Παρασκευή

Χορεύοντας κρητικο-ανωγειανό πηδηχτό γύρω από το φέρετρο,τ΄Ανώγεια αποχαιρέτησαν τον Μερτζανομανώλη..

Δεν παλεύονται οι Ανωγειανοί.
Με συγκίνηση αλλά και δέος αποχαιρέτησαν σήμερα το απόγευμα τον Μερτζανομανώλη οι Ανωγειανοί στο κοιμητήριο της Αγίας Παρασκευής στα Ανώγεια.
Στο βίντεο που τράβηξε η Αγγέλα Σκουλά, στο κοιμητήριο της Αγίας Παρασκευής στα Ανώγεια φαίνεται η συγκίνηση  και η ανατριχίλα που νιώθεις όταν  τα παιδιά και τα εγγόνια του Μερτζάνη τον αποχαιρέτησαν.
Η Γιορτή του Πένθους και ο γνήσιος Ανωγειανός πηδηχτός στα βήματα των Κουρητών γύρω από το φέρετρο ενός ανθρώπου που τίμησε την καταγωγή του σε όλη την πορεία της ζωής του.
Ανάμεσα τους συντετριμμένοι πλήθος καλλιτεχνών της Κρητικής μουσικής στις νότες των οποίων χόρευε τον περίφημο ανωγειανό πηδηχτό ο εκλιπών.
Συγκλόνισαν οι λόγοι μετά την νεκρώσιμη  ακολουθία που με λίγα λόγια προσπάθησαν να περιγράψουν το μεγαλείο και λίγη από την λάμψη του μεγάλου μερακλή. Οι στιγμές στο κοιμητήριο λίγο πριν η Ανωγειανή γη δεχτεί το άξιο τέκνο της πραγματικά συγκλόνισαν. Τα παιδιά του Μερτζανομανώλη χόρεψαν γύρω από το φέρετρο του ,τον Ανωγειανό πηδηχτό, χωρίς τους ήχους της λύρας. ”Σήμερα είναι η γιορτή του πένθους ” όπως εύστοχα τόνισε ο κ. Βιτώρος.

Στον Άδη απόψε έχει γλέντι… 



 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: