Τετάρτη

ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΘΡΑΣΟΣ: ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΡΕΙΤΑΙ! Να παραιτηθει Αμεσως ο Απαραδεκτος Αβραμοπουλος!!!!


Όπως είναι γνωστό, την 28η Οκτωβρίου Αλβανοί εθνικιστές («φασίστες», «ναζιστές», «ρατσιστές» κ.τ.λ., σύμφωνα με την αριστερή ορολογία) δημιούργησαν μεγάλα επεισόδια κατά των Ελλήνων που πήγαν να τιμήσουν τους ηρωικούς νεκρούς μας στο Στρατιωτικό Νεκροταφείο στην Κλεισούρα και μάλιστα έφτασαν στο σημείο να πετροβολήσουν τα αυτοκίνητα της ελληνικής πρεσβείας.
Φυσικά, η αλβανική κυβέρνηση όχι μόνο δε ζήτησε συγνώμη από την Ελλάδα, αλλά βγήκε κι από πάνω! Σύμφωνα, λοιπόν, με τον υπουργό Εξωτερικών της Σκιπεταρίας, Έντμοντ Παναρίτι (που έκανε τις σχετικές δηλώσεις στην εφημερίδα «Gazetta Start»), είχε γίνει συμφωνία μεταξύ αυτού και του Έλληνα ομολόγου, Δ. Αβραμόπουλου, για «περιορισμό της δράσης της Χρυσής Αυγής» στην Ελλάδα και τη Σκιπεταρία και κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν την τηρεί!!!
Ιδού οι πλήρεις δηλώσεις του Αλβανού υπουργού:
«Η αλβανική κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει  στο μέλλον την είσοδο στο έδαφος της Αλβανίας ελληνικών εξτρεμιστικών  σχηματισμών. Τέτοιες  φασιστικές πορείες δεν θα επιτραπούν στην Αλβανία . Επίσης τέτοιες τελετές  μπορούν να γίνονται και στην Ελλάδα και δεν υπάρχει καμία ανάγκη για γίνονται επιδρομές μέσα στο αλβανικό έδαφος και πολύ περισσότερο χωρίς ενημέρωση από τις αρχές της γειτονικής χώρας και αυτό είναι μια ασέβεια. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχα  στην Ελλάδα, είχα δηλώσει  ξεκάθαρα και με έμφαση στον  έλληνα ΥΠΕΞ Δ. Αβραμόπουλο και συμφώνησε και ο ίδιος ότι  τόσο η αλβανική κυβέρνηση όσο και η ελληνική θα  καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να ελέγχονται  αυτοί οι σχηματισμοί, με ακραίους, φασιστικούς και εθνικιστικούς προσανατολισμούς που σκοπό έχουν να διαταράξουν τις σχέσεις μας. Θεωρώ απολύτως αδικαιολόγητες  την ανάληψη τέτοιων εκδηλώσεων που υπενθυμίζουν άλλες εποχές παρόμοιες με εκείνες των χρόνων του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου όπως η Μεγάλη φασιστική πορεία προς τη Ρώμη και ούτω ο καθεξής,  επειδή κατά κανόνα είναι περιττές. Τέτοια γεγονότα είναι φυσικό και αρκετά λογικό  να προκαλούν αντιδράσεις. Κάνω έκκληση προς την ελληνική κυβέρνηση να προβαίνει σε μεγαλύτερο και πιο λεπτομερή  έλεγχο των εξτρεμιστικών ομάδων και κάθε κίνηση τους πρέπει να κοινοποιείται στο υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας. Τα ζητήματα που εκκρεμούν δεν μπορούν να επιλυθούν σε κλίμα έντασης».
Όλα αυτά μας θυμίζουν τη γνωστή λαϊκή ρήση (τη μεταφέρουμε ελαφρώς τροποποιημένη για ευνόητους λόγους): μάθανε πως «ξεφτιλιζόμαστε» και πλάκωσαν και οι Σκιπιταραίοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: