Πέμπτη

Τί κοιτάμε με τα στόματα ανοιχτά σαν χάνοι; Εμείς τους (ξανα)ψηφίσαμε!


     Δεν πά' να λέει το Σύνταγμα ό,τι θέλει,
     ..περί ισότητας των πολιτών, περί ίσων δικαιωμάτων και υποχρεώσεων!

     Ο λεβεντολεβένταρος απ' την Καλαμάτα, το βιολί του: με σχετική τροπολογία  του υπουργείου Οικονομικών οι μισθοί και οι συντάξεις των δικαστικών αποκαθίστανται στα προ μνημονίων επίπεδα. Και μάλιστα θα πάρουν και αναδρομικά όσα τους περιέκοψαν!
     Και θα ακολουθήσουν, υποψιαζόμαστε, και σχετικές ρυθμίσεις για τα Σώματα Ασφαλείας και τους Ενόπλους.

     Δεν χρειάζεται να αναρωτιόμαστε αν το δικαστικό γουνάκι είναι φτιαγμένο από τσιντσιλά, ή αν ακρίβυναν τα χημικά που χρησιμοποιούν τα ΜΑΤ.
     Είναι απλώς ένας εύσχημος, πλην χυδαίος τρόπος, χρηματισμού, εξαγοράς της Δικαιοσύνης, και μετατροπής του στρατού και της αστυνομίας σε Πραιτωριανούς, ορκισμένους (για δικά τους συμφέροντα) να προστατεύουν τους ''κουίσλινγκς'' του συστήματος.

     Είναι ένας ακόμη τρόπος να δείξει τούτη η κυβέρνηση του αίσχους, και ειδικά ο ανεπαρκέστατος ''πρωθυπουργός'' της, την πλήρη απαξίωση θεσμών και Συντάγματος,
     ..και να διατρανώσει θρασύτατα ότι προκειμένου να διαφυλάξει τα συμφέροντά της και τα συμφέροντα όσων την υπηρετούν και την προστατεύουν, δεν διστάζει χρησιμοποιώντας την εξουσία που πρόσκαιρα (και καταχρηστικά, βάσει των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών) κατέχει, να γράψει στα παλιά της παπούτσια νόμους, καταστατικούς χάρτες, ηθική, εντιμότητα, ήθος και αξιοπρέπεια!

     Η ξετσιπωσιά της χούντας Ψευταρά σε πλήρη ανάπτυξη!
     Δημιουργείς πολίτες δύο και τριών ταχυτήτων, καταξεσκίζεις τον ιστό της κοινωνίας,
     ..και κυβερνάς παρέα με τους προνομιούχους, ερήμην των πολλών, εναντίον των μη προνομιούχων, των πληβείων, των δουλοπάροικων!

     Το ''κερασάκι''οι αυξήσεις στους μισθούς των δικαστών συνεπάγονται και αυξήσεις στους μισθούς των βουλευτών. Με ''εντολή πρωθυπουργού''(!), όπως θέλει η κυβερνητική προπαγάνδα, αυτό δεν θα γίνει. Όμως αυτό που κρύβουν είναι ότι δεν θα γίνει τώρα. Γιατί τίποτα δεν τους εμποδίζει να συμβεί λίγο αργότερα, λαμβάνοντας μάλιστα αναδρομικά όλο το ποσό!

     Τί κοιτάμε με τα στόματα ανοιχτά σαν χάνοι;
     Εμείς τους (ξανα)ψηφίσαμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: