Από την Ιόλη Πιερίδη

-Ο κ. Σαμαράς δεν μπορί να είναι αρχηγός της ΝΔ εάν το κόμμα στις ευρωεκλογές πατώσει. Με ένα ποσοστό 10-12% οφείλει να παραιτηθεί από μόνος του. Είναι εξάλλου ο μόνος τρόπος για να μην χάσει από τον Τσίπρα, όπως ο ίδιος υποστήριζε, σύμφωνα με το antinews...

Αυτό υποστηρίζει η Ντόρα στους συνομιλητές το τελευταίο διάστημα καθώς διαπιστώνει ανήσυχη την κατραπακιά που έρχεται. Οι ουρές του Άουσβιτς της ΔΕΗ, ετοιμάζονται να πάρουν την οριστική εκδίκησή τους από τους κρατιστές της κυβέρνησης οι οποίοι ξεπάτωσαν τον ιδιωτικό τομέα για να προστατέψουν τους διορισμένους κομματικούς στρατούς τους, αρνούμενοι να κάνουν την οποιαδήποτε μεταρρύθμιση.

Από την σκληρή κριτική της Ντόρας δεν γλιτώνει ούτε ο Κυριάκος

-Δεν έπρεπε να μπει σε μια κυβέρνηση η οποία αρνείται να ακούσει τον παλμό της κοινωνίας, η οποία έχει προκαλέσει ένα φορολογικό αλαλούμ και η οποία δεν γνωρίζει που πατά και που πηγαίνει...

"Δεν νοείται αυτό που συμβαίνει σήμερα σε αυτή τη χώρα όπου για 2 μήνες δεν έχει γίνει μεταβίβαση ακινήτου. Έχουνε κατεβάσει οι συμβολαιογράφοι τα μολύβια, έχουνε σηκώσει τα χέρια ψηλά, δεν ξέρει κανένας ποιος θα είναι ο φόρος υπεραξίας, τι είδους φόρος μπαίνει, άρα δεν γίνεται καμία μεταβίβαση σε μια εποχή που υπάρχει ανάγκη να στηριχτεί κατά κάποιο τρόπο η οικοδομική δραστηριότητα. Από τη άλλη μεριά οι επιχειρήσεις έχουνε φτάσει στο αμήν διότι δεν ξέρουν πώς να κάνουν φορολογική δήλωση και εμείς μιλούμε ανοιχτά ότι θέλουμε επενδύσεις. Ο επενδυτής δεν ζητάει να μην πληρώνει φόρους, είναι μύθος αυτό. Ο επενδυτής ζητάει να ξέρει τι φόρους θα πληρώσει.

Οι προθέσεις της Ντόρας απέναντι στον Σαμαρά φάνηκαν ξεκάθαρα όταν πριν λίγο τάχθηκε ανοιχτά, υπέρ της υποψηφιότητας του Γιάννη Σγουρού για την Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο συνέντευξής της στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα Mega”, με τον Γιώργο Οικονομέα και τον Δημήτρη Καμπουράκη. Δεν περίμενε να δώσει το χρίσμα ο Σαμαράς, φοβούμενη νέο "Σπηλιωτόπουλο" και στην περιφέρεια Αττικής!
Η πρώην υπουργός Εξωτερικών, και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας στις βουλευτικές εκλογές του 2012, σημείωσε με νόημα ότι εκτιμά βαθύτατα τον εν ενεργεία Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό, και θα ήταν υπέρ της στήριξης της υποψηφιότητάς του από τη Συγγρού, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι η ίδια δεν είναι σε θέση, και δεν επιθυμεί να κάνει υποδείξεις.

Η ίδια μιλώνατας στον Χατζηνικολαλου  απέρριψε την ιδεά να τεθεί επικεφαλής στις ευρωεκλογές: Όταν ρωτήθηκα είπα ότι αν μέσα στη γενικότερη στρατηγική της ΝΔ, ο Πρωθυπουργός έχει συγκεκριμένο στόχο στο μυαλό του και συζητήσουμε κάποιο τέτοιο ενδεχόμενο, ενδεχομένως, δεν έχω αρνηθεί να δίνω μάχες, αλλά μέσα στις δικές μου προσωπικές προθέσεις δεν είναι.

Όπως όλα δείχνουν η Ντόρα θα γίνει το κορίτσι του Μάη, εκείνη την μαύρη νύχτα για τους οπαδούς της ΝΔ, που θα δουν το κόμμα τους να μετατρέπεται σε ΠΑΣΟΚ των μονοψήφιων ποσοστών και της απαξίωσης.

Σημειώνουμε πως όλο αυτό το διάστημα η Ντόρα έχει πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ των μεταρρυθμίσεων, του περιορισμού του δημόσιου τομέα, την κατάργηση του νόμου Περί Ευθύνης υπουργών, ενώ έχει ταχθεί στο πλευρό του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας...