Τετάρτη

Σαλος στο ΑΤΑ!!!Αναστατοι οι Ιπταμενοι με την Χοντρη Γκαφα του Αρχηγου της Αεροποριας!!!


Πολλά  ερωτήματα  σε ότι αφορά τα πολιτικά – εθνικά αντανακλαστικά της  ηγεσίας των ΕΔ (τα  οποία φαίνεται ότι έχουν αλλοιωθεί υπ ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας της χώρας ) δημιουργούνται από τη σημερινή στάση του Αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας Αντιπτεράρχου (Ι)  (Ι) Ευάγγελου Τουρνάς απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.
Συγκεκριμένα και ενώ τα τουρκικά μαχητικά είχαν απογειωθεί για να προχωρήσουν σε εικονικό βομβαρδισμό (κάτι που αποδεδεικνύεται από το μικτό πακέτο COMΑO αλλά και το προφίλ της  πτήσης των τουρκικών F-4E και F-16) Εθνικού εδάφους, εντούτοις ο Α/ΓΕΑ -ο οποίος υποθέτουμε ότι γνώριζε εκείνη την ώρα τις πρωινές τουρκικές παραβιάσεις-  καθόλα άξιος  και επιχειρησιακός αξιωματικός με εκατοντάδες αναχαιτίσεις τουρκικών μαχητικών στην "πλάτη" του, δεν μπόρεσε όμως να αποφύγει  μια πολιτική γκάφα:
Δέχθηκε στο γραφείο του τον απερχόμενο ΑΚΑΜ της Τουρκίας, Συνταγματάρχη Mesut Savas ενώ συνεχάρη και το νέο ΑΚΑΜ, Σμήναρχο Halil Akar για την ανάληψη των καθηκόντων του.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση Τύπου της ΠΑ ο κ.  Αρχηγός ευχαρίστησε τον Τούρκο ΑΚΑΜ για την συνεργασία που είχαν κατά τη διάρκεια της θητείας του και του ευχήθηκε καλή συνέχεια.
Παρά τον εθιμοτυπικό χαρακτήρα της συνάντησης το πλέον λογικό ήταν να ματαιωθεί εξολοκλήρου η τελετή αποχαιρετισμού.
Εάν ο Αρχηγός της ΠΑ δεν ένιωθε ικανός να αντέξει το πολιτικό βάρος μιας ματαίωσης συνάντησης αποχαιρετισμού του απερχόμενου ΑΚΑΜ και χαιρετισμού του νέου –και μάλιστα Σμήναρχου- θα μπορούσε να προφασιστεί αλλαγή του προγράμματός του και να ζητήσει την αναβολή  της συνάντησης  -για κάποιες ημέρες- δείχνοντας τουλάχιστον μια δυσθυμία για την τουρκική υπέρπτηση.
Από το ΓΕΑ υποστηρίζουν ότι η συνάντηση είχε ξεκινήσει πριν περάσουν επάνω από τους Φούρνους. Κι έτσι να είναι τότε δεν έπρεπε να εκδοθεί καν ανακοίνωση για την υποδοχή και την τελετή στους Τούρκους ΑΚΑΜ αργά το απόγευμα...
Εν πάση περιπτώσει και αυτό να μην είχε γίνει σήμερα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ δυνατόν ο Αρχηγός της Αεροπορίας να εμπλέκεται σε τέτοιες τελετές την στιγμή που η τουρκική Αεροπορία προχωρά σχεδόν καθημερινά σε παραβίαση των εναέριων συνόρων μας.
Και αν αυτό δεν ήταν τεχνικώς δυνατό με την έννοια της αναχώρησης από την Ελλάδα του Τούρκου ΑΚΑΜ ε,  «δεν θα έχανε και η Βενετιά βελόνι» εάν ο αποχωρών ΑΚΑΜ δεν χαιρετούσε τον Α/ΓΕΑ.
Δυστυχώς όμως τίποτα από αυτά δεν έγινε και ο Α/ΓΕΑ προτίμησε να υποδεχθεί τον νέο Τούρκο ΑΚΑΜ στο γραφείο του λίγη ώρα αφότου τα τουρκικά μαχητικά είχαν πετάξει πάνω από ελληνικά νησιά σε μικτά επιθετικά πακέτα.
Θεωρούμε – και έτσι είναι- ότι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου η συνάντηση αυτή θα είχε αναβληθεί, με πρόφαση κάποιο διαδικαστικό λόγο δείχνοντας όμως έτσι την έντονη δυσαρέσκεια του κράτους του οποίου η κυριαρχία αμφισβητείται και μάλιστα με αυτόν τον τρόπο.
Όχι όμως και στην Ελλάδα η πολιτική ελίτ της οποίας έχει εξαναγκάσει τη χώρα  να δέχεται όλες τις προσβολές και να γυρίζει στη συνέχεια και το «άλλο μάγουλο».
Και αν ο Α/ΓΕΑ ένιωθε πως δεν είχε την κάλυψη του ΥΠΕΞ ας ρώταγε τον υπουργό Εξωτερικών εάν προτίθεται να κάνει διάβημα στην Άγκυρα για το σημερινό συμβάν. Και αν δεν έπαιρνε απάντηση θα του απαντούσαμε εμείς: Κανένα διάβημα δεν έχει γίνει μέχρι και αυτή την ώρα…


Εν τω μεταξυ με μια απίστευτη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας η οποία παραπλανητικά τιτλοφορείται "διάψευση δημοσιεύματος" επιβεβαιώνεται πλήρως και το περιεχόμενο και το πνεύμα του δημοσιεύματος για την συνάντηση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (Ι) Ευάγγελου Τουρνά με τους Τούρκους ΑΚΑΜ.
Γράφαμε λοιπόν ότι: "Συγκεκριμένα και ενώ τα τουρκικά μαχητικά είχαν απογειωθεί για να προχωρήσουν σε εικονικό βομβαρδισμό (κάτι που αποδεικνύεται από το μικτό πακέτο COMΑO αλλά και το προφίλ της  πτήσης των τουρκικών F-4E και F-16) Εθνικού εδάφους, εντούτοις ο Α/ΓΕΑ -ο οποίος υποθέτουμε ότι γνώριζε εκείνη την ώρα τις πρωινές τουρκικές παραβιάσεις-  καθόλα άξιος  και επιχειρησιακός αξιωματικός με εκατοντάδες αναχαιτίσεις τουρκικών μαχητικών στην "πλάτη" του, δεν μπόρεσε όμως να αποφύγει  μια πολιτική γκάφα:
Δέχθηκε στο γραφείο του τον απερχόμενο ΑΚΑΜ της Τουρκίας, Συνταγματάρχη Mesut Savas ενώ συνεχάρη και το νέο ΑΚΑΜ, Σμήναρχο Halil Akar για την ανάληψη των καθηκόντων του.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση Τύπου της ΠΑ ο κ.  Αρχηγός ευχαρίστησε τον Τούρκο ΑΚΑΜ για την συνεργασία που είχαν κατά τη διάρκεια της θητείας του και του ευχήθηκε καλή συνέχεια.
Παρά τον εθιμοτυπικό χαρακτήρα της συνάντησης το πλέον λογικό ήταν να ματαιωθεί εξολοκλήρου η τελετή αποχαιρετισμού.
(...) Από το ΓΕΑ υποστηρίζουν ότι η συνάντηση είχε ξεκινήσει πριν περάσουν επάνω από τους Φούρνους. Κι έτσι να είναι τότε δεν έπρεπε να εκδοθεί καν ανακοίνωση για την υποδοχή και την τελετή στους Τούρκους ΑΚΑΜ αργά το απόγευμα..."
Και ποια ήταν η "διάψευση" του ΓΕΑ;
"Με αφορμή δημοσίευμα ιστοσελίδας του διαδικτύου το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει:
Πρώτον, σήμερα Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013 και ώρα 10.30 πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη εθιμοτυπική επίσκεψη του Τούρκου Ακολούθου Άμυνας, λόγω αναχώρησής του, στον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχο (Ι) Ευάγγελο Τουρνά.
Δεύτερον, μαχητικά Αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας αναχαίτισαν σχηματισμό τουρκικών μαχητικών Αεροσκαφών, ο οποίος πραγματοποίησε στις 11.19 υπέρπτηση άνωθεν Νήσων Μακρονήσι και Ανθρωποφάγοι του νησιωτικού συμπλέγματος Φούρνων".
Τι ξεχνούν; Τι ώρα τελείωσε η συνάντηση, τι ώρα μπήκαν οι Τούρκοι στον Εθνικό Ενέριο Χώρο και τι ώρα ελήφθη η φωτογρφία. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε ΜΕΤΑ την υπέρπτηση, η φωτογραφία ελήφθη μετά την υπέρπτηση και οι Τούρκοι μπήκαν στον ΕΕΧ στις 11.02!
Και έστω να δεχθούμε ότι δεν μπορούσε ή δεν ήθελε να διακόψει την τελετή αποχαιρετισμού του Τούρκου ΑΚΑΜ και την υποδοχή του νέου την ώρα που οι Τούρκοι έμπαιναν στον ΕΕΧ και κατευθύνονταν προς τους Φούρνους (θεωρούμε ότι γνώριζε το σκηνικό στο Αιγαίο. Είμαστε αφελείς
Έπρεπε λίγες ώρες μετά την παραβίαση των εθνικών μας συνόρων και τον εικονικό βομβαρδισμό ελληνικού νησιού να εκδοθεί ανακοίνωση για την τελετή αποχαιρετισμού και υποδοχής αντίστοιχα των Τούρκων από τους οποίους ο ένας είναι πιλόςτος που σίγουρα εχει αναχαιτιστεί στο Αιγαίο ίσως και από τον ίδιο τον νυν Α/ΓΕΑ;
Τι μήνυμα στέλνουν στις Μοίρες και στους πιλότους των μαχητικών; Εσείς θα αναχαιτίζετε και εμείς θα τους κάνουμε τελετές και θα τους υποδεχόμαστε στο υπουργείο και "καπάκι" μετά τις ανακοινώσεις των παραβιάσεων και των υπερπτήσεων θα εκδίδουμε ανακοινώσεις για την υποδοχή από τον ίδιο τον Α/ΓΕΑ των Τούρκων ακολούθων; Έλεος!
Και σε τελική ανάλυση, δεν διευκρινίζουν τι θα έκαναν αν γνώριζαν για την υπέρπτηση. Θα ματαίωναν την τελετή και την επίσκεψη των Τούρκων. Ας το πουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου