Παρασκευή

Μπαχαλο με την παρουσια της Ελληνικης Κυβερνησεως στο Λευκο Οικο!!!

Τα περίεργα και ανεξήγητα γεγονότα στις σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας
Γιατί αναβλήθηκε -τελευταία στιγμή- συνάντηση Κέρι-Αβραμόπουλου στην Ουάσιγκτον;

Το απόγευμα 18 Απριλίου 2013 έγινε η καθιερωμένη τελετή -ετεροχρονισμένα- γιά την εθνική μας επέτειο της 25ης Μαρτίου στον Λευκό Οίκο, με την παρουσία του πρόεδρου και του αντιπρόεδρου των ΗΠΑ, του αρχιεπίσκοπου Δημήτριου και περίπου 220 Ομογενών.
Ο πρόεδρος Ομπάμα αναφέρθηκε βασικά σε όσα πρόσφερε η αρχαία Ελλάδα στην ανθρωπότητα, ευχόμενος να ξεπεράσει η σημερινή Ελλάδα, σύντομα, την οικονομική κρίση.«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα έχουν σταθεί πάντα δίπλα-δίπλα» τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, Ο πρόεδρος Ομπάμα μίλησε με ζεστά λόγια για την Ελλάδα και την ελληνική κληρονομιά, υπογραμμίζοντας την αλληλεγγύη των ΗΠΑ προς τη χώρα μας για την ανασυγκρότηση της οικονομίας της.
Μεταξύ άλλων, ο Αμερικανός ηγέτης επισήμανε το γεγονός ότι «κάθε χρόνο, η Αμερική γιορτάζει την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας για την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ της γενέτειρας της δημοκρατίας και της παλαιότερης δημοκρατίας του κόσμου», προσθέτοντας ότι «στοχαζόμαστε πάνω στις αρχαίες ελληνικές αρχές που ενέπνευσαν τους ιδρυτές του Έθνους μας για να κατοχυρωθούν οι εξουσίες της κυβέρνησης στα χέρια του λαού».
Ο Πρόεδρος Ομπάμα τόνισε ότι «οι λαοί μας (ΗΠΑ και Ελλάδας) έχουν μάθει ότι η δημοκρατία ανθεί όταν σεβόμαστε τις διαφορές μας, εμμένουμε στις αρχές που μας ενώνουν και προχωρούμε με κοινό σκοπό».
Ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, στον δικό του χαιρετισμό, επισήμανε ότι «η Ελλάδα και η ελευθερία είναι έννοιες ταυτόσημες». Ο κ. Μπάιντεν αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και εξήρε τη συμβολή των ομογενών για τη σύσφιγξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων.
Ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος ανέφερε ότι «είμαστε στο πλευρό αυτών που αγωνίζονται για την ενίσχυση της ελευθερίας. Και προσευχόμαστε ότι μπορούμε όλοι να δούμε μια μέρα την επικράτηση της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της δύναμης της αγάπης».
Εκτός από τον πρόεδρο Ομπάμα, τον αντιπρόεδρο Μπάιντεν και τον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, οι οποίοι μίλησαν μπροστά σε 350 προσκεκλημένους, είχαν παραστεί στην εκδήλωση, μέλη του Κογκρέσου και αξιωματούχοι κυβερνητικών υπηρεσιών που είναι ελληνικής καταγωγής, καθώς και πολλοί άλλοι Ελληνοαμερικανοί. Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον, Χρίστος Παναγόπουλος.
  Το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας έκανε μεγάλες προσπάθειες γιά να κλειστεί συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Δημ. Αβραμόπουλου με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζον Κέρι. Το Στέητ Ντηπάρτμεντ δεν έκλεινε το ''ραντεβού'' το τριήμερο 17-19 Απριλίου '13, ώστε ο 'Ελληνας υπουργός να ήταν παρών και στην εκδήλωση στον Λευκό Οίκο, κάτι που ήθελε πολύ, έστω γιά την... αναμνηστική φωτογραφία. Τελικά, μετά από γραπτή παρέμβαση στον κ. Κέρι σημαντικού μέλους της Γερουσίας, φιλέλληνα γερουσιαστή, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δέχτηκε να γίνει η συνάντηση. Ο κ. Αβραμόπουλος, ενώ ετοιμαζόταν να μεταβεί στην Ουάσιγκτον από το Λονδίνο, όπου βρισκόταν γιά την κηδεία της Θάτσερ, ενημερώθηκε από το ''Μαξίμου'' ότι δεν πρέπει να πάει στις ΗΠΑ, γιά συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του, τώρα. Φυσικά, έτσι εκτέθηκε και ο γερουσιαστής, που μεσολάβησε, γιά κάτι που ζήτησε -έμμεσα- η Αθήνα. Στις 16 Απριλίου, προπαραμονή της εκδήλωσης στον Λευκό Οίκο, δόθηκε εντολή -από τον ΥΠΕΞ- στον υφυπουργό Εξωτερικών Κ. Τσιάρα να μεταβεί αυτός στην Ουάσιγκτον γιά την τελετή, ως αρμόδιος γιά τους Απόδημους 'Ελληνες. Γεγονός που επιβεβαίωσε ο ίδιος ο κ. Τσιάρας, απαντώντας σε ερώτηση μας  (γι' αυτό το Μπλοκ μας  ανάφερε ότι θα ήταν παρών στον Λευκό Οίκο). Την παραμονή, ξαναδόθηκε εντολή στον υφυπουργό να... μην πάει στην Ουάσιγκτον, όπως κι έγινε.
Τι να σημαίνουν όλα τα παραπάνω ΓΕΓΟΝΟΤΑ και που βρίσκονται οι σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας;
Δυστυχώς οι προεδροπαράγοντες της Ομογένειας δεν ήταν στην τελετή με φουστανέλες και τσαρούχια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου