Πέμπτη

ΒΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΡΥΠΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΕΚΔΟΤΗ ΤΗΣ «ΚΟΣΜΟΣ»


Σκληραίνει η κόντρα Τζανακούλη – Τόλη

Συνέχεια στην κόντρα με τον γνωστο νεοαριστερο εκδότη της εφημερίδας «Κόσμος», Κώστα Τόλη δίνει ο δήμαρχος Λαρισαίων, Κώστας Τζανακούλης με νέα ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Δήμου Λαρισαίων.
Στην ανακοίνωση γίνονται αναφορές στην επιχειρηματική δραστηριότητα του εκδότη κ. Τόλη και σε περιουσιακά και φορολογικά στοιχεία του δημάρχου κ. Τζανακούλη.
Συγκεκριμένα, από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λαρισαίων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Δεν είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε τον κ. Τόλη ν’ απαντάει σε ανακοινώσεις του γραφείου τύπου του Δήμου Λαρισαίων και σε άλλα μέσα ενημέρωσης, εκτός των δικών του blog, site, έντυπο «Κόσμος» . Αυτό όντως είναι αξιοσημείωτο. Και βέβαια δεν είπε τίποτε το ουσιώδες αλλά συνέχισε το παραλήρημα, το μένος, την εμπάθεια που έχει προς το πρόσωπο του Δημάρχου. Μόνο αυτό τον ενδιαφέρει.
Αυτό βέβαια το κάνει συνεχώς τα τελευταία 5 ή 6 χρόνια. Δηλαδή ασχολείται με την προσωπική ζωή του Δημάρχου, την οικογένειά του, τα παιδιά του, την περιουσία, τα σπίτια του και ούτω καθεξής. Βέβαια σ’ όλη αυτή την προσπάθεια είχε και έχει «συμμάχους» μερικούς Λαρισαίους και Λαρισαίες, αφού ο ίδιος δεν έχει καμιά σχέση με τη Λάρισα με δεδομένο ότι ζει και δραστηριοποιείται στα Τρίκαλα. Στη Λάρισα νόμιζε ότι θα έβρισκε το «Eldorando». Βέβαια, δεν το βρήκε και αφού δημιούργησε πλείστα όσα προβλήματα σε αρκετούς εργαζόμενους και όχι μόνο, συμπέρανε νωρίς ότι εκείνος που φταίει για όλα ήταν ο Δήμαρχος, η οικογένειά του δημάρχου και κάποιοι συνεργάτες του δημάρχου. Έτσι ξεκίνησε με την έκδοση της «Κόσμος», συνέχισε με τον ραδιοσταθμό «River», έκανε αγαπημένο του το blog «Larissa antinews» και προσφάτως δημιούργησε το site «Thessalia news». Το blog βέβαια θα ήταν πιο σωστό να το έλεγε το «αντιΤζανακουλικό» αφού η σύνδεση του με το έντυπο «Κόσμος» ήταν άμεση (αν δεν πρόκειται για τον ίδιο). Ότι έγραφε ο ένας αναδημοσίευε ο άλλος και το αντίστροφο.
ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Σ’ αυτό τον βοηθούσαν οι «συνεργάτες» του και οι κακοί πληροφοριοδότες που παρακολουθούσαν από πολύ κοντά τη ζωή του Δημάρχου, το σπίτι του, την οικογένειά του, τις δραστηριότητές του και βέβαια δεν παρέλειπαν να τα φωτογραφίζουν όλα και ανερυθρίαστα να τα παρουσιάζουν στο blog κάνοντας βέβαια και τον ανάλογο συκοφαντικό σχολιασμό συνοδευμένο από άπειρα ψεύδη που φαίνονται και στην τελευταία ανακοίνωση- απάντηση του κ. Τόλη. Ποιος του δίνει το δικαίωμα αυτού του κυρίου να στέλνει ανθρώπους του και να φωτογραφίζουν το σπίτι του δημάρχου και ό,τι κάνει στην προσωπική του ζωή; Σημειώνεται ότι πριν τέσσερα χρόνια περίπου, μία  φωτογράφος προσπαθώντας να βρει καλή θέση στην απέναντι οικοδομή για να φωτογραφίσει το διαμέρισμα του δημάρχου, λίγο έλειψε να πάθει κάποιο δυστύχημα όταν την αντελήφθηκαν μέλη της οικογένειάς του Δημάρχου και επιχείρησε να φύγει άρον- άρον.
«Η νομοθεσία τα καλύπτει τα blogs κατά τρόπο προκλητικό»
Ποιος του έδωσε το δικαίωμα να σπιλώνει τις προσωπικότητες τόσων και τόσων ανθρώπων. Κάποιοι εξ αυτών υπέβαλαν μήνυση εναντίον του blog αλλά δυστυχώς η νομοθεσία τα καλύπτει τα blogs κατά τρόπο προκλητικό. Η εισαγγελική έρευνα είναι βέβαια ακόμα είναι σε εξέλιξη.
«Μηνύσεις και αγωγές και όποιος αντέξει…»
Τώρα έρχεται ο κ. Τόλης και απειλεί με μηνύσεις αλλά δεν μας λέει εναντίον ποιού; Γιατί ήδη έχει υποβάλλει και μηνύσεις και αναφορές και άλλες τις πήρε πίσω, ενώ για άλλες πήρε  τις απαντήσεις του από τις αρμόδιες αρχές όπου προσέφυγε. Ας συνεχίσει να κάνει ότι θέλει, δικαίωμά του είναι, όπως και δικό μας δικαίωμα είναι να του υποβάλλουμε και μηνύσεις και αγωγές και όποιος αντέξει.
«Το σπίτι του δημάρχου δεν έχει να ζηλέψει τίποτα
από τις βίλλες του Χόλιγουντ!»
Το να εγκαλεί τον δήμαρχο γιατί «απώλεσε έσοδα» και να αναφέρεται στο έντυπο που απασχολεί μόνον έναν εργαζόμενο για όλες τις δουλειές και στο οποίο αρθρογραφεί  μόνο αυτός που δεν είναι ούτε καν αναγνωρισμένος δημοσιογράφος (δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕΘΣΕΕ).
Και βέβαια κατά την προσφιλή του μέθοδο (που την ξέρει πολύ καλά) συνεχίζει την παραπληροφόρηση και την συκοφαντία. Τώρα αναφέρεται  στο σπίτι του Δημάρχου που ούτε λίγο ούτε πολύ το χαρακτηρίζει ως Χολιγουντιανή βίλλα, και με τις δραστηριότητες των παιδιών του. Έχει απόλυτο δίκαιο. Το σπίτι του δημάρχου δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις βίλλες του Χόλιγουντ! Και τούτο διότι είναι κτισμένο στον υψηλότερο λόφο της πόλης, μέσα σ’ ένα οικόπεδο περίπου πέντε στρεμμάτων που είναι περιφραγμένο με υψηλό τοίχο για να μην βλέπουν τα βλέμματα των περίεργων τι γίνεται μέσα, όπου υπάρχουν ανθοκήπια, σπίτια για τον φύλακα- κηπουρό, θερμαινόμενη πισίνα, γυμναστήριο, αίθριο και είναι παρκαρισμένα αυτοκίνητα πολυτελείας από Rolls Roy’s και πάνω με τους οδηγούς να είναι ντυμένοι με ομοιόμορφα ρούχα. Το δε σπίτι είναι αρκετών εκατοντάδων μέτρων με εσωτερική πισίνα, σάουνες, ασανσέρ για να κατεβαίνουν τα αυτοκίνητα στο υπόγειο γκαράζ και ότι άλλο μπορεί να σκεφτεί ανθρώπινος νους. Άντε τι να πεις τώρα όταν το σπίτι του δημάρχου είναι όπως δεκάδες άλλα σπίτια στη Λάρισα, κλασσικό μιας οικογένειας που θέλει γονείς και παιδιά να έχουν από ένα διαμέρισμα στο ίδιο σπίτι. Που είναι ολοκληρωμένο μετά από 10 χρόνια που άρχισε η κατασκευή του κατά μόλις τα 2/3, σ’ ένα οικόπεδο 350 τ.μ. που αγοράστηκε το 1995 και που η οικογένεια του δημάρχου χαίρεται που είναι σημείο αναφοράς των παιδιών της γειτονιάς τα οποία, όντως άδολα το λένε απλά «σπίτι» γιατί έτσι είναι. Ούτε πισίνες έχει ούτε πολυτέλειες και τα αυτοκίνητα της οικογενείας είναι αυτοκίνητα απλά 10ετίας και 15ετίας παρκαρισμένα έξω στο δρόμο.
ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ…
Γι’ αυτό όταν κάποιος φίλος του Δημάρχου άφησε το αυτοκίνητο του για 2 ημέρες έξω από το σπίτι, ο εντεταλμένος να φωτογραφίζει ότι συμβαίνει εκεί το φωτογράφισε, ανέβασαν την φωτογραφία στο προαναφερθέν γνωστό blog με το σχόλιο «ορίστε τι αυτοκίνητο έχει ο δήμαρχος και άλλα τινά» ούτε ντροπή ούτε σοβαρότητα. Μόλις στο σπίτι μπήκαν φωτοβολταϊκά αμέσως φωτογραφήθηκαν και αναρτήθηκαν στο blog με ανάλογα ψευδή σχόλια άκρως συκοφαντικά. Δεν μπήκαν στον κόπο να ερευνήσουν για να δουν ότι κατασκευάστηκαν με τραπεζικό δάνειο 25 χιλ. ευρώ. Αλλά το ζητούμενο δεν ήταν αυτό. Δεν ενδιαφέρθηκαν να δουν ότι ο περιμετρικός τοίχος είναι μισοτελειωμένος,  αλλά τι κάγκελα μπήκαν φωτογραφήθηκαν και αναρτήθηκαν στο blog. Αυτά είναι μερικά από τα αίσχη των ιδιοκτητών και συνεργατών του blog. Πολλά απ’ αυτά βέβαια δημοσιεύονταν και στο έντυπο «ΚΟΣΜΟΣ» για να τα βλέπουν και αυτοί που δεν μπαίνουν στο blog.
ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Αναφέρεται ο κ. Τόλης στην δραστηριότητα των παιδιών του Δημάρχου και κάνει το συκοφαντικό σχόλιο πως έγιναν αυτά μ’ ένα μισθό του Δημάρχου και τα έξοδα παράστασης του Δημάρχου. Βέβαια και αυτά είναι άκρως συκοφαντικά διότι πριν πει οτιδήποτε, αν είχε σκοπό να ενημερώσει τον λαό της Λάρισας και όχι μόνο, τότε θα έπρεπε να κάνει τον κόπο να δει τις φορολογικές δηλώσεις των μελών της οικογένειας του Δημάρχου ή να θυμηθεί ότι ο Δήμαρχος δημοσιοποίησε όλα τα περιουσιακά του στοιχεία με πρωτοσέλιδο άρθρο στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
Και επειδή ο Δήμαρχος είναι δημόσιο πρόσωπο και έχει την φιλοσοφία όλα να δημοσιοποιούνται, όλα να ελέγχονται, αναφέρει  για μια φορά ακόμα ότι στα περιουσιακά στοιχεία που φαίνονται στις δηλώσεις του, το 1998, ένα χρόνο πριν αναλάβει Δήμαρχος περιελάμβαναν 200 στρέμματα ιδιόκτητα, τα μισά περίπου αρδευόμενα και περίπου άλλα 100 ενοικιαζόμενα. Οι δε καταθέσεις της οικογένειας στις τράπεζες ήταν εκατομμύρια δραχμές και υπήρχαν επίσης κάποια ακίνητα. Μεταξύ αυτών και μια «τροχοβίλα» στο Καστρί Λουτρό, όλη και όλη 36 τ.μ. που κάποιοι στην πορεία φρόντισαν να την βαφτίσουν «βίλα πολυτελείας» ώστε να έρχονται αρκετοί περίεργοι να δουν την βιλάρα του Δημάρχου και να πέφτουν από τα σύννεφα. Οι δε μεταποιητικές δραστηριότητες της οικογένειας μεταφράζονται σε παραγωγή μαρμελάδας από δικά της φρούτα που παράγονται από τα ιδιόκτητα περιβόλια εκτάσεως 20 στρεμμάτων και βέβαια όχι σε δική της βιοτεχνία. Το δε οινοποιείο που κατασκευάζεται μέσω του προγράμματος leader είναι ένα μικρού μεγέθους παραδοσιακό οινοποιείο που η συμμετοχή της οικογένειας μεταφράζεται στα χρήματα του εφ’ άπαξ του Δημάρχου, ενός δανείου και λίγων οικονομιών της οικογένειας, στο σύνολο τους όλα γύρω στα 150 χιλ. ευρώ. Και το οινοποιείο αμπέλι είναι έκτασης 25 στρεμμάτων. Αλήθεια πόσοι άλλοι στην ευρύτερη περιοχή έχουν πολλαπλάσιες εκτάσεις και καλά κάνουν οι άνθρωποι, αλλά κανένας δεν ασχολείται μαζί τους. Και γιατί ν’ ασχοληθεί;
Η πορεία του Δημάρχου για όσους τον ξέρουν από μικρό παιδί γνωρίζουν πολύ καλά τι δουλειές έχει κάνει στην ζωή του, είναι οι ώρες δούλευε και δουλεύει και αν δεν ασχολούνταν με τα κοινά η περιουσία του θα ήταν πολλαπλάσια και κανένας δεν θ’ ασχολούνταν μ’ αυτόν.
«Όσοι συνειδητά και εσκεμμένα παραπληροφορούν και συκοφαντούν, θα μηνύονται…»
Τώρα ποιους ενοχλεί η πολιτική του πορεία και μη έχοντας να πουν τίποτα γι’ αυτήν, προσπαθούν με ψέματα συκοφαντίες και ακατάσχετα κουτσομπολιά με πρώτον και καλύτερο τον εκ Τρικάλων κ. Τόλη και τους συνοδοιπόρους του να τρώσουν το κύρος του Δημάρχου και μέσω αυτού και του Δήμου ή αντίθετα δεν θα τους περάσει ούτε αυτούς ούτε αυτούς που βγαίνουν εδώ και εκεί μασώντας τα λόγια τους γιατί έτσι τους βολεύει ώστε να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη.
Η δημοτική αρχή όλα αυτά τα χρόνια αλλά και ο Δήμαρχος απέφυγαν να ποινικοποιήσουν την πολιτική ζωή και «χαρίστηκαν» σε πολλούς.  Τώρα όμως επειδή δεν πάει άλλο, όλοι όσοι συνειδητά και εσκεμμένα παραπληροφορούν και συκοφαντούν, θα μηνύονται. Στον κ. Τόλη πέραν της μήνυσης  και αγωγής που του κάνει ο Δήμος σύντομα θα μηνυθεί και θα του υποβληθεί και αγωγή από τον ίδιο τον Δήμαρχο».

Τζανακούλης: Όλα στο φως

«Καμία τρύπα δεν υπάρχει στο δήμο Λαρισαίων. Όλα τα παραστατικά και τα εξτρέ των τραπεζών αποδεικνύουν πως δεν υπάρχει το παραμικρό». Με αυτά τα λόγια ο δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε λίγη ώρα πριν καταθέσει μήνυση και αγωγή εναντίον του εντύπου ‘Κόσμος’ και του εκδότη Κώστα Τόλη, τοποθετήθηκε απέναντι στα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών τα οποία έκαναν λόγο για ύποπτα ελλείμματα στο ταμείο του Δήμου, κάτι που οδήγησε τελικά σε παρέμβαση της Εισαγγελίας.
Ο δήμαρχος Λαρισαίων υποστήριξε για μια ακόμη φορά πως τα 15 χρόνια της θητεία του ουδέποτε μήνυσε έντυπο ή δημοσιογράφο, όμως όπως συμπλήρωσε, «κάποιοι εξέλαβαν τη στάση αυτή ως αδυναμία με αποτέλεσμα να υπερβούν τα εσκεμμένα, σπιλώνοντας υπολήψεις και παραβιάζοντας προσωπικά δεδομένα».
Ο κ. Τζανακούλης έδωσε αναλυτικές εξηγήσεις για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το ταμείο του Δήμου, ενώ προσέφερε απόλυτη κάλυψη στους υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «οι υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη μου και δέχονται τον έλεγχό μου.
Επιπροσθέτως ο δήμαρχος Λαρισαίων ανακοίνωσε Δημοτικό Συμβούλιο την ερχόμενη Παρασκευή για τα οικονομικά του Δήμου, κάνοντας αποδεκτό σχετικό αίτημα της αντιπολίτευσης.
«Κάθε έλεγχος είναι ευπρόσδεκτος. Άλλωστε εμείς είμαστε αυτοί που μιλάμε ακόμα και με το Γενικό λογιστήριο του κράτους για να έρθουν οι υπηρεσίες τους να ελέγξουν. Άλλωστε καθ’ όλο το διάστημα της θητεία μου έχουν πραγματοποιηθεί αναρίθμητοι έλεγχοι», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Πιο αναλυτικά ο κ. Τζανακούλης υποστήριξε:
«Σήμερα υποβάλαμε μήνυση εναντίον του τοπικού εντύπου «Κόσμος» για το συκοφαντικό, ανακριβές και αναληθές κεντρικό του άρθρο της Δευτέρας 11 Μαρτίου 2013 και του υπογράφοντος αυτό.
Από όλα τα στοιχεία της οικονομικής και ταμειακής υπηρεσίας του δήμου φαίνεται ότι δεν υπάρχει καμία «τρύπα» στο ταμείο του Δήμου. Τα έσοδα του Δήμου απ’ όλες τις πηγές, ΚΑΠ, ΣΑΤΑ, Προνοιακά, ανταποδοτικά , ΕΣΠΑ, τοπικές εισπράξεις κατατίθενται στις τράπεζες με τις οποίες συνεργάζεται ο Δήμος. Διευκρινίζεται ότι εκτός των τοπικών εισπράξεων που έρχονται στο ταμείο ως μετρητά κι αμέσως κατατίθενται στις τράπεζες, τα υπόλοιπα έσοδα πηγαίνουν απ’ ευθείας στις τράπεζες και δεν περνάνε καθόλου από το ταμείο του δήμου. Οι πληρωμές γίνονται είτε με δίγραμμες επιταγές προσωπικές του πιστωτή (εργολάβος, προμηθευτής κλπ) είτε με απ’ ευθείας, on line, μεταβίβαση χρημάτων  στην ενιαία αρχή πληρωμών για μισθοδοσίες και ασφαλιστικά ταμεία και ούτω καθεξής. Σπανιότατα ο ταμίας παίρνει μετρητά από τις τράπεζες και μόνο για αιτιολογημένες πληρωμές.
Όλες οι δοσοληψίες με τις τράπεζες – καταθέσεις –πληρωμές –αναλήψεις- φαίνονται πεντακάθαρα στα εξτρέ και τις βεβαιώσεις των τραπεζών, τα οποία καταθέσαμε σήμερα στην εισαγγελία, για όλο το 2012 και αν χρειαστεί και για άλλα έτη θα υποβληθούν.
Τις επόμενες ημέρες μετά τη μήνυση θα κατατεθεί και αγωγή εναντίον του συγκεκριμένου εντύπου, με απαιτούμενο ποσό 250 χιλ. ευρώ το οποίο κατά τα 2/5 θα πάει στο Γηροκομείο και κατά το υπόλοιπο 3/5 στο κοινωνικό παντοπωλείο το Δήμου Λαρισαίων.
Τη μήνυση την υπέβαλε ο Δήμος ως ΝΠΔΔ δια του Δημάρχου ως νόμιμου εκπροσώπου του, όπως θα γίνει και με την αγωγή. Επιφυλασσόμεθα  και για ατομικές μηνύσεις εναντίον των προαναφερθέντων καθ’ ότι άμεσα θιγόμενοι είναι οι υπάλληλοι των οικονομικών υπηρεσιών αφού σύμφωνα με το νόμο 3852/10 «Καλλικράτης» άρθρο 266 παρ.9 «Η οικονομική επιτροπή μετά από εισήγηση του υπευθύνου οικονομικών υπηρεσιών του οικείου δήμου, υποβάλλει στο Δ.Σ. τριμηνιαία έκθεση, ως προς τα αποτελέσματα εκτέλεσης του προϋπολογισμού  κατά το προηγούμενο της έκθεσης τρίμηνο. Στην έκθεση διατυπώνονται και οι τυχόν παρατηρήσεις της μειοψηφίας κλπ.».
Επίσης διερευνάται αν θα υποβληθεί μήνυση και σε άλλα μέσα ενημέρωσης που ασχολήθηκαν με το εν λόγω θέμα, συκοφαντώντας σκοπίμως το Δήμο Λαρισαίων.
Βέβαια ο στόχος όλων αυτών είναι ο Δήμαρχος αποκλειστικά και μόνο, για λόγους που όσοι χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους γνωρίζουν και πιστεύουμε ότι θα τους πουν στον ανακριτή και στο δικαστήριο.
Ο Δήμος Λαρισαίων από το 2002 (και μάλιστα από τους πρώτους) εισήγαγε το διπλογραφικό σύστημα το οποίο είναι πάρα πολύ δύσκολο στην εφαρμογή του. Μάλιστα δεν υπήρχαν, αλλά και ακόμη δεν υπάρχουν στην αυτοδιοίκηση εξειδικευμένοι επιστήμονες να το εφαρμόσουν με τελειότητα. Επίσης και τα λογισμικά συστήματα των ολίγων εταιρειών που ασχολήθηκαν, συνεχώς προσαρμόζονται. Το λογισμικό του Δήμου Λαρισαίων για παράδειγμα τον Νοέμβριο του 2012 δεν ήταν σε θέση να διαχωρίσει τα διαθέσιμα του Δήμου σε «Ταμείο» και «Καταθέσεις όψεως και προθεσμίας» και τα εμφάνιζαν στο σύνολο τους ως «Ταμείο». Ο συντάκτης λοιπόν του προαναφερθέντος δημοσιεύματος νόμιζε ότι ανακάλυψε και αποκάλυψε το σκάνδαλο του αιώνα για τον Δήμο Λαρισαίων και αβίαστα έβγαλε το συμπέρασμα, αθροίζοντας το σύνολο των ποσών αυτών για τα πρώτα 3 τρίμηνα του 2012, ότι αυτό αποτελεί «τρύπα» στο ταμείο του Δήμου 11 εκατ. ευρώ και μάλιστα ότι αυτά τα ποσά δεν ήταν κατατεθειμένα στις τράπεζες γράφοντας «Δεν υπάρχουν χρήματα του Δήμου στους επίσημους λογαριασμούς των τραπεζών» αντί του αληθούς ότι δεν εμφανίζονται στο φύλλο του ισολογισμού καταθέσεις σε τράπεζες. Τεράστια διαφορά, εσκεμμένη και βέβαια φρόντισε μέσω των site να ενημερωθεί όλη η Ελλάδα και όχι μόνο. Η συγκεκριμένη αδυναμία του λογισμικού διορθώθηκε αμέσως και στον ισολογισμό του Δ’ τριμήνου έγινε ο διαχωρισμός των διαθεσίμων. Όμως όπως είπαμε επειδή η εφαρμογή του διπλογραφικού είναι πολύ δύσκολη και θέλει ειδικές γνώσεις και των οικονομικών που χειρίζονται τις συναλλαγές του Δήμου για να ελέγξει κάποιος την όλη λειτουργία πρέπει να κατέχει καλά το θέμα. Για παράδειγμα μπορεί να έχουν έρθει τα χρήματα των ΚΑΠ να έχουν κατατεθεί δηλαδή στην τράπεζα και για κάποιες ημέρες να μην εμφανίζονται στο λογισμικό-λογιστικό του Δήμου έως ότου κοπεί το ένταλμα και καταχωρηθεί. Αν λοιπόν θελήσουμε σ’ αυτό το μεσοδιάστημα να κάνουμε ισολογισμό και αντιπαραβολή με τα εξτρέ της τράπεζας δεν θα υπάρχει σύμπτωση αριθμών και θα εμφανίζεται πλεόνασμα στον λογαριασμό καταθέσεων και ούτω καθεξής.
Κλείνοντας, επαναλαμβάνουμε για μια φορά ακόμα: Καλοδεχούμενος όποιος έλεγχος. Την Παρασκευή πρώτο θέμα συζήτησης στο Δ.Σ. θα είναι η διαχείριση των οικονομικών. Δεν υπάρχει κανένα άνοιγμα καμία τρύπα, τα χρήματα είναι στις τράπεζες, οι υπηρεσιακοί παράγοντες κάνουν όσο μπορούν καλύτερα την δουλειά τους και τους έχουμε εμπιστοσύνη. Κανένας αιρετός ούτε ο Δήμαρχος ούτε οι Αντιδήμαρχοι δεν παρεμβαίνει στο έργο τους. Κανένας αιρετός δεν υπογράφει επιταγές παρά μόνο εντάλματα. Οι αιρετοί ελέγχουν όπως ο νόμος ορίζει  να μην υπάρχουν ατασθαλίες παρατυπίες και παρανομίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: