Τρίτη

Πέθανε ο φιλος μου δημοσιογράφος Αχ. Παπαγεωργίου

 
Σε ηλικία 80 ετών απεβίωσε την Κυριακή ο δημοσιογράφος Αχιλλέας Παπαγεωργίου.
Το όνομά του συνδέθηκε πέραν της δημοσιογραφικής του ιδιότητας και με τους αγώνες για τους αγρότες της Κάρλας (από κει του δόθηκε το προσωνύμιο «Αντύπας» της Κάρλας) και ετοίμαζε να εκδώσει σχετικό βιβλίο που όμως δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει.
Ο Αχιλλέας Παπαγεωργίου γεννήθηκε στη Λάρισα (στην περιοχή Σάλια) και τελείωσε με άριστα το 1ο Γυμνάσιο Λάρισας ξεχωρίζοντας για τις επιδόσεις του στα φιλολογικά μαθήματα.
Στη συνέχεια ήθελε να φοιτήσει στη Σχολή Εφέδρων Χειριστών, αλλά η συμμετοχή του λόγω του δυναμικού χαρακτήρα του σε συλλαλητήριο για την Κύπρο δεν του επέτρεψαν να μετάσχει στις εξετάσεις και βρέθηκε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Μόλις αποφοίτησε ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στην εφημερίδα «Νέα Ελλάς» που εκδιδόταν από τον Παρασκευόπουλο, ενώ εξέδωσε και την εβδομαδιαία εφημερίδα «Μάχη».
Κατόπιν έγινε διευθυντής στο ραδιοφωνικό σταθμό της ΥΕΝΕΔ Λάρισας και από εκεί μετέδωσε το διάγγελμα του βασιλιά Κωνσταντίνου που με τα μέλη της ελληνικής βασιλικής οικογένειας και τον πρωθυπουργό Κ. Κόλλια, αποπειράθηκε αντικίνημα με σκοπό την ανατροπή της Χούντας.
Στη συνέχεια υπήρξε στον πρώτο ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό στη Λάρισα τον 8.90 αλλά και αρθρογραφούσε αρχικά στον «Ημερήσιο Κήρυκα» αλλά και αργότερα στην «Ελευθερία».
Πέθανε φτωχός αλλά πλούσιος από την εξέλιξη των παιδιών του (έναν γιο και μια κόρη) ενώ υπήρξε και δημοτικός σύμβουλος επί Δημαρχίας Χατζηγιάννη.
Η κηδεία του θα γίνει σήμερα σε στενό οικογενειακό κύκλο (επιθυμία της οικογενείας του) στο Νεκροταφείο του Χαλανδρίου.
Αιωνια σου η Μνημη φιλε Αχιλλεα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: