Παρασκευή

Κωλοτουμπα Ολκης !!!!!Α.Σαμαράς: "Ποια ανακήρυξη ΑΟΖ; Είμαστε απροετοίμαστοι για ανακήρυξη ΑΟΖ"!






Επιβεβαιώνοντας απόλυτα τις πληροφορίες , o πρωθυπουργός Α.Σαμαράς πριν λίγο από το βήμα της Βουλής κατά την διάρκεια της ανάνγωσης των προγραμματικών δηλώσεων, ουσιαστικά δήλωσε την αναβολή οποιασδήποτε κίνησης προς την πλευρά ανακήρυξης της ΑΟΖ, κάτι που προεκλογικά είχε κάνει "σημαία", μιλώντας για άμεση ανακήρυξη της ΑΟΖ.
Σήμερα μίλησε απλά για "Συστηματική προετοιμασία για την ανακήρυξη μελλοντικά της ΑΟΖ" που σημαίνει ότι αυτή η "προετοιμασία" μπορεί να διαρκέσει .... ποιος ξέρει πόσο! Ίσως όσο και η επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια που βέβαια παραμένει "αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας". Που σημαίνει ότι τώρα - κατά τον Α.Σαμαρά - είμαστε απροετοίμαστοι για ανακήρυξη ΑΟΖ



Δεν διαφωνουμε με τη νυν θέση του Α.Σαμαρά: Δεν είμαστε έτοιμοι για ανακήρυξη ΑΟΖ, δεν έχουμε την απαραίτηη ένοπλη ισχύ, ούτε τις συμμαχίες που θα μας επιτρέψουν να κάνουμε κάτι τέοιο.

Χώρα της οποίας οι πολιτικοί δεν διαθέτουν ούτε καύσιμα για τα μαχητικά της, πόσο μάλλον τα κατάλληλα εργαλεία για την άμυνά της δεν μπορεί απέναντι σε έναν εχθρό που υπερξοπλίζεται να προβαίνει σε τέτοιες κινήσεις. Όσο και αν "πονάει", αυτή είναι η αλήθεια.
Πρώτα όπλα, μετά ΑΟΖ.
Υπάρχει βέβαια και ο δρόμος του συμβιβασμού και το μοίρασμα της ελληνικής περιουσίας με τον πειρατή της περιοχής, την Τουρκία. Είναι μία επιλογή που έχει προταθεί στον Α.Σαμαρά.

Αυτό που διαφωνούμε κάθετα και για το οποίο "κακίζουμε" τον Α.Σαμαρά είναι ότι είχε "φλομώσει" στο ψέμα (και...) για το θέμα της ΑΟΖ τους Έλληνες πατριώτες (γιατί αυτοί συγκινούνται με το θέμα αυτό) προεκλογικά. Δεν είναι σωστό κ.πρωθυπουργέ να παίζουμε με την ψυχή και τον πόθο των πατριωτών...

Δεν υπάρχουν σχόλια: