Κυριακή

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΟΥΛΗΣΑΝΕ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΟΡΥΦΟΡΟ HELLAS SAT 2.



Του Μάνδαλου Παναγιώτη: 


Αυτές τις μέρες ανακοινώθηκε η πώληση από τον ΟΤΕ και μιλάμε πλέον για την Ντοίτς Τέλεκομ, του μοναδικού Ελληνικού δορυφόρου που μετά από δεκαετίες πήραμε και φυσικά είχαμε σε τροχιά ικανοποιώντας ένα χρόνιο πρόβλημα αυτό των τηλεπικοινωνιών που θα βασίζονταν σε Ελληνικά χέρια. 

Αφού λοιπόν πέρασε ο ΟΤΕ σε ξένα χέρια με εξευτελιστική τιμή μέσα στην κρίση και οι Γερμανοί από τον πρώτο χρόνο.......έβγαλαν κέρδη, αποσβήνοντας
μάλιστα πέρσι το παθητικό της μητρικής εταιρείας της Ντόιτς Τέλεκομ με τα κέρδη που ήρθαν από τον ΟΤΕ, σήμερα πουλούν το μαργαριτάρι του οργανισμού σε μια αραβική εταιρεία. 

Βέβαια σε πολλές συζητήσεις μιλάμε για μουσουλμανικό κίνδυνο από τους πρόσφυγες και τους λαθρομετανάστες, πόσο λοιπόν οι υπεύθυνοι, δεν είδαν τον κίνδυνο πουλώντας ένα τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο ακριβώς σε μουσουλμανικό κράτος που δραστηριοποιείται μάλιστα σε Αραβικές χώρες?

  Πως ενώ οι τηλεπικοινωνίες ακόμα και οι στρατιωτικές βασίζονταν σε έναν τέτοιο δορυφόρο με όλη την σημασία για μια ενδεχόμενη σύρραξη πάνε ακριβώς σε Αραβικό όμιλο και μάλιστα δεν θα ξέρουμε τι στάση θα κρατήσει σε μια σύρραξη με τους αδελφούς τους, μουσουλμάνους, Τούρκους?

  Πως οι Τούρκοι διατηρούν τρείς δορυφόρους και μάλιστα ο τελευταίος κατασκοπευτικός σαρώνει αρκετές φορές την μέρα τη Ελληνική επικράτεια. Πως αυτοί βρίσκουν λεφτά και εμείς όταν βρίσκεται για στρατηγική επένδυση δεν έχουμε φράγκο, ενώ πχ έχουμε για να ταΐζουμε 300 βουλευτές με 42 υπουργεία?

Επίσης τι σημαίνουν τα 200 εκατομμύρια που αποκομίζει ο ΟΤΕ. Ότι θα καταλήξουν στα ταμεία της μητρικής Ντόιτς Τέλεκομ και φυσικά στο Γερμανικό κράτος. Αν πουλούσαν τον δορυφόρο πριν ιδιωτικοποιήσουν τον ΟΤΕ αυτά τα χρήματα θα πήγαιναν στο Ελληνικό κράτος. 
Σήμερα λοιπόν μια Αραβική επιχείρηση θα καθορίζει τις τύχες ακόμα και των ενόπλων δυνάμεων στο καυτό θέμα των τηλεπικοινωνιών. Και σε κάθε περίπτωση και σε καιρό ειρήνης αλλά και σε καιρό κρίσης ή πολεμικής σύρραξης ξέρουμε τι σημαίνουν οι τηλεπικοινωνίες.

Ο δορυφόρος αποκτήθηκε το 2003 σε αντικατάσταση του HELLAS SAT 1 και φυσικά ήταν ο διακαής πόθος πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας. Σήμερα λοιπόν ξαναγυρνάμε στο 90 όταν νοικιάζαμε τους δορυφόρους χωρίς να έχουμε τη κυριότητα τους. Όσο για τους πανηγυρισμούς; Ναι τα λεφτά θα έρθουν για να πάνε στα ταμεία των Γερμανών.

 Ο ΟΤΕ απογυμνώνεται από ένα ακόμα μαργαριτάρι του και μένει μόνο με τις επίγειες επικοινωνίες. Οι Τούρκοι με 3 δορυφόρους αλωνίζουν εκτός από τον εναέριο χώρο ποια και στο διάστημα ενώ για κάθε Ελληνική ενέργεια θα ζητούμε την συγκατάθεση των αράβων. Και μην μου πείτε ότι τα δορυφορικά κέντρα ελέγχου που μένουν ακόμα στην Ελλάδα δεν μπορούν να κλείσουν. Με το πάτημα ενός κουμπιού αφού ξέρουνε όλους τους κωδικούς. Και μετά σκότος απόλυτο. 

Δυστυχώς η Ελλάδα που ήταν σε υπεροχή αεροναυτική και στρατιωτική συνεχώς απαξιώνεται. Η εθνική κυριαρχία που τόσο πολυπόθητα είχε περάσει σε Ελληνικό έλεγχο περνάει σε μουσουλμανικά χέρια ενώ ακόμα και τα χρήματα της πώλησης θα τα καρπωθούν οι ξένοι(Γερμανοί). Πουλήσαμε ένα στολίδι σε τιμή ευκαιρίας τον ΟΤΕ και αυτός αρχίζει μετά από τις πωλήσεις των θυγατρικών του και του δορυφόρου να γίνεται σκουπίδι. 

Βέβαια οι σύμμαχοι μας και έντιμοι Γερμανοί αφού μας διάβρωσαν με τις μίζες τους αποκομίζοντας τεράστια οφέλη βάζοντας δικούς μας πολιτικούς στην θέση αυτών που δεν πέτυχαν να εξολοθρέψουν το Ελληνικό έθνος κατά τους δύο παγκόσμιους πολέμους το κατορθώνουν τώρα. Υποβρύχια που πληρώθηκαν και δεν παραδόθηκαν. Άρματα χωρίς βλήματα και φυσικά τώρα ένα κράτος που είχε ακόμα και δορυφορικές επικοινωνίες χωρίς την παραμικρή κάλυψη. Όλα αυτά πάνε στις δικές τους τσέπες. Κανείς από τους δικούς μας βέβαια δεν μιλάει. Μόνο ότι χρωστάμε. Αλλά που; Που είναι τα υποβρύχια που πληρώθηκαν; Που είναι τα συμβόλαια της Σίμενς που ποτέ δεν έγιναν ή όταν έγιναν υπερτιμολογήθηκαν; Που είναι τα λεφτά του 2ου παγκοσμίου πολέμου που κατέστρεψαν ένα κράτος έκλεψαν τον χρυσό και τους θησαυρούς του και σήμερα λένε ότι τους χρωστάμε. 

Τα τοκογλυφικά δάνεια και οι απαιτήσεις τους, τεράστιες. Αλλά οι υποχρεώσεις τους και οι ευθύνες τους καμία. Και μάλιστα όταν ομολόγησαν ότι και το χρέος φουσκώθηκε αλλά και η συνταγή που μας έδωσαν είναι λάθος, είπαν ότι πρέπει να συνεχίσουμε γιατί απλώς δεν κατόρθωσαν να μας εξολοθρεύσουν.  

Και όμως αυτός ο έντιμος Γερμανικός λαός που κατέστρεψε με την σχιζοφρένια του την Ευρώπη τον κόσμο ολόκληρο και το τέλος αυτοκαταστράφηκε συνεχίζει την καταστροφική και αλαζονική πολιτική του. 

Ο πολιτισμός των Γερμανών γνωστός. Ούννοι βάρβαρες φιλές που κατέστρεφαν και λήστευαν άλλους λαούς για να ζήσουν. Στην νεότερη ιστορία 2 παγκόσμιοι πόλεμοι καταστροφικότεροι από όλους που σήμαναν την αυτοκαταστροφή τους. 

Σήμερα έρχονται αυτοί για να μας σώσουν. Οι βάρβαροι είναι προ των πυλών. Αλλά εδώ λέμε  ότι οι βάρβαροι είναι μέσα στις πύλες. Ίσως αύριο όταν θα έχουν πάρει όλα τα στολίδια να μας πουλήσουν στους Τούρκους αφού εμείς χωρίς αεροπορία, ναυτικό, αφού και εκεί η Τουρκία έχει υπεροχή και φυσικά χωρίς τηλεπικοινωνίες είμαστε εύκολο θήραμα για το γεράκι που βλέπει από ψηλά.
Υ.Γ. Αυτό που εκπλήσσει πάντως είναι ότι καμία στρατιωτική ηγεσία δεν θορυβήθηκε και δεν διαμαρτυρήθηκε για την παράδοση του δορυφόρου. Αλλά κάτι τέτοιο έγινε και στα Ίμια. Και εκεί τα παλικάρια που χάθηκαν περιμένουν δικαίωση . Τα δικά μας νησιά τα κάνανε γκρίζες ζώνες…. Ξέχασα ότι πουλήσανε το 99,05% του δορυφόρου. Το άλλο 0,95% είναι ακόμα Ελληνικό και είναι της ΕΑΒ. Ίσωςαυτό να αποτελεί μια άλλη προίκα και όταν αγοράσουν την ΕΑΒ να το πουλήσουνε και αυτό…. Ελλάς το μεγαλείο σου..πόσο ακόμα θα σε διασύρουν

Δεν υπάρχουν σχόλια: