Πέμπτη

Η Χούντα Βενιζέλου-Σαμαρά φέρνει τη νέα Τουρκοκρατία: σε τούρκους ο Αστέρας Βουλιαγμένης!

     
Αφού εξαθλίωσε και συνεχίζει να εξαθλιώνει τους Έλληνες, η Χούντα του Μνημονίου επιδίδεται πλέον στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, δίχως όρους και προϋποθέσεις. Υπό αυτή την οπτική, καμία έκπληξη δεν προκαλεί το ξεπούλημα του Αστέρα Βουλιαγμένης από το ΤΑΙΠΕΔ, σε εταιρεία στην οποία μετέχει ο τουρκικός όμιλος Dogus.
Πρόκειται για τον τουρκικό οικονομικό κολοσσό, ο οποίος έχει ήδη αγοράσει πλήθος ελληνικών μαρίνων, μεταξύ αυτών και εκείνης του Φλοίσβου. Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε πως η JERMYN STREET REAL ESTATE FUND IV LP υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά για την εξαγορά του Αστέρα, ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο τουρκικός όμιλος Dogus, ο οποίος συμμετέχει στην ανωτέρω εταιρεία, θεωρείται ένας από τους ισχυρότερους οικονομικά ομίλους στην Τουρκία διαθέτοντας 150 περίπου εταιρείες και 30.000 εργαζομένους. Υπό την διοίκησή του βρίσκονται η τράπεζα Garanti Bank, τέσσερα τηλεοπτικά δίκτυα της Τουρκίας, ενώ έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στους τομείς του τουρισμού, στον κατασκευαστικό και στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Εξαιρετικής σημασίας είναι το γεγονός πως οι τηλεοπτικοί σταθμοί που ανήκουν στον όμιλο, στηρίζουν φανατικά την κυβέρνηση Ερντογάν. Το ξεπούλημα λοιπόν δημόσιας περιουσίας από το ΤΑΙΠΕΔ προς τον τουρκικό όμιλο, δεν μπορεί παρά να λογισθεί ως μέρος των συμφωνιών της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας με τους υποτακτικούς και νεογενίτσαρους της Χούντας Βενιζέλου-Σαμαρά.
Η ψοφοδεής και αντεθνική κυβέρνηση δεν έχει την παραμικρή επιφύλαξη να ξεπουλά βασικούς πυλώνες του ελληνικού τουρισμού στους Τούρκους, την ίδια ώρα που παρουσιάζει στο Λαό μας τα εγκλήματά της ως «αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας».
Δίχως την παραμικρή αντίδραση από τα κόμματα της κλεπτοκρατίας και τους υποτίθεται «πατριώτες» βουλευτές, η ελληνική γη παραδίδεται σε τουρκικά χέρια με ότ,ι δραματικές συνέπειες θα προκύψουν άμεσα, από τις εν λόγω κινήσεις. Οι Τούρκοι δεν χρειάζεται να πάρουν δια των όπλων εκείνα που ονειρεύονται: η αντεθνική Χούντα του Μνημονίου αποτελεί την 5η φάλαγγα εντός των τειχών, παραδίδοντάς τους τα πάντα, υπό μορφή ξεπουλήματος για να. «σωθεί» η Ελλάδα.


ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ "ΑΠΟΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ"
Διθύραμβοι σε τουρκικό Τύπο για την "άλωση" του "Αστέρα"
Πανηγυρίζουν  οι τουρκικές εφημερίδες για την  αγορά του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Αστέρα στη Βουλιαγμένη από κονσόρτσιουμ στο οποίο ηγετική θέση με 15% έχει η εταιρεία Dogus του Τούρκου επιχειρηματία Φ.Σαχένκ, ο οποίος έχει αγοράσει και άλλα τέσσερα ελληνικά ιδιωτικά λιμάνια.
Οι Τούρκοι γράφουν άρθρα εξυμνώντας τον Φ.Σαχένκ και μιλώντας ακόμα και για "απόβαση στην Βουλιαγμένη"

ΟΙ κυριότεροι τίτλοι

Η Vatan,έχει  τίτλο «Δεύτερη απόβαση του Σαχένκ στην Ελλάδα»

Η Turkiye έχει  τίτλο «Ο όμιλος Ντογούς αγόρασε χερσόνησο στην Αθήνα».

Η Takvim γράφει ότι «Ο Σαχένκ αγάπησε πολύ τη γείτονα».

Η Star έχει  τίτλο «Ο όμιλος Ντογούς προσδοκά να αγοράσει μαζί με τους Άραβες το κόσμημα της Αθήνας».

Η Sabah έχει  τίτλο «Ο όμιλος Ντογούς εταίρος στον Αστέρα».

Η Milliyet έχει  τίτλο «Ο Σαχένκ βρήκε τον παράδεισο στη γείτονα».

Ας δούμε και μερικές χαρακτηριστικές αναφορές: 
Η Sozcu γράφει ότι το υψηλότερο ποσό στο διαγωνισμό για την τουριστική εγκατάσταση του ΑΣΤΕΡΑ, που είναι η κόρη οφθαλμού του ελληνικού τουρισμού, έδωσε με 400 εκατ. ο όμιλος AGC. Στον εν λόγω όμιλο, παράλληλα με τον όμιλο Ντογούς του Σαχένκ, λαμβάνουν μέρος εταιρείες από το Αμπού Ντάμπι, το Κουβέιτ και το Κατάρ. Στη χερσόνησο, που είναι 305.000 τετραγωνικά, υπάρχουν 3 ξενοδοχεία, εκ των οποίων το ένα υπό κατασκευή. Το κονσόρτσιουμ, που κέρδισε στο διαγωνισμό, σχεδιάζει να κατασκευάσει νέες μονοκατοικίες στη χερσόνησο.
Η Vatan,  αναφέρει ότι ο όμιλος Ντογούς μαζί με τους Άραβες εταίρους του  θα μετατρέψει τα ξενοδοχεία της χερσονήσου σε έξι αστέρων και θα μεγαλώσει τη μαρίνα.

Στο δημοσίευμα γράφει ότι ο όμιλος Ντογούς αγόρασε την πιο σημαντική τουριστική εγκατάσταση της Ελλάδας, που βρίσκεται στην Αθήνα.
Η Turkiye γράφει  ότι ο όμιλος Ντογούς, γίνεται ιδιοκτήτης ενός μέρους της χερσονήσου, που θεωρείται το πιο «μεγαλειώδες» κομμάτι στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, στην Αθήνα.

ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΤΖΑΚ-ΠΟΤ
Αστέρας Βουλιαγμένης: Ποια είναι η αξία του
Ας δούμε το κορυφαίο τουριστικό ακίνητο της χώρας που καταλήγει στην κοινοπραξια των Τούρκων και των ισλαμιστών τι ακριβώς σημαίνει για την οικονομία και τι αφορά η περιουσία που ξεπουλιέται.
Ο Αστέρας Βουλιαγμένης εκτείνεται λοιπόν σε 304 στρέμματα, από τα οποία τα 111 ανήκουν στο ελληνικό Δημόσιο, με συνέπεια μέρος του τιμήματος να καταλήγει στο ΤΑΙΠΕΔ. Παράλληλα θυγατρική του Αστέρα έχει ενοικιάσει για 40 χρόνια την μαρίνα της Βουλιαγμένης, που έχει χερσαία έκταση 47 στρεμμάτων.
Η μαρίνα βρίσκεται σε περίοδο εκσυγχρονισμού, καθώς έχει αποφασισθεί η υλοποίηση έργων ύψους 3 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, η μαρίνα λειτουργεί πλέον στη μέγιστη πληρότητα και με αρκετά σκάφη μεγάλου μήκους να βρίσκονται σε λίστα αναμονής για τον ελλιμενισμό τους.
Ο ναός του Απόλλωνα Ζωστήρα
Σημειώνεται ότι η Γενική Συνέλευση του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων στο ΥΠΠΟ (Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής - Στερεάς - Νήσων) έχει καταγγείλει σε ψήφισμά της την, μέσω ΤΑΙΠΕΔ, πώληση της χερσονήσου του «Αστέρα Βουλιαγμένης» (ξενοδοχείο, πλαζ ΕΟΤ, Ναυταθλητικός Ομιλος, Μαρίνα "Ακρωτήρι", δασικές εκτάσεις), σημειώνοντας ότι στην έκταση αυτή βρίσκεται και ο αρχαίος ναός του Ζωστήρα Απόλλωνα που πωλείται και αυτός. "Η πολιτιστική κληρονομιά και αρχαιότητες δεν πωλούνται, δεν ενοικιάζονται "μακροχρόνια", δεν χωράνε σε εμπορευματικές αντιλήψεις", σημειωνόταν στο ψήφισμα.
Δεν είναι όμως το μοναδικό μνημείο της χερσονήσου, η οποία χαρακτηρίζεται και από ιδιαίτερη φυσική ομορφιά. Όπως προκύπτει από συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου τον Ιούλιο του 2008 με θέμα τη μελέτη γεωτεχνική, αποστράγγισης, στερέωσης και αναστήλωσης του ναού του Ζωστήρα Απόλλωνα που είχε εκπονήσει η ΚΣΤ' Εφορεία Αρχαιοτήτων, η περιοχή ελέγχεται αρχαιολογικά σε μεγαλύτερη κλίμακα.
Χτισμένος στα τέλη του 6ου αι. π.Χ. ο ναός του Απόλλωνος Ζωστήρα ανακαλύφθηκε τυχαία, το 1924, από τα παιδιά του Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης, που έπαιζαν με την άμμο, αλλά "εξαφανίστηκε" και πάλι από επιχώσεις, ενώ η εισροή των θαλάσσιων υδάτων, καθώς βρίσκεται δίπλα στην ακτή, τον μετατρέπουν σε λίμνη. Ο χώρος βρίσκεται μέσα στην πλαζ του "Αστέρα Βουλιαγμένης".
Τη σπουδαιότητα του αρχαιολογικού χώρου που κρύβεται κάτω από την παραλία του "Αστέρα Βουλιαγμένης" επιβεβαιώνει η τεράστια δεξαμενή της αρχαϊκής εποχής που αποκάλυψαν εργασίες που εκτελούνταν για την κατασκευή νέας εισόδου της πλαζ.
Σε απόσταση μόλις 25 μέτρων από τη δεξαμενή βρίσκεται ο ναός του Απόλλωνα Ζωστήρα, στην παραλία του ξενοδοχείου. Σύμφωνα με την τότε γνωμοδότηση του ΚΑΣ η δεξαμενή θα διατηρούνταν ως μνημείο, με την κάλυψή της να "είναι προσωρινή και για λόγους ασφαλείας".
Η ύπαρξή της όμως ήταν γνωστή από τη δεκαετία του '60 όταν έγιναν τα έργα για την οργάνωση της πλαζ του ΕΟΤ. Το αρχαίο -διαστάσεων 12,50 μ. x 1,80 μ.- είχε εγκιβωτιστεί και ξανασκεπαστεί.
Έτσι, όταν πριν μερικά χρόνια είχαν τρυπήσει το τσιμέντο για τα έργα ανακαίνισης ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, αντίκρισαν από κάτω τη δεξαμενή, για την οποία υπήρχε μόνο μια μικρή αναφορά σε αρχαιολογικό δελτίο της εποχής.
Το 2008 κατά την εκσκαφή για την εγκατάσταση πυρασφάλειας στο χώρο των καμπανών της ξενοδοχειακής μονάδας, εντοπίστηκαν σημαντικές αρχαιότητες. Συγκεκριμένα, αποκαλύφθηκε συγκρότημα κλασικών χρόνων που εδράζεται πάνω σε λείψανα εγκατάστασης της Πρωτοελλαδικής Εποχής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου