Τρίτη

Αντιδράσεις με την επίσκεψη Δένδια στο σεισμόπληκτο Ληξούρι



Πολύ "βαριά" ήταν η ατμόσφαιρα στην Κεφαλονιά κατά της κυβέρνησης με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, να έχει την "τύχη" να είναι ο πρώτος που ήρθε σε επαφή με την λαϊκή οργή λόγω της κυβερνητικής αδυναμίας να αντιμετωπίσει άμεσα μια κατάσταση που, ναι μεν είναι έκτακτη και σοβαρή, αλλά απέχει από το να είναι δραματική από την στιγμή που έχουν αποφευχθεί οι νεκροί.
Στο βίντεο ο Ν.Δένδιας προστατευόμενος από περίπου 50 αστυνομικούς, έρχεται αντιμέτωποε με την λαϊκή οργή: «Δεν είναι δυνατόν να δίνεις 4 εκατομμύρια για να πιάσεις τον Ξηρό και εδώ οι άνθρωποι να μη μπορούν να μπουν στα σπίτια τους, να έχει πέσει το λιμάνι και να μην κάνετε τίποτα», είπαν, μεταξύ άλλων, απευθυνόμενοι στον κ. Δένδια οι κάτοικοι.
Ο υπουργός μετέβη αρχικά στο Ληξούρι, όπου επισκέφτηκε σημεία στα οποία σημειώθηκαν ζημιές από τη σεισμική δραστηριότητα, όπως το λιμάνι της πόλης, σχολικά κτίρια και το Μαντζαβινάτειο νοσοκομείο.
Στη συνέχεια μετέβη στο Αργοστόλι, όπου συμμετείχε στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Περιφέρειας (ΣΟΠΕ), που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του ΤΕΙ Κεφαλονιάς.
Τέλος, επισκέφθηκε την έδρα της περιφερειακής ενότητας Κεφαλληνίας - Ιθάκης, όπου συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Ευστάθιο - Σωτήριο Κουρή.
Παντού υπήρξαν αποδοκιμασίες κατά της κυβέρνησης. Σημειώνεται ότι τα πρώτα καράβια που έχουν σταλεί "καταλήφθηκαν" από αθίγγανους και βέβαια οι συνθήκες υγιεινής, λόγω της συσσώρευσης πολλών ατόμων, επί ημέρες είναι δραματικές.
«Μια ολόκληρη εβδομάδα μας έχουν αφήσει ακάλυπτους εντελώς και ανοχύρωτους», αναφέρει ο Διονύσιος Περδίκης, ιδιοκτήτη τουριστικού πρακτορείου στο Ληξούρι και αυτόπτης μάρτυρα στο επεισόδιο των κατοίκων με τον Νίκο Δένδια.
«Ακόμη τώρα που μιλάμε δεν έχουν πάρει κάποια απόφαση τι θα γίνει. Όλο συσκέψεις κάνουν και δεν υπάρχει τίποτα χειροπιαστό, τίποτα απολύτως», τονίζει και σημειώνει πως οι κάτοικοι είπαν στον υπουργό πως θα έπρεπε, μετά τον πρώτο σεισμό, να έχει σταλεί στο Ληξούρι ο Στρατός για να επισκευάσει τις βασικές υποδομές και τα προβλήματα που σημειώθηκαν.
«Το λιμάνι έχει πέσει εδώ και μια εβδομάδα και σήμερα έστειλαν ομάδα να δει σε τι κατάσταση είναι. Και βέβαια του είπαμε ότι δεν είναι δυνατόν να δίνει 4 εκατομμύρια για τον Ξηρό και να μας λες ότι με 100.000 ευρώ που στέλνεις για την Κεφαλονιά, θα γίνει δουλειά».
Σύμφωνα με τον κ. Περδίκη, σε όσα του είπαν οι κάτοικοι του Ληξουρίου, ο υπουργός δεν απάντησε τίποτα. «Αυτοί δηλαδή που τον συμβουλεύανε τι του είπανε; Ότι τα πράγματα είναι όλα καλά; Τι να δει;», διερωτήθηκε.
Παράλληλα, κατήγγειλε πως δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για το που θα περάσουν τη νύχτα οι κάτοικοι της Παλικής, που κλήθηκαν να μην επιστρέψουν στα σπίτια τους. «Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για αυτούς τους ανθρώπους, καμία απολύτως. Είμαστε εγκαταλελειμμένοι στο έλεος του Θεού», κατέληξε.
Κοντέϊνερ για να στεγάσουν τους σεισμοπαθείς δεν υπάρχουν γιατί έχουν διατεθεί στα "Κέντρα Φιλοξενίας" λαθρομεταναστών στην Αμυγδαλέζα κι αλλού.
Το μόνο θετικο σ'εναν βαριά πληγωμένο τόπο, είναι ότι δεν "μετράει" νεκρούς παρά την καταστροφή...

Δεν υπάρχουν σχόλια: