Τετάρτη

Nα ποσα οικονομησε ο Πιτσουλης απο το 2000 μονο!!!Εσεις εκει στην ΣΔΟΕ ακουτε?

Kεντρο Σχεδιασμου για την Αναπτυξη ΚΕΣΣΑ ΔΗΜΗΤΡΑ
Πρόεδρος: Πιτσούλης Νικόλαος, Ιδρυτικά μέλη: Παπαγγελόπουλος Α., Πέτρου Γ., Ζάρκος Β.


  • 2000    352.164,34
  • 2001    378.576,67        
  • 2002     
  • 2003    300.000,00
  • 2004    156.250,00
  • 2005     37.000,00
  • 2006     93.750,00
  • 2007      58.841.00

Ευφυής και πρωτοπόρος ο Νικόλαος Πιτσούλης, δημιουργός της «ΚΕΣΣΑ Δήμητρα», που φέρει αριθμό μητρώου 2, έχει έδρα τη Λάρισα και υποκατάστημα στην Αθήνα. Την περίοδο 1999 – 2003 έλαβε συνολικά 2.357.486 ευρώ! Ενώ το 2005 διένειμε μεγάλο μέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας του ελληνικού λαού που συγκέντρωσε το Υπουργείο Εξωτερικών για τα θύματα του τσουνάμι που έπληξε τη Σρι Λάνκα. Ο κ. Πιτσούλης είναι ένας από τους πρώτους ιδρυτές ΚΕΚ στην Ελλάδα, που φέρει το όνομα «ΚΕΚ Δήμητρα». Είναι όμως και συντονιστής της Ενωσης Πολιτών Κατόχων Τίτλων της Lehman Brothers καθώς είναι ο πρώτος Ελληνας επενδυτής που αποφάσισε να κινηθεί δικαστικά εναντίον της Citibank. Ο κ. Πιτσούλης μαζί με εκατοντάδες Λαρισαίους που φέρονται ότι έχασαν περί τα 200 εκατ. ευρώ από τη χρεοκοπημένη Lehman Brothers. Εντυπωσιακό βεβαίως το γεγονός ότι ένας... ανθρωπιστής που σπεύδει να βοηθήσει τους πτωχούς στη Δομινικανή Δημοκρατία και την Ινδία επενδύει, ταυτόχρονα, στα «τοξικά» ομόλογα της Lehman Brothers!

 http://www.anthropos.gr/show_mko.asp?Id=12
http://www.dimitra.gr/company/staff.el.asp
Εδινε και Συνεντευξεις !!!


ΝΙΚΟΣ ΠΙΤΣΟΥΛΗΣ

Πρόεδρος του Κέντρου Στρατηγικού Σχεδιασμού για την Ανάπτυξη (ΚΕ.Σ.Σ.Α.) «Δήμητρα» που είναι ένας μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός μιλάει στο “must” για την πλούσια δραστηριότητα του και για τις δράσεις του σε παγκόσμιο επίπεδο. Κατάγεται από την Κρήτη, αλλά μεγάλωσε και ζει στη Λάρισα. Δραστήριος άνθρωπος από τότε που πρωτοξεκίνησε γι’ αυτό και η επαγγελματική του δραστηριότητα παρουσιάζει ενδιαφέρον.
 Συνέντευξη στον Φώτη Βακιρτζηδέλη

Πότε και πως ξεκινήσατε κ. Πιτσούλη;
-Η επαγγελματική μου δραστηριότητα ξεκίνησε τo 1987 όταν μαζί με μια ομάδα 3 νέων επιστημόνων, στήσαμε στη Λάρισα την πρώτη μας επιχείρηση. Με μεράκι, άρτια τεχνογνωσία και με το βλέμμα στραμμένο στις τεχνολογικές εξελίξεις, αυτή αναπτύχθηκε σταθερά και εξελίχθηκε σε ένα δυναμικό όμιλο εταιριών με παγκόσμια εμβέλεια. Σήμερα, ο όμιλος στον οποίο έχω την τιμή να είμαι Πρόεδρος, συμβάλλει, μέσα από τους τομείς δράσης των επιμέρους εταιριών του, τόσο στην επαγγελματική κατάρτιση, στην έρευνα, στις τεχνολογικές καινοτομίες και στην ανάπτυξη διακρατικών συνεργασιών όσο και στη διαμόρφωση εκείνων των προϋποθέσεων που οδηγούν στη διαρκή ανάπτυξη της χώρας και στην ένταξη της στην ενωμένη Ευρώπη.
Πιο συγκεκριμένα; Με τι ακριβώς ασχολείται αυτή η εταιρία;
-Πρόκειται για έναν όμιλο επιχειρήσεων που αποτελείται από:
Tο Κέντρο Ενημέρωσης και Επιμόρφωσης «ΔΗΜΗΤΡΑ», που είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς φορείς κατάρτισης, με έδρα την Λάρισα και παραρτήματα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τα Τρίκαλα.
Τη BEE GROUP που δραστηριοποιείται στο χώρο του internet, των νέων τεχνολογιών και της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και
Το Κέντρο Στρατηγικού Σχεδιασμού για την Ανάπτυξη (ΚΕ.Σ.Σ.Α.) «ΔΗΜΗΤΡΑ», το κοινωνικό πρόσωπο του ομίλου, που είναι μία μη κυβερνητική οργάνωση η οποία υλοποιεί ανθρωπιστικές και αναπτυξιακές δράσεις σε Αφρική, Λατινική Αμερική, Βαλκάνια, Ινδία αλλά και σε πληθώρα άλλων χωρών του αναπτυσσόμενου κόσμου.
Όραμά του και βασικό στοιχείο της φιλοσοφίας του, εκτός της επιτυχημένης επιχειρηματικής του δράσης, αποτελεί η προώθηση της ιδέας του εθελοντισμού, η προστασία της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας, η προστασία του περιβάλλοντος και η όσο το δυνατό γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη ενσωμάτωση των λιγότερο προνομιούχων μελών της κοινωνίας στον οικονομικό και κοινωνικό ιστό. Εξάλλου, πιστεύω στο αξίωμα που λέει πως “η ιστορία έχει αποδείξει πώς μόνο η κοινωνική αλληλεγγύη και η αρωγή μπορούν να εξασφαλίσουν την ευημερία και την ανάπτυξη μιας ευνομούμενης πολιτείας”.
Πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τον εθελοντισμό;
-Αποφάσισα να ασχοληθώ με τον εθελοντισμό και τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, καθώς πιστεύω ακράδαντα ότι στην εποχή της παγκοσμιοποίησης – την εποχή των ραγδαίων εξελίξεων και αλλαγών που χαρακτηρίζεται από την αποδυνάμωση του θεσμού του κράτους ως μηχανισμού ελέγχου της οικονομίας, παροχής υπηρεσιών στις αποκλεισμένες κοινωνικά ομάδες και προστασίας & αναβάθμισης του φυσικού περιβάλλοντος-, ο ρόλος των ΜΚΟ ενισχύεται καθημερινά. Σε αυτή τη νέα εποχή που χαρακτηρίζεται από αβεβαιότητα και προσδοκία, οι ΜΚΟ αποτελούν ενδεχομένως τους μόνους φάρους ελπίδας για ένα αύριο που θα χαρακτηρίζεται από αξιοπρέπεια και σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη. Η συμμετοχή σε μια ΜΚΟ έχει σαν αποτέλεσμα την προβολή μέσα από τη δουλειά σου και όχι από τον ίδιο σου τον εαυτό, όχι δηλαδή την προσωπική σου προβολή.

Και πως δένουν όλα αυτά με τις επιχειρήσεις σας;
-Ήδη από το 1990, το Κέντρο Στρατηγικού Σχεδιασμού για την Ανάπτυξη  «ΔΗΜΗΤΡΑ», αποτελεί ένα κοινωνικό όχημα που παίρνοντας χρήματα από τα κέρδη των εταιριών του Ομίλου, κατασκεύαζε σχολεία στην Αφρική και τη Λατινική Αμερική. Ένα σχολείο κάθε χρόνο με όλη την υποδομή που απαιτείται. Αναμφισβήτητα, τα κόστη εκεί είναι πιο μικρά. Ωστόσο, είναι μια άλλη αντίληψη που έχει η εταιρία για το θέμα. Υπήρχε δηλαδή το μικρόβιο.
Ταξίδεψα σε περισσότερες από 30 χώρες, στη Σρι Λάνκα, το Πακιστάν, το Ιράκ, τη Σενεγάλη, την Παλαιστίνη, την Ιορδανία, το Αφγανιστάν, το Λίβανο, το Εκουαδόρ, τη Δομινίκα, την Καραϊβική, τη Σερβία, τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, τη Ρωσία, τη Γεωργία, την Τουρκία, την Ουκρανία και φυσικά όχι για λόγους αναψυχής ή για τουρισμό αλλά για να οργανώσω και να υλοποιήσω πρωτοβουλίες υποστήριξης των συνανθρώπων μας στις χώρες αυτές που πλήττονταν από φυσικές καταστροφές η πολεμικές συρράξεις.

Δεν μου τα λέτε όλα όμως. Γνωρίζω και άλλες δράσεις σας αλλά και κάποιους τίτλους  στους οποίους δεν αναφερθήκατε.  
-Ναι. Έχω διατελέσει ιδρυτικό μέλος και 5 χρόνια  Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Προώθησης του Εθελοντισμού. Πρόκειται για μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση δεύτερης γενιάς, που σκοπό έχει την προώθηση του εθελοντισμού στην Ελλάδα και την ανάπτυξη της επικοινωνίας μεταξύ των μη κυβερνητικών οργανώσεων, των απλών πολιτών των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και όλων των φορέων που επιθυμούν να συμμετέχουν  ενεργά σε κοινωνικές και εθελοντικές δράσεις. . Μάλιστα, το 2007 βραβεύθηκα από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια, για την συνεισφορά μου στον εθελοντισμό και είμαι υπερήφανος γι’ αυτό.
Παράλληλα, έχω διατελέσει 3 χρόνια Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Ελλάδος και  2 χρόνια Αντιπρόεδρος. Εκλέχθηκα Πρόεδρος και αμέσως ανέλαβα  μια σειρά δράσεων για την προώθηση του εθελοντικού  στην Ελληνική Κοινωνία και την θεσμοθέτησή της. Μια σπουδαία δράση που έγινε επί της Προεδρίας μου και είναι σχετικά πρόσφατη ήταν η συγκέντρωση προσωπικών αντικειμένων επωνύμων ανθρώπων – καλλιτεχνών – ηθοποιών – πολιτικών – αθλητών, ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών- και η δημοπρασία τους. Ήταν μια ενέργεια – δράση που πήγε πολύ καλά και από οργανωτικής και από οικονομικής απόψεως. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι σηματοδότησε μια νέα εποχή και μία νέα λογική αποδεικνύοντας ότι όταν σε κάτι συμμετέχουν όλες οι κοινωνικές δυνάμεις, όταν όλοι συνεργάζονται μεταξύ τους, παράγουν. Πιστεύω ακράδαντα πως “οι πολίτες οι πρέπει να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους. Ας το κάνουμε ο καθένας μας σήμερα, χωρίς να περιμένουμε να το κάνουν πρώτα κάποιοι άλλοι”.

Ακούγονται πολύ ωραία όλα αυτά, αλλά εσείς δεν κερδίσατε τίποτα;
Πολλά. Η ενασχόλησή μου αυτή μου έχει διδάξει πολλά πράγματα. Συνέβαλλε καταλυτικά στο να σπάσει ο πάγος ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα και στις ΜΚΟ. Πολιτικοί Αρχηγοί συμμετείχαν σε δραστηριότητες και δημιούργησαν μοντέλα που δε δημιούργησαν ποτέ μέσω των κομμάτων που δραστηριοποιούνται. Μέσα από αυτή του τη δραστηριότητα, έκανα γνωριμίες υψηλού επιπέδου. Γνώρισα τη Lady Marx, το Sting, τους Abba.  Στον Αμαζόνιο ήμουν με τον Sting!  Άνθρωποι σπουδαίοι ασχολούνται με τέτοιου είδους δραστηριότητες και ήμουν και εγώ εκεί, μαζί τους. Από την ημέρα που αποφάσισα να ασχοληθώ θεώρησε ότι η Λάρισα είναι η πρωτεύουσα της Ελλάδας. Έχουν έρθει στην πόλη πολύ σπουδαίοι άνθρωποι φιλοξενούμενοι του ΚΕ.Σ.Σ.Α. «Δήμητρα». Λίγα «κέρδη» είναι όλα αυτά;

Και ποιοι είναι οι νέοι στόχοι και τα επόμενα βήματα του Νίκου Πιτσούλη;
Νέοι στόχοι; Επόμενα βήματα; Στα σκαριά έχω να “παράγω”, να συμμετέχω σε δράσεις, σε πρωτοβουλίες, σε προγράμματα – δε σταματάω ποτέ να θέλω να βοηθήσω  για να αλλάξει ο τόπος. Πιστεύω στην δύναμη της ομάδας – στις συλλογικές δραστηριότητες. Δεν έχω προσωπικά σχέδια και φιλοδοξίες. Μου αρέσει να δημιουργώ γέφυρες, ώστε να δημιουργούνται πράγματα. Υπάρχει πρόταση για την Commission – ακόμη και να εμπλακώ με την πολιτική.
Με ενδιαφέρει μόνο να είμαι ένα κοινωνικό οικονομικό και πολιτικό ον και να συμμετέχω και ό,τι αυτό φέρει …είναι καλοδεχούμενο  - πάντα με προϋποθέσεις. Είμαι έτοιμος να προσφέρω.
Αντιπαθώ τους ανθρώπους που λένε πολλά και δεν κάνουν τίποτα. Τέτοιο ρόλο δεν πρόκειται να παίξω ποτέ στη ζωή του. Δεν αντέχω τους μεγάλους – μικρούς ανθρώπους που υπόσχονται πολλά και είναι κενοί. “Όταν έχεις ένα συγκεκριμένο σχέδιο αυτό είναι φιλοδοξία και όχι προσφορά” λέει χαρακτηριστικά.
Θέλω ένα προφίλ κοινωνικό που να γυρίζει σε μένα και στα παιδιά μου.
Πολεμάω τη φθορά όταν χρειάζεται και προσπαθεί για τη δημιουργικότητα και την προσφορά για το κοινό καλό. Πάνω σε αυτά θα πατήσουν τα επόμενα βήματα μου.
Τα μπερδεψαν στο φαγοποτι!!!! 

Φτερά» έκαναν 1,3 εκατ. ευρώ από το ΥΠΕΞ


Ο Δρούτσας δηλώνει ότι η ΜΚΟ «ΚΕΣΣΑ ΔΗΜΗΤΡΑ» έλαβε 2,3 εκατ. ευρώ ενώ ο επικεφαλής ότι επιχορηγήθηκε με 1 εκατ. ευρώ.



Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για τις «αμαρτωλές» χρηματοδοτήσεις των ΜΚΟ καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας καταγράφεται ασυμφωνία εκατομμυρίων ευρώ ανάμεσα στα..... χρήματα που ισχυρίζεται ότι έδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών και σε εκείνα που εισέπραξαν οι επικεφαλείς των ΜΚΟ για το ανθρωπιστικό τους έργο.

Οι «Αποκαλύψεις» φέρνουν στην επιφάνεια άλλο ένα σκάνδαλο «χαμένων» 1.354.624,29 ευρώ, με τεράστιες οικονομικές και πολιτικές προεκτάσεις. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη Βουλή ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή Αργύρη Ντινόπουλου για τα χρήματα που χορηγήθηκαν σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις την περίοδο που ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν Υπουργός Εξωτερικών, η ΜΚΟ «ΚΕΣΣΑ Δήμητρα» έλαβε από το 1999 έως το 2003, 2.357.486 ευρώ. Ο κ. Νίκος Πιτσούλης, επικεφαλής της ΜΚΟ δηλώνει ότι έλαβε μέχρι το 2003, 1.002.861,71 ευρώ και ότι έχει στη διάθεσή του τα παραστατικά των χρημάτων που εισέπραξε, που προέρχονται από το λογιστήριο της ΜΚΟ.

Ο κ. Πιτσούλης στην επιστολή του προς τον Γενικό Διευθυντή της ΥΔΑΣ κ. Αθανάσιο Θεοδωρακάκη επισημαίνει: «Στα στοιχεία αυτά αναφέρεται ότι η οργάνωσή μας ΚΕΣΣΑ Δήμητρα έλαβε από την ΥΔΑΣ, συνολικό ποσό ύψους 2.357.480 για την υλοποίηση ανθρωπιστικών αναπτυξιακών προγραμμάτων την περίοδο 1999-2003. Διατυπώσαμε ότι το ποσό αυτό είναι αναληθές και εσφαλμένο, μιας και σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που διατηρούμε στο λογιστήριο της οργάνωσής μας η συνολική χρηματοδότηση που λάβαμε από την ΥΔΑΣ για την υλοποίηση των προγραμμάτων την περίοδο 1999 – 2003, ανέρχεται στο ποσό των 1.002.861,71 ευρώ. Παρακαλούμε να επανεξετάσετε τα στοιχεία και να προχωρήσετε σε σχετική ανακοίνωση για την ενημέρωση της Βουλής των Ελλήνων με τα σωστά και ακριβή στοιχεία».

Στο μεταξύ το κουβάρι της διαφάνειας των χρηματοδοτήσεων των ΜΚΟ έχει αναλάβει να ξεμπερδέψει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Γ. Σακελαρίου, καθώς ζητά έλεγχο σε όλες τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, από το 1997
  Ολοι αυτοί που είχαν αναλάβει ρόλο προστάτη των κατατρεγμενων της γης σιτίζονταν από το υπουργείο Εξωτερικών μέσω ΜΚΟ που έχουν στήσει. Και περνούν μπέικα και με κρατικά κόλλυβα πουλάνε ανθρωπισμό, εις υγείαν των κορόιδων, του ελληνικού λαού που πληρώνει τον λογαριασμό.
Φτάσαμε στο σημείο να έχει γίνει σλόγκαν, «κάνε κι εσύ μια ΜΚΟ κι έλα να πάρεις λεφτά».
Σ’ αυτήν τη σκανδαλώδη ιστορία, όπου πάνε χαράμι εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, πρέπει να μπει τέρμα. Διακομματική Επιτροπή της Βουλής να αναλάβει από δω και πέρα τη διαχείρισή τους. Και να ενισχύονται μόνο εκείνες που αποδεδειγμένα, με στοιχεία, καλύπτουν πραγματικές ανάγκες. Και όχι για δεξιώσεις και… συνέδρια. Το υπουργείο Εξωτερικών πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα τις καταστάσεις με ΟΛΕΣ τις ΜΚΟ, με τα ονόματα αυτών που τις έχουν και τα χρήματα που έχουν εισπράξει. Και σίγουρα τότε θα αποκαλυφθούν πράματα και θάματα… Και πολλοί φίλοι και συγγενείς πολιτικών θα τρέχουν να κρυφτούν…
Τόσες βίλες και μαιζωνέτεςστον Αγιοκαμπο και τον Πλαταμωνα , τόσες πόρσε και φεράρι ποιος τις έχει αραγε στη Λαρισα? Ο ανύπαρκτος βιομηχανικός κόσμος ;
Εαν εξαιρέσουμε τους προαγωγούς και τους ναρκέμπορους όλοι οι υπόλοιποι είναι “μη κυβερνητικα” ή “κυβερνητικά” οργανωμένοι αεριτζήδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: