Παρασκευή

Εκλογικά τερτίπια στην Ελλάδα και προσχήματα για τον αποκλεισμό των ομογενών από τις εκλογές

Για εκλογικά τερτίπια στην Ελλάδα και προσχήματα για τον αποκλεισμό των ομογενών από τις βουλευτικές εκλογές καταλογίζει στα κόμματα και..
ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου Φαίδων Κοτσαμπόπουλος, σημειώνοντας πως αντιθέτως η «τάχιστη» απόφαση για σταυροδοσία στις ευρωεκλογές πάρθηκε από δύο πολιτικούς αρχηγούς «εν μία νυκτί».
Με αφορμή την απόφαση Σαμαρά-Βενιζέλου να προωθηθεί άμεσα νομοθετική ρύθμιση για την εφαρμογή της σταυροδότησης στις επικείμενες Ευρωεκλογές, ο εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου (DHW) μάλιστα δήλωσε:
«Έχουν σπάσει τα τηλέφωνα. Ο Απόδημος Ελληνισμός έχει εξαγριωθεί.
Και πάλι επιβεβαιώνεται αυτό που κυκλοφορεί πλέον ευρέως στους κόλπους της Διασποράς. Το πολιτικό κατεστημένο της Ελλάδος δεν θέλει την συμμετοχή του απόδημου Ελληνισμού στις βουλευτικές εκλογές.
Σε αντίθεση με την σημερινή τάχιστη απόφαση που πάρθηκε πρακτικά από δύο πολιτικούς αρχηγούς εν μία νυκτί, τα ελληνικά κόμματα εδώ και δεκαετίες βρίσκουν ένα σωρό προσχήματα για να μην εφαρμόσουν την επιστολική ψήφο των ομογενών. Επί πλέον και ενώ για την αλλαγή του νόμου για τις Ευρωεκλογές απαιτείται πλειοψηφία 151 βουλευτών, για την συμμετοχή των ομογενών στις βουλευτικές εκλογές όλα τα κόμματα αποφάσισαν από κοινού συνταγματική ρήτρα ειδικής ενισχυμένης πλειοψηφίας 180 βουλευτών.
Πώς εξηγείται αυτή η διαφορά;
Δίπλα σε όλους σχεδόν τους λαούς της Ε.Ε. και μάλιστα και των Σκοπιανών που συμμετέχουν στο εκλέγειν και εκλέγεσθαι στην πατρίδα τους όταν μένουν μόνιμα στο εξωτερικό προστέθηκαν πρόσφατα χάριν Ερντογάν και οι απόδημοι Τούρκοι. Μόνον οι Έλληνες ομογενείς αποκλείονται ενεργά και σύμφωνα πλέον με όλες τις ενδείξεις ηθελημένα από την συμμετοχή στα πολιτικά δρώμενα της πατρίδας τους και ας βροντοφωνάζει ο κάθε λογής και χρώματος πολιτικός μέσα και έξω από την Ελλάδα ότι οι ομογενείς είναι το καμάρι και το διαμάντι του απανταχού Ελληνισμού.
Και η προσβολή και η κοροϊδία έχουν πια τα όριά τους.»
Είναι απύθμενο το θράσος τους, από τη μια απομυζούν οικονομικά τον ελληνισμό της διασποράς, θερμοπαρακαλούν για οικονομική στήριξη και επιχειρηματικές επενδύσεις, από την άλλη όμως η ψήφος των ομογενών προκαλεί ρίγη και πανικό αφού γνωρίζουν πολύ καλά ότι μπορούν να αλλάξουν τις πολιτικές ισορροπίες εναντίον τους. Είναι κατάπτυστοι στα μάτια ολόκληρου του Ελληνισμού και τίποτα δεν θα τους σώσει από το τσουνάμι που έρχεται και θα τους παρασύρει στην πολιτική λήθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: