Παρασκευή

Προς Κωνσταντίνο Μητσοτάκη επιστολής, πρόσχωμεν!



Κύριε Μητσοτάκη,

Σε τούτες τις τραγικές ώρες που ζουν οι εξουθενωμένοι από τη λιτότητα Έλληνες πολίτες, θα περίμενε κανείς από έναν πολύπειρο πολιτικό της ηλικίας σας ν' απευθύνει προς πάσα κατεύθυνση λόγια σοφίας και όχι χιλιοειπωμένες ανοησίες.


Συμφωνώ, πάντως, ότι οι πολιτικοί πρέπει να πουν την αλήθεια στο λαό. Όχι όμως την "αλήθεια" που εννοείτε εσείς, ότι τάχα αν δε χορέψουμε στο ταψί όπως μας βαράει η Τρόικα για να πάρουμε τη δόση μας θ' αφανιστούμε. Αυτή την "αλήθεια"-φοβέρα-εκβιασμό την ακούμε σχεδόν τρία χρόνια τώρα, και δε μασάμε πια. Ωστόσο, ενώ σφίγγουμε όλο και πιο πολύ το ζωνάρι μας, κάτω από τις επιταγές της χουντοδημοκρατίας, για να πάρουμε (δηλαδή να πάρουν οι τραπεζίτες) την εκάστοτε δόση, ακριβώς σαν τον τοξικομανή, κάθε δόση μας φέρνει πιο κοντά στο θάνατο της οικονομίας και στην ευθανασία της κοινωνίας. Δεν το βλέπετε άραγε;

Η αλήθεια, λοιπόν, που θέλουμε να γνωρίζουμε είναι ποιοι έκλεψαν τα λεφτά του ελληνικού λαού, πού τα έχουν κρυμμένα, και γιατί το ελληνικό κράτος-μπάχαλο δεν έχει κάνει τίποτα για να βάλει όλους τους απατεώνες, φοροκλέφτες, μιζαδόρους και λοιπούς επίορκους βΟλευτές, υπουργούς και κουμπάρους τους στη φυλακή και να πάρει πίσω τα κλεμμένα.

Η άλλη αλήθεια που θέλουμε να μας πείτε είναι πώς θα ξεβρομίσει ο τόπος από το σάπιο πολιτικο-οικονομικό κατεστημένο, που επί τριάντα και πλέον χρόνια απεργάστηκε τη μπαχαλοποίηση του κρατικού μηχανισμού, τη λεηλασία του εθνικού πλούτου και τη χρεοκοπία και ταπείνωση της χώρας μας, μπας και ξημερώσει για τον ελληνικό λαό άσπρη μέρα. Να μάθουμε ποιοι τέλος πάντων διεφθαρμένοι καταβρόχθισαν τη μερίδα του λεόντος από τα δάνεια που έρρεαν προς τη χώρα μας από την ΕΕ.

ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ;

Θέλουμε επίσης να μας πείτε γιατί μετά από κάθε "σώσιμο", με δάνεια μαμούθ από την Τρόικα και  οδυνηρά μέτρα ευθανασίας, χρειαζόμαστε κι άλλο δάνειο κι άλλα μέτρα, κι άλλο "σώσιμο"...

Ή είναι όλοι όσοι μας "σώζουν" τρελοί για δέσιμο ή κάπου το πάνε λάου-λάου, δηλαδή στην πλήρη υποδούλωση και κινεζοποίηση του ελληνικού λαού και στο ξεπούλημα όσης δημόσιας περιουσίας έχει απομείνει, αντί πινακίου φακής.

Θα περίμενε κανείς από σας, κύριε Μητσοτάκη, μια που δεν έχετε πια τίποτα να χάσετε ή να κερδίσετε, όντας στην ηλικία που είστε,  αφού πρωτίστως κάνατε δημόσια εξομολόγηση και δηλώνατε μετάνοια για τα δικά σας αμαρτήματα, να υψώνατε στεντόρεια φωνή προς τους έξω και τους μέσα για να έρθουν στα συγκαλά τους. Να τους πείτε την αλήθεια ότι η συνταγή τους δεν βγαίνει, ότι το φάρμακο που μας χορηγούν είναι φαρμάκι και σκοτώνει τον ασθενή.

Ή μήπως δεν πήρατε χαμπάρι ότι από τότε που παίρνουμε το φάρμακό τους πάμε από το κακό στο χειρότερο; Ή δεν πήρατε είδηση ότι το "κούρεμα" που έγινε, και θα επακολουθήσει δυστυχώς κι άλλο, μας αύξησε το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ αντί να μας ξαλαφρώσει, γονάτισε τα Ασφαλιστικά Ταμεία, ενώ τα βάρβαρα και άδικα μέτρα που το συνόδεψαν είναι πλέον δυσβάστακτα; Πού διάολο μας σπρώχνουν λοιπόν οι τρελοί; Για ποιο "λιμάνι" μιλάτε; Σε φουρτουνιασμένο ωκεανό έχουν ρίξει το καράβι-Ελλάδα...

Αντί λοιπόν ν' αναμασάτε κι εσείς το παραμύθι της ανταγωνιστικότητας, θα έπρεπε να μας εξηγήσετε πώς μπορεί θα καταναλώσει ο οικονομικά αναιμικός για να πάρει μπροστά η ανάπτυξη και ν' ανατραπεί η ύφεση; Τι θα ξοδέψε ο αδέκαρος για να ξανανοίξουν τα μαγαζιά που έκλεισαν και να επαναπροσλάβουν τους υπαλλήλους που απέλυσαν; Αέρα κοπανιστό; Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος, κύριε Μητσοτάκη! Θα γνωρίζετε επίσης ότι οι έχοντες και κατέχοντες ξοδεύουν τα λεφτά τους, "μαύρα" ως επί το πλείστον, στο εξωτερικό, εκεί που τα έχουν φυγαδεύσει λάθρα και ιεροκρυφίως, κι όχι στην ψωροκώσταινα.

Και να μας πείτε ακόμη πώς άραγε οι ίδιοι ιδιοτελείς, μωροφιλόδοξοι, ανίκανοι και ψεύτες πολιτικοί, το ίδιο διεφθαρμένο κοινοβουλευτικό σύστημα της συναλλαγής, της συγκάλυψης και του διχασμού, που έριξε την Ελλάδα στην ηθική και οικονομική χρεοκοπία, θα μπορέσει να τη βγάλει τάχα από την κρίση και την εξαθλίωση.

Και ένα τελευταίο ερώτημα: Πόσες συντάξεις παίρνετε, κύριε Μητσοτάκη, στους χαλεπούς τούτους καιρούς; Πόσο επιδοτείται από τον Ελληνα φορολογούμενο το Ίδρυμα που φτιάξατε στ' όνομά σας, και τι το χρειαζόμαστε;

Αν θέλετε, λοιπόν, έστω και την τελευταία στιγμή να περισώσετε κάτι από την υστεροφημία σας, παραιτηθείτε όλων αυτών των προνομίων, σαν μια κίνηση ευαισθησίας και αλληλεγγύης προς το χειμαζόμενο και χιλιοπροδομένο από τη φαυλοδημοκρατία σας και τους επίορκους λειτουργούς της Ελληνικό λαό!

Αλήθεια, τι μυστικά είχατε με τον υφυπουργό Οικονομικών κύριο Μαυραγάνη, που δεν μπορούσατε να τ' ανακοινώσετε δημόσια;  Δεν έχω αμφιβολία ότι για κάποιο ρουσφέτι τελευταίας στιγμής, πιθανώς για μείωση φορολογίας των φίλων σας εχόντων και κατεχόντων, θα πήγατε...
Καλά, δεν κρατάτε ούτε τα προσχήματα; 


Δεν υπάρχουν σχόλια: