Κυριακή

Η Λάρισα τιμησε τον πολιούχο της Αγ Αχίλλειο και τον Πακη!!!

Ψήφισε όλους τους μνημονιακούς νόμους.Σοκ είχαν προκαλέσει τα στοιχεία για τις προσλήψεις στο Δημόσιο την περιόδο 2004-2009, αφού ο αριθμός τους αντιστοιχούσε στο 129% του υπηρετούντος προσωπικού. Μόνο την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κώστα Καραμανλή προσελήφθησαν στο Δημόσιο 865.000 άτομα.

Συγκεκριμένα  την περίοδο 2004-2009 προσελήφθησαν:

Μόνιμοι και αορίστου χρόνου 167.230
Ορισμένου χρόνου-εποχικοί 330.515
Συμβασιούχοι έργου 161.383
Ωρομίσθιο προσωπικό 120.826
Αναπληρωτές καθηγητές 83.636
Θητεία 1.542
Σύνολο 865.132

Στην πλειονότητά τους οι προσλήψεις της περιόδου εκείνης δεν έγιναν μέσω ΑΣΕΠ. Έξι στις 10 ήταν για για υπαλλήλους με σύμβαση έργου ή ορισμένου χρόνου, οι διαδικασίες για τις οποίες δεν υπάγονταν τότε στον έλεγχο της ανεξάρτητης Αρχής.

Αντιθέτως, μόνο δύο στις δέκα προσλήψεις αφορούσαν μόνιμο προσωπικό, για το οποίο οι φορείς ήταν υποχρεωμένοι να τηρούν διαφανείς διαδικασίες. Ωστόσο, και σε αυτή την περίπτωση καθιερώθηκε η προφορική συνέντευξη.

Παράλληλα, με το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου κατέστη δυνατή η μονιμοποίηση 35.240 συμβασιούχων που απασχολούνταν στο Δημόσιο.

Τα συγχαρητήρια το 2008
Υπενθυμίζεται ότι οι ταραχές του Δεκεμβρίου 2008 υπήρξαν ένα τεράστιο πλήγμα για την ελληνική κοινωνία, οι οποίες ακολούθησαν το συμβάν της δολοφονίας του δεκαπεντάχρονου Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου από ειδικό φρουρό της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι ταραχές έλαβαν τεράστια έκταση και χαρακτηρίσθηκαν από μερίδα του Τύπου και των πολιτικών κομμάτων ακόμη και ως εξέγερση. Τη στιγμή που το 2008 η Αθήνα καιγόταν ολόκληρη και η Ελληνική Αστυνομία καθόταν «με τα χέρια σταυρωμένα», ήταν ο Προκόπης Παυλόπουλος εκείνος που είχε δώσει τα συγχαρητήριά του «για την αμυνόμενη ΕΛΑΣ»…

Το βιογραφικό του

O κ. Προκόπης Παυλόπουλος είναι καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και γεννήθηκε το 1950 στην Καλαμάτα. Στην πόλη αυτή τελείωσε το Λύκειο και ως πρωτοετής της Νομικής ήλθε στην Αθήνα το 1968.

Είναι παντρεμένος με τη Βλασία Παυλοπούλου – Πελτσεμή.

Έχει αποκτήσει τρία παιδιά, το Βασίλη δικηγόρο, τη Μαρία πτυχιούχο γαλλικής φιλολογίας και τη Ζωή νηπιαγωγό.

Το 1974 διετέλεσε Γραμματέας του πρώτου Προέδρου της Γ΄Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Μιχ. Στασινόπουλου, με τον οποίο είχε συνδεθεί, όταν ο τελευταίος στην περίοδο της Δικτατορίας ήταν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Με υποτροφία της Γαλλικής Κυβέρνησης σπούδασε στο Παρίσι, όπου στο Πανεπιστήμιου Paris II (πρώην Σορβόννη) το 1975 παίρνει τον μεταπτυχιακό τίτλο DEA και το 1977 ανακηρύσσεται διδάκτορας στο Δημόσιο Δίκαιο (με βαθμό «Άριστα»).

Κατά τη περίοδο 1978-79 υπηρέτησε τη θητεία του ως οπλίτης των Διαβιβάσεων.

Ακολουθώντας ακαδημαϊκή καριέρα έγινε σταδιακά, Επιμελητής (1981), Υφηγητής (1982), Επίκουρος Καθηγητής (1983), Αναπληρωτής Καθηγητής (1986) και Καθηγητής (1989) της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Το 1986 εξελέγη Επισκέπτης Καθηγητής στο γαλλικό Πανεπιστήμιο Paris II.
Στο επιστημονικό του έργο περιλαμβάνονται βιβλία και άρθρα με ευρεία αναγνώριση από την επιστημονική κοινότητα.
Εξελέγη Βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 1996 και Α΄Αθηνών στις εκλογές 2000, 2004, 2007, 2009 και 2012. Διετέλεσε Αναπληρωτής Υπουργός Προεδρίας της Κυβέρνησης και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στην Οικουμενική Κυβέρνηση Ζολώτα (1989-1990), Διευθυντής του Νομικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή (1990-1995), Εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. (1995-1997), Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. (2000-2004), Υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης (2004-2007), Υπουργός Εσωτερικών (2007-2009).

Εργα και ημερες του Πακη απο δημοσιευμα της Εποχης !!!

Διαδηλώσεις και καταστροφές επί τρεις ημέρες στην Αθήνα


Διαδηλώσεις και καταστροφές  επί τρεις ημέρες στην Αθήνα
Στις φλόγες τυλίχθηκε και το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δήμου Αθηναίων στην πλατεία Συντάγματος  Για τρίτη συνεχή ημέρα η Αθήνα και μεγάλες πόλεις της Ελλάδας παραδόθηκαν σε έναν κύκλο βίας. Δημόσιες υπηρεσίες, υπουργεία, τράπεζες, αστυνομικά τμήματα, αυτοκίνητα και δεκάδες καταστήματα δέχθηκαν επίθεση από ομάδες ατόμων του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου, αλλά και άλλων οι οποίοι εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για τον θάνατο του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλουτο Σάββατο το βράδυ στα Εξάρχεια. Στις μαθητικές κινητοποιήσεις που είχαν προηγηθεί χθες το πρωί δεν υπήρξαν επεισόδια και το χαρακτηριστικό τους ήταν η ρίψη αντικειμένων κυρίως προς αστυνομικές υπηρεσίες και δυνάμεις.
Χθες το βράδυ σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν οι δρόμοι της Αθήνας. Το σκηνικό της βίας εξαπλώθηκε από την Ομόνοια ως το Σύνταγμα και στις «παρυφές» των Εξαρχείων, όπως στις οδούς Ακαδημίας και Στουρνάρη στο ύψος του Πολυτεχνείου. Καταστροφές και λεηλασίες καταστημάτων, μεταξύ των οποίων και ένα οπλοπωλείο στην πλατεία Ομονοίας από το οποίο άρπαξαν όπλα, σπαθιά και άλλα αιχμηρά αντικείμενα, συγκρούσεις σώμα με σώμα μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών των ΜΑΤ ως αργά το βράδυ. Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, μόλις ξεκίνησε από τα Προπύλαια η συγκέντρωση που διοργάνωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ, φοιτητικοί σύλλογοι, κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και διάφορες οργανώσεις, κουκουλοφόροι που λίγο νωρίτερα είχαν «πρωταγωνιστήσει» σε επεισόδια στο Σύνταγμα άρχισαν να κινούνται παράλληλα με τις ομάδες περιφρούρησης της πορείας καταστρέφοντας σχεδόν τα πάντα στο πέρασμά τους. Υποκαταστήματα τραπεζών, καταστήματα, πολυτελή οχήματα, είσοδοι ξενοδοχείων και κτιρίων με γραφεία και φροντιστήρια μπήκαν στο στόχαστρό τους και ορισμένα από αυτά παραδόθηκαν στις φλόγες. Παράλληλα έβαζαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων προκειμένου να φτιάξουν οδοφράγματα στις οδούς Πανεπιστημίου και Σταδίου. Τα επεισόδια γενικεύτηκαν όταν τα πρώτα μπλοκ των διαδηλωτών και οι ομάδες των κουκουλοφόρων που συνέχιζαν να κινούνται παράλληλα έφθασαν στο Σύνταγμα όπου συνέχισαν το καταστρεπτικό τους έργο στη Φιλελλήνων, στη λεωφόρο Αμαλίας και στην Ερμού, ενώ κάποιοι επιχείρησαν να «εισβάλουν» στη Βουλή. Στις φλόγες τυλίχθηκε και το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δήμου Αθηναίων στην πλατεία Συντάγματος, καθώς και είσοδοι κτιρίων όπου στεγάζονται υπηρεσίες υπουργείων. Επίσης στο ύψος των Προπυλαίων οι κουκουλοφόροι κατάφεραν να ακινητοποιήσουν πυροσβεστικό όχημα, εξανάγκασαν το πλήρωμά του να το εγκαταλείψει και αμέσως το πυρπόλησαν. Την ίδια στιγμή στο τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής έφθαναν κλήσεις για απεγκλωβισμό ατόμων που είχαν παγιδευτεί - καθώς είχαν προκληθεί φωτιές στις εισόδους- σε φροντιστήρια και κτίρια με γραφεία στην περιοχή της Ομόνοιας και στην πλατεία Κάνιγγος. Οι αστυνομικοί από την πλευρά τους προσπαθούσαν να τους απωθήσουν με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χημικών, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, ενώ προχώρησαν και σε πολλές προσαγωγές. Ν ωρίτερα το απόγευμα άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές στο κτίριο της Διπλωματικής Ακαδημίας του υπουργείου Εξωτερικών και σε πολλά καταστήματα στο Κολωνάκι, ενώ εκτεταμένες ζημιές υπέστη έπειτα από επίθεση το κτίριο όπου στεγάζεται ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών. Φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και ζημιές προκάλεσαν άγνωστοι και στη λεωφόρο Συγγρού στο ύψος της Παντείου, ενώ επιχειρηματίες κατήγγειλαν χθες λεηλασίες σε αρκετά καταστήματα στην οδό Πειραιώς.
Εν τω μεταξύ χθες το βράδυ παραιτήθηκε ο πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χρ. Κίττας. Ως λόγο της παραίτησης προέβαλε τις καταστροφές σπανίων βιβλίων, κειμηλίων και υποδομών στη Βιβλιοθήκη που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Σίνα. Ο κ. Κίττας ζήτησε να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία της ιστορίας και των υποδομών του Πανεπιστημίου. Σήμερα θα στείλει επισήμως την παραίτησή του στο υπουργείο. Τα επεισόδια συνεχίζονταν όλη τη νύχτα με επίκεντρο τις καταλήψεις πανεπιστημιακών χώρων, όπως η Νομική και το Πάντειο.
Στον Πειραιά μαθητές και άτομα του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου επιτέθηκαν με ρίψεις αντικειμένων στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης και σε αστυνομικά τμήματα στην ευρύτερη περιοχή, με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες ζημιές. Μάλιστα έξω από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης αναποδογύρισαν αυτοκίνητα.
Επιπροσθέτως χθες το πρωί σε πολλές περιοχές της Αθήνας μαθητές προχώρησαν σε ολιγόλεπτες διακοπές της κυκλοφορίας σε βασικούς οδικούς άξονες, ενώ επιτέθηκαν με πέτρες και νεράντζια σε αστυνομικά τμήματα κυρίως στα βόρεια προάστια, ακόμη και στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίς το πρωί μαθητές επιχείρησαν να προσεγγίσουν το σπίτι του πρωθυπουργού στη Ραφήνα. Παράλληλα μετ΄ εμποδίων λειτουργούσαν οι συρμοί των ΗΣΑΠ και του τραμ καθώς μαθητές συγκεντρώνονταν στις ράγες διακόπτοντας προσωρινά τα δρομολόγια.
Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν χθες συγκεντρώσεις και πορείες που διοργάνωσαν τα κόμματα της Αριστεράς. Χθες το απόγευμα άτομα του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου πέταξαν βόμβες μολότοφ εναντίον του Αστυνομικού Τμήματος Συκεών Θεσσαλονίκης. Την ίδια ώρα ομοϊδεάτες τους προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε δεκάδες υποκαταστήματα τραπεζών και σε εμπορικά καταστήματα, ενώ δεν έλειψαν και οι επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα. Μάλιστα σε μια περίπτωση οι υπάλληλοι εμπορικού καταστήματος κατάφεραν να εγκαταλείψουν την επιχείρηση ελάχιστα λεπτά προτού τυλιχθεί στις φλόγες. Σοβαρά επεισόδια με επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα και σε καταστήματα έγιναν χθες σε πολλές περιοχές σε όλη τη χώρα, από τον Εβρο ως την Κρήτη και από την Κέρκυρα ως τη Ρόδο. Μάλιστα, όπως έλεγαν κάτοικοι στη Λάρισα και στο Βόλο, τέτοιο σκηνικό δεν είχαν ζήσει ποτέ ως σήμερα οι πόλεις τους. Στην Πάτρα ομάδα αντιεξουσιαστών κατέλαβε τηλεοπτικό σταθμό λίγη ώρα μετά την απογευματινή πορεία στο κέντρο της πόλης.
Αντικρουόμενες απόψεις στην Κυβερνητική
Η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει στη λήψηέκτακτων μέτρωνγια να ελέγξει την κατάσταση και να αποκαταστήσει την τάξη, υπογράμμισεμετά το τέλος της Κυβερνητικής Επιτροπής που συνεδρίασεεκτάκτως ο υπουργός ΔημόσιαςΔιοίκησης κ. Πρ. Παυλόπουλος, αναφερόμενος στις πληροφορίες που εμφάνιζαν τον Πρωθυπουργόνα προχωρείστην εφαρμογήτου άρθρου 48 του Συντάγματος και να αναστέλλει συνταγματικές ελευθερίεςτων πολιτών. Ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε στις δηλώσειςτου ότι είναι άλλο πράγμα η εικόνακαι άλλο η πραγματικότητα, επισημαίνοντας ότι οι αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμειςεπεμβαίνουν εγκαίρως όπου υπάρχουν πυρκαϊές και καταστροφές. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του «Βήματος», στη συνεδρίασητης ΚυβερνητικήςΕπιτροπήςεκφράστηκαν αντικρουόμενες απόψεις μεταξύ των υπουργών, αλλά τελικώςεπικράτησε η ήπια στρατηγική που εισηγήθηκε ο κ. Παυλόπουλος, απορρίπτονταςαξιοποίησητων δυνατοτήτωντων Ενόπλων Δυνάμεων. Κυβερνητικέςπηγές σημείωνανόμως ότι η κυβέρνηση βρίσκεταιήδη σε κατάστασηέκτακτης ανάγκηςκαι ότι η Κυβερνητικήαπέρριψε απλώς τις προτάσεις για αξιοποίηση του Στρατού και την αναστολή διατάξεωντων άρθρων του Συντάγματος 4, 6, 8, 9, 11 και 12 που προϋποθέτει η εφαρμογή του άρθρου48 του Συντάγματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου