Τετάρτη

ΛαθροΕλλλας. Μπάτε σκύλοι αλέστε .



ΞΕΧΑΣΑΝ οι μαλάκες του Σύριζα ότι υπάρχει το ΔΟΥΒΛΙΝΟ 2.Μα τόσο χαζούς  μας έχουν ;

Σε πλήρη αλλαγή του ΛΑΘΡΟμεταναστευτικού καθεστώτος φαίνεται ότι προχωρά η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα προβλέπονται σε διαβαθμισμένη υπηρεσιακή εντολή του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση.
Με βάση την εντολή αυτή, πρόκειται να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι παράνομοι λαθρομετανάστες που βρίσκονται στα κέντρα κράτησης ή υπό κράτηση στη χώρα μας (σ.σ. η αρχή είχε γίνει από την Αμυγδαλέζα) και δεν αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού βαθμού, αλλά μόνο παράνομης εισόδου σε ελληνικό έδαφος.
Παράλληλα, όσοι θα έρχονται να περάσουν τα ελληνικά σύνορα, δεν θα συλλαμβάνονται. αλλά θα καταγράφονται και θα τους δίδεται, μέσω «φύλλου πορείας», η δυνατότητα παραμονής στην Ελλάδα ενός μήνα, ώστε να επιλέξουν σε ποια χώρα θέλουν να πάνε.
Ωστόσο, αν στη συνέχεια εντοπισθούν σε άλλη περιοχή της χώρας, θα τους δίδεται άδεια παραμονής άλλων έξι μηνών, προκειμένου να ζήσουν νόμιμα, μέχρι να βρουν τρόπο να φύγουν από την Ελλάδα.
Την είδηση επιβεβαίωσε στο lifo.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας.
Ο ίδιος επισήμανε ότι το υπηρεσιακό έγγραφο προβλέπει επίσης πως, σε περίπτωση εντοπισμού παράνομων μεταναστών κατά την είσοδό τους στη χώρα, θα γίνεται καταγραφή και σήμανση, χωρίς να ακολουθείται η διαδικασία της σύλληψης και οι «μετανάστες» θα λαμβάνουν φύλλο πορείας και άδεια εξάμηνης παραμονής.
Ωστόσο, δεν διευκρίνισε από πότε θα ισχύσει η συγκεκριμένη εντολή.
Μιλώντας στο , ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας, ανέφερε: «Πρόκειται για μια διαταγή του Αρχηγείου και συγκεκριμένα του κλάδου αλλοδαπών, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι οι μετανάστες που βρίσκονται στους χώρους κράτησης».
«Εμείς τοποθετηθήκαμε και στη συνάντηση που είχαμε με τον υπουργό την προηγούμενη εβδομάδα και αντιδρούμε, καθώς δεν γίνεται να αντιμετωπίζονται οι νόμιμοι μετανάστες το ίδιο με τους μη νόμιμους» προσέθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: