέμειναν «τρανταχτά» ονόματα της πολιτικής

Ποιοι μένουν εκτός Βουλής
Εκπλήξεις, αρκετές αλλαγές και ανατροπές είχε η εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου, με αλλαγή σκυτάλης σε 10 εκλογικές περιφέρειες
Η ΝΔ εμφανίζεται ενισχυμένη κατά 21 έδρες σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει την κοινοβουλευτική του δύναμη κατά 19 έδρες.
Από την άλλη, το ΠΑΣΟΚ χάνει οκτώ έδρες, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 13 έδρες, η Χρυσή Αυγή τρεις έδρες, η ΔΗΜΑΡ δύο έδρες και το ΚΚΕ καταγράφει σημαντικές απώλειες καθώς χάνει 14 έδρες.
Ωστόσο αρκετά είναι τα ονόματα που μένουν εκτός Κοινοβουλίου. Πρόσωπα από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, πρωτοκλασάτα στελέχη και κορυφαίοι υπουργοί μένουν εκτός Βουλής.
Αναλυτικά:
Στην Α’ Αθηνών από πλευράς ΝΔ μένουν εκτός, ο κ. Θανάσης Πλεύρης, ο κ. Μανώλης Μαυρομάτης, ο κ. Αλέξανδρος Μωραϊτάκης και ο κ. Μανώλης Αγγελάκας.
Στην ίδια περιφέρεια από το ΠΑΣΟΚ χάνουν τις έδρες τους η κ. Άννα Διαμαντοπούλου, ο κ. Χρ. Παπαουτσής, ο κ. Νάσος Αλευράς, ο κ. Παύλος Γερουλάνος.
Από το ΣΥΡΙΖΑ μένει εκτός ο κ. Γιάννης Μπαλάφας.
Στη Β’ Αθηνών, τα ηχηρά ονόματα που μένουν εκτός είναι του κ. Γιάννης Παπαθανασίου, ο οποίος είχε εκλεγεί στις προηγούμενες εκλογές, της κ. Τάνιας Ιακωβίδου του κ. Απόστολου Ανδρεουλάκου κ.α.
Σε αυτήν περιφέρεια το ΠΑΣΟΚ υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή, καθώς κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης Παπανδρέου δεν θα είναι στη νέα Βουλή. Ανάμεσά τους, ο κ. Γιάννης Ραγκούσης, ο κ. Πέτρος Ευθυμίου, η κ. Αθηνά Δρέττα, ο κ. Γιώργος Κουτρουμάνης, η κ. Μιλένα Αποστολάκη, ο κ. Δημήτρης Ρέππας, ο κ. Γιάννης Βούρο, ο κ. Χρ. Πρωτόπαπας, η κ. Άννα Νταλάρα, ο κ. Τηλέμαχος Χυτήρης, ο κ. Γιώργος Καστρινάκης και η κ. Άννα Βερούλη.
Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες δεν θα μπουν τελικά στη Βουλή ο ηθοποιός κ. Παύλος Κοντογιαννίδης, καθώς και ο πρώην βουλευτής κ. Γιάννης Μανώλης.
Στην Α’ Πειραιώς το ΠΑΣΟΚ δεν εκλέγει βουλευτή, ενώ η ΝΔ εκλέγει δύο και ο ΣΥΡΙΖΑ έναν.
Στη Β’ Πειραιώς από τη ΝΔ μένουν εκτός ο κ. Φαήλος Κρανιδιώτης, ο κ. Τάσος Μητρόπουλος, ο κ. Γιώργος Ανατολάκης κ.α.
Από το ΠΑΣΟΚ στην συγκεκριμένη περιφέρεια δεν θα είναι στη νέα Βουλή ο κ. Δημήτρης Λιντζέρης, ο κ. Γρ. Νιώτης και ο κ. Γιάννης Διαμαντίδης.
Στο υπόλοιπο Αττικής μένουν εκτός από τη ΝΔ ο κ. Αθ. Μπούρας, ο κ. Νίκος Καντερές, ο κ. Πέτρος Δούκας.
Από το ΠΑΣΟΚ εκτός μένουν ο κ. Παντελής Ασπαραδάκης, ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο κ. Αντώνης Λιάρος.
Στην Αιτωλοακαρνανία τα ηχηρά ονόματα που μένουν εκτός είναι του κ. Βερελή , του κ. Μακρυπίδη και της Σοφίας Γιαννακά.
Από το ΠΑΣΟΚ στην Α’ Θεσσαλονίκης δεν θα μπουν στη Βουλή η κ. Εύα Καϊλή, η κ. Χρύσα Αράπογλου και ο κ. Γιάννης Μαγκριώτης.
Στο Λασίθι που τα προηγούμενα χρόνια ήταν «πράσινο», το ΠΑΣΟΚ δεν εξέλεξε βουλευτή με αποτέλεσμα να μην εκλεγεί τελικά ο κ. Μιχάλης Καρχιμάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: