Παρασκευή

Οι μισθοφοροι τζιχαντζιστες του Ερντογαν συνελαβαν τους Ελληνες Στρατιωτικους!!!

 

SADAT (ΣΑΝΤΑΤ): Ο ιδιωτικός στρατός μισθοφόρων τζιχαντιστών του Ερντογάν απειλεί το ΝΑΤΟ


Επικεφαλής ο επίσημος σύμβουλος του Ερντογάν, Αντνάν Τανρίβερντι - Βιτρίνα η εταιρεία SADAT που ειδικεύεται σε ανορθόδοξο πόλεμο σε αστικό περιβάλλον, Αιγαίο, Μεταναστευτικό, τεχνικές συλλογής πληροφοριών, σαμποτάζ, επιδρομών και πολιτικών δολοφονιών Εν μέσω μιας αδιάκοπης επίδειξης ισχύος στο Αιγαίο και στη Θράκη και μιας διάθεσης ελέγχου όλης της Κύπρου, η Άγκυρα σχοινοβατεί. Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν χτυπήσει κόκκινο, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι η Τουρκία θα επιχειρήσει να προκαλέσει τετελεσμένα εις βάρος της Ελλάδας. Σε αυτά ενδέχεται να αναμειχθεί ένα είδος άτυπης πολιτοφυλακής, μια παρακρατική οργάνωση που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει ιδρύσει μυστικά το 2012 για μυστικές επιχειρήσεις σε αραβικές χώρες, αλλά στη συνέχεια τη χρησιμοποίησε για να αντιμετωπίσει το δίκτυο του άλλοτε συμμάχου του Φετουλάχ Γκιουλέν. Στο τιμόνι του παρακρατικού στρατού του Ερντογάν βρίσκεται ένας φανατικός ισλαμιστής και ανθέλληνας, ο απόστρατος αξιωματικός Αντνάν Τανρίβερντι. Έχοντας την απόλυτη στήριξη του Ερντογάν, είναι ένας από τους αρχιτέκτονες της πρόσφατης επιθετικής στάσης της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας, η οποία αποτυπώνεται σε συνεχείς προκλήσεις, θερμά επεισόδια και προπαγάνδα.Ειναι αυτος που οργανωσε με ενεδρα την συλληψη και την ομηρια των Ελληνων Στρατιωτικων .Ειναι αυτος που επεβλεψε την σφαγη των Κουρδων στα συνορα με την Συρια στο Εφριμ .Ειναι αυτοι που σχεδιαζουν να σφαγιασουν Ελληνες σε περιπτωση Ελληνοτουρκικου πολεμου .
 Image result for Οι Ομηροι Ελληνες στρατιωτικοι


Image result for O Ιδιωτικός Μισθοφορικός Στρατός Του Ερντογκάν

Ακριβώς όπως ο εκλιπών Ιρανός ηγέτης Αγιατολάχ Χομεϊνί αλλά και ο Λίβυος Μουαμάρ Καντάφι πριν από αυτόν, ο Τούρκος πρόεδρος ποντάρει στην άρτια εκπαιδευμένη οργάνωση, η οποία κρύβεται πίσω από τη βιτρίνα μιας ιδιωτικής εταιρείας στρατιωτικών συμβούλων και εκπαίδευσης ονόματι SADAT. Στην ιστοσελίδα της η εταιρεία διαφημίζει ότι «είναι η πρώτη και η μοναδική εταιρεία στην Τουρκία που παρέχει διεθνώς στρατιωτική συμβουλευτική, εξοπλισμό και εκπαίδευση, είτε πρόκειται για συμβατικό πόλεμο, είτε για ειδικές αποστολές». Η ύπαρξη της εταιρείας έγινε ευρέως γνωστή και συνδέθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο από τις αποκαλύψεις του whistleblower (πληροφοριοδότης του Διαδικτύου) Φουάτ Αβνί με πάνω από 3 εκατομμύρια ακολούθους στο Twitter. Ο Αβνί αποκάλυψε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία είναι στην πραγματικότητα ένας μυστικός ιδιωτικός στρατός, ο οποίος έχει εκπαιδευτεί μαζί με την προσωπική φρουρά του Ερντογάν και πλέον έχει την αμέριστη υποστήριξη των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών. Μετά την επιβεβαίωση της πληροφορίας αυτής από την έγκριτη εφημερίδα «Χουριέτ» προκλήθηκε σάλος, αν και οι επίμονες προσπάθειες της αντιπολίτευσης να προκαλέσει κοινοβουλευτικό έλεγχο έπεσαν στο κενό. Το κτίριο της SADAT στην Κωνσταντινούπολη.

 Image result for O Ιδιωτικός Μισθοφορικός Στρατός Του Ερντογκάν

 Σύμφωνα με τις καταγγελίες της Ρωσίας στον ΟΗΕ, η εταιρεία εκπαίδευσε και εξόπλισε τους τζιχαντιστές απέναντι στο καθεστώς Ασαντ στον πόλεμο της Συρίας, που δημιούργησε χιλιάδες πρόσφυγες Απάντηση στην Αραβική Ανοιξη Η εταιρεία έχει ήδη πλούσια δράση, καθώς μετράει πέντε χρόνια ζωής. Ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2012, ακριβώς αμέσως μετά το ξέσπασμα της Αραβικής Ανοιξης. Από τότε, στο τιμόνι της βρίσκεται ο απόστρατος ταξίαρχος του τουρκικού στρατού Αντνάν Τανρίβερντι, ο οποίος έχει γεννηθεί στις 8 Νοεμβρίου του 1944 στην Κωνσταντινούπολη. Μετά την αποφοίτησή του από το σχολείο σπούδασε Ζωολογία στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης. Το 1964 εισήλθε στη Στρατιωτική Ακαδημία και αποφοίτησε ως αξιωματικός Πυροβολικού με διακρίσεις. Στα τέλη της δεκαετίας του 1980 είχε προαχθεί στον βαθμό του συνταγματάρχη. Αμέσως μετά την αποστρατεία του με τον βαθμό του ταξιάρχου εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα προτού ιδρύσει τη SADAT. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι η εταιρεία του «παρέχει υπηρεσίες εκπαίδευσης και στρατιωτικών συμβούλων καθώς και εξοπλισμό σε 22 τουρκικά (σ.σ: κεντροασιατικά) και μουσουλμανικά κράτη». Προσέθεσε, μάλιστα, ότι «ενώ θα το επιθυμούσε διακαώς, δυστυχώς δεν είναι δυνατόν να καλύψει τις σχετικές ανάγκες και των 60 μουσουλμανικών κρατών του κόσμου». Αν και όταν ήταν εν ενεργεία είχε τιμηθεί με την ανώτατη διάκριση του τουρκικού στρατού, η καριέρα του έληξε πρόωρα. Το 1996 αποπέμφθηκε από τους κεμαλικούς με την κατηγορία ότι ασκούσε ακραία ισλαμική προπαγάνδα, η οποία ήταν σε αντίθεση με το κοσμικό κράτος. Η ισλαμική ιδεολογία του και η αποπομπή του τον έφεραν στον κύκλο των συνεργατών του Ερντογάν. Προτιμούσε να δρα παρασκηνιακά και γι’ αυτό δεν απέκτησε ποτέ επίσημη ιδιότητα. Μόνο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου, ο Τούρκος πρόεδρος τον έχρισε και επισήμως σύμβουλό του επί στρατιωτικών θεμάτων. Τουρκικές πηγές υποστηρίζουν πως ο μυστικός στρατός της SADAT έπαιξε κρίσιμο ρόλο εκείνο το βράδυ του πραξικοπήματος, οργανώνοντας και κατευθύνοντας τους οπαδούς του Ερντογάν. Δημοσιεύματα, μάλιστα, του καταλογίζουν τις περισσότερες από τις δολοφονίες που διεπράχθησαν τα πρώτα εικοσιτετράωρα. Σε συνέντευξη που έδωσε αμέσως μετά τον διορισμό του σε Μέσο που πρόσκειται στην ισλαμιστική κουρδική οργάνωση Χιζμπουλά, που πρόσκειται στον Ερντογάν, ο Τανρίβερντι υποστήριξε ότι πρέπει πλέον να αλλάξουν η στρατιωτική εκπαίδευση και η στρατολογία στην Τουρκία. Στόχος πρέπει να είναι η συγκρότηση ενός ισχυρού ισλαμικού στρατού που δεν θα ελέγχεται από τους Αμερικανούς και το ΝΑΤΟ. Περιττό να αναφερθεί πως η SADAT και ο ιδρυτής της είναι από τους πιο φανατικούς υποστηρικτές του τουρκικού επεκτατισμού στο Αιγαίο και στη Θράκη, θέτοντας υπό αμφισβήτηση τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα. 
 syria-map.png

Ο ίδιος έχει γράψει ότι επιθυμεί να αφιερώσει τη ζωή του «στον έναν και μοναδικό σκοπό: να αναδειχθεί ο μουσουλμανικός κόσμος στον απόλυτο νικητή, να φτάσει παγκοσμίως σ’ ένα πολύ υψηλό σημείο αναγνώρισης και κυριαρχίας». Για του λόγου το αληθές το καταστατικό της εταιρείας, όταν αυτή ιδρύθηκε, περιλαμβάνει τη φράση: «Κύριο μέλημα είναι να προστατεύει τα συμφέροντα των μουσουλμάνων σε όλο τον κόσμο». Σύμφωνα με δηλώσεις του, αποφάσισε να δημιουργήσει την εταιρεία SADAT πολλά χρόνια νωρίτερα, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του στη Βοσνία. Τότε ήταν ακόμα ανώτερος αξιωματικός και είχε αναλάβει τη δημιουργία ενόπλων δυνάμεων των μουσουλμάνων της Βοσνίας. Ο ίδιος, εξάλλου, κατά την τελευταία δεκαετία της θητείας του στον τουρκικό στρατό είχε γίνει γνωστός για την εκτέλεση δύσκολων και αμφιλεγόμενων ειδικών αποστολών. Μαζί του συνεργάστηκαν αρχικά για τη δημιουργία της εταιρείας 23 πρώην αξιωματικοί του στρατού, οι οποίοι είχαν αποστρατευτεί το 2000 με την κατηγορία της διασύνδεσης με ισλαμιστικές οργανώσεις.

 Ηταν η εποχή όπου οι κεμαλικοί έλεγχαν πλήρως το στράτευμα. Σήμερα, που η εταιρεία έχει μεγαλώσει, οι απόστρατοι που εργάζονται σ’ αυτή έχουν φτάσει τους εξήντα τρεις. Αμέσως μετά την ίδρυσή της, η SADAT άρχισε να δραστηριοποιείται στη Λιβύη και ανέπτυξε πολύ στενές σχέσεις με τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η βασική δραστηριότητά της ήταν η εκπαίδευση και ο εξοπλισμός Σύρων ανταρτών εναντίον του καθεστώτος Ασαντ, κάτι που η ίδια έχει επισήμως διαψεύσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, συμμετείχε και σε εμπόριο όπλων και σε λαθρεμπόριο ναρκωτικών, χρησιμοποιώντας τις στενές σχέσεις της με ριζοσπαστικές ισλαμιστικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο. Με ενεργό δράση ως ταξίαρχος στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ο Αντνάν Τανρίβερντι αποπέμφθηκε το 1996 από τους κεμαλικούς με την κατηγορία της «ακραίας ισλαμικής προπαγάνδας». Η αποπομπή του τον έφερε πιο κοντά στους σκληρούς ισλαμικούς κύκλους και στους συνεργάτες του Ερντογάν. Ο Τούρκος «σουλτάνος» τον κρατούσε στο παρασκήνιο μέχρι το πραξικόπημα του Ιουλίου, οπότε και τον έχρισε σύμβουλό του επί στρατιωτικών θεμάτων 
Image result for Η σφαγη των Κουρδων  στο Αφριμ
Πρώτοι οι Ρώσοι εντόπισαν τις κινήσεις της SADAT Η SADAT δραστηριοποιήθηκε σχεδόν σ’ όλες τις χώρες στις οποίες εμφανίστηκαν τα κινήματα της Αραβικής Ανοιξης και έτσι αναπόφευκτα μπήκε στο ραντάρ των μυστικών υπηρεσιών πολλών δυτικών χωρών, οι περισσότερες από τις οποίες δεν έδωσαν την πρέπουσα σημασία. Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες ήταν από τις πρώτες που συνειδητοποίησαν τις ακριβείς δραστηριότητες και την εντυπωσιακή επιρροή της εταιρείας. Σε απόρρητο έγγραφό τους διαμήνυαν κάποια χρόνια νωρίτερα: «Εξι νταλίκες με βελγικές πινακίδες τράβηξαν την προσοχή στο λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων της Κωνσταντινούπολης κατά την εκφόρτωση στρατιωτικού εξοπλισμού που επρόκειτο να αποσταλεί στη συριακή αντιπολίτευση. Αυτά τα φορτηγά οχήματα μετέφεραν εξοπλισμό μάχης για την ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία SADAT. Τα κιβώτια που μεταφέρονταν είχαν πάνω τους όλα το σήμα SADAT και προορισμό το Ισκέντερουμ (Νότια Τουρκία) και τελούσαν υπό αυστηρή συνοδεία με την ένδειξη “στρατιωτική αποστολή”».
 Η Ρωσία, μάλιστα, προχώρησε σε καταγγελίες στον ΟΗΕ για τον ρόλο της εταιρείας στον πόλεμο της Συρίας, όπου κυρίως εκπαίδευσε και εξόπλισε τους τζιχαντιστές. Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, η SADAT αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τη Συρία και να ασχοληθεί κυρίως με τη στρατολόγηση και εκπαίδευση μελών νεαρής ηλικίας του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν με σκοπό την εκτέλεση ειδικών αποστολών. Προωθεί θερμά επεισόδια Αρκετές από αυτές τις αποστολές αφορούν στα Βαλκάνια, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Η δράση της εταιρείας, έτσι όπως αυτή αποτυπώνεται σε απόρρητα έγγραφα, καθιστά σαφές ότι θα μπορούσε να αποβεί ιδιαίτερα επιζήμια για την Ελλάδα, καθώς ο Αντνάν Τανρίβερντι είναι εκείνος που προωθεί θερμά επεισόδια τύπου Ιμίων σε πάνω από 100 βραχονησίδες στο Αιγαίο, ενώ επιμένει στην απομάκρυνση του Ελληνικού Στρατού από την Κω και την παραδειγματική τιμωρία της χώρας μας γιατί δεν παρέδωσε ως όφειλε τους οκτώ αξιωματικούς. Οι απόρρητες ρωσικές εκθέσεις χαρακτηρίζουν τη SADAT «παραστρατιωτική ομάδα, η οποία έχει ως στόχο να αποσταθεροποιεί χώρες». Είναι αξιοσημείωτο ότι το ίδιο ισχυρίζεται και η Τουρκία. Οπως γράφει άλλωστε η ίδια η SADAT στην ιστοσελίδα της, «στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων μας παρέχουμε εκπαίδευση ανορθόδοξου πολέμου σε αστικό περιβάλλον, καθώς και εκπαίδευση σε τεχνικές συλλογής πληροφοριών, ψυχολογικού πολέμου, σαμποτάζ, επιδρομών, παγίδευσης, αλλά και πολιτικών δολοφονιών». Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι η εταιρεία είναι βαθιά αναμεμειγμένη στα κυκλώματα διακινητών προσφύγων και μεταναστών.
 Image result for Η σφαγη των Κουρδων  στο Αφριμ

Κατά τις ίδιες πηγές, έχει στρατολογήσει ισλαμιστές από την Κεντρική Ασία, τους οποίους μετέφερε και εκπαίδευσε στη Συρία και οι οποίοι σήμερα βρίσκονται στην Τουρκία και στελεχώνουν κυκλώματα διακινητών. Εξάλλου, κάποτε, ο Τουργκούτ Οζάλ είχε πει ότι «δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με την Ελλάδα. Αρκεί να αφήσουμε μετανάστες να περάσουν τα ελληνικά σύνορα και να εγκατασταθούν εκεί». Σήμερα, η Αγκυρα χρησιμοποιεί τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές ως όπλο για να εκβιάσει την Ευρώπη και να κάμψει την Ελλάδα. Εάν η συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας καταρρεύσει, θεωρείται σίγουρο ότι η SADAT θα παίξει κεντρικό ρόλο στην προώθηση προσφύγων και μεταναστών προς τα ελληνικά νησιά. Είναι ακόμα ασαφές εάν η SADAT έχει αναμειχθεί στη Θράκη. Εχει αποδειχθεί, όμως, η ανάμειξή της στην Αλβανία με σκοπό να αποκτήσει στρατηγικά ερείσματα και να ενισχύσει τη διαδικασία μετατροπής της σε δορυφόρο της Τουρκίας.

 Image result for Η σφαγη των Κουρδων  στο Αφριμ 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η SADAT είναι ένα από τα όργανα του νεοοθωμανικού καθεστώτος για την εφαρμογή της στρατηγικής του ήσσονος κινδύνου. Αυτή η στρατηγική περιλαμβάνει μικρής κλίμακας και σποραδικές τακτικές οι οποίες έχουν επιθετικό χαρακτήρα, αλλά όχι τόσο έντονο ώστε να προκαλέσουν ισχυρές αντιδράσεις. Σε αυτές συγκαταλέγεται και η συλλογή πληροφοριών. Η SADAT προσφέρεται για την εκτέλεση τέτοιων αποστολών επειδή ακριβώς δεν συνδέεται επισήμως με το τουρκικό κράτος. 
 Image result for Η σφαγη των Κουρδων  στο Αφριμ 

Η κινητοποίηση εναντίον των πραξικοπηματιών τον περασμένο Ιούλιο, όμως, ήταν η μεγάλη απόδειξη της χρησιμότητάς της. Οπως έχουν αποκαλύψει και πληροφοριοδότες του Διαδικτύου, τα τελευταία δύο χρόνια η εταιρεία είχε εστιάσει τις προσπάθειές της στην εκπαίδευση νεαρών οπαδών του κυβερνώντος κόμματος σε παρακρατική βάση. Η δραστηριότητα αυτή έχει ενταθεί τους τελευταίους μήνες. Παράλληλα, όμως, προετοιμάζεται, αν αυτό κριθεί απαραίτητο, να πραγματοποιήσει και αιφνίδια χτυπήματα εντός και εκτός Τουρκίας. 

 Related image

 Σε άρθρο του στο Turkish Minute ο Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ κατηγορεί τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι συγκροτεί έναν μυστικό-προσωπικό του στρατό, ο οποίος δεν θα υφίσταται υπό ΝΑΤΟϊκό έλεγχο και ο οποίος αποτελεί απειλή για το ίδιο το ΝΑΤΟ. Όπως ισχυρίζεται ο Μποζκούρτ, ο Ερντογάν «χτίζει» μια παραστρατιωτική δύναμη με τη βοήθεια συνταξιούχων ισλαμιστών και νεο-εθνικιστών στρατηγών από το 2011 χρησιμοποιώντας μάλιστα τα πεδία μάχης της Λιβύης και της Συρίας για να εκπαιδεύονται οι άνδρες του. Υπονοεί δηλαδή ότι πολλοί Τούρκοι τζιχαντιστές, που έχουν εμπλακεί σε αυτές τις συγκρούσεις, είναι στην πραγματικότητα παραστρατιωτικοί του Ερντογάν.Related image Ο 
Μποζκούρτ ισχυρίζεται ακόμα ότι από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και μετά, ο Ερντογάν περνά ταχύτατα τον έλεγχο και του τακτικού τουρκικού στρατού σε στελέχη αυτής της παραστρατιωτικής δύναμης. Ο Μποζκούρτ σημειώνει ότι ο Ερντογάν άρχισε να επαναλαμβάνει δημοσίως τις αναθεωρητικές του απόψεις, που απειλούν Ελλάδα, Συρία και Ιράκ, αφού άρχισε να βάζει στο χέρι τον στρατό. Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που κηρύχθηκε στην Τουρκία έδωσε στον Ερντογάν και τους συνεργάτες του τη δυνατότητα να κυβερνάνε τη χώρα με διατάγματα. 
 Image result for Η σφαγη των Κουρδων  στο Αφριμ 
Κάνοντας κατάχρηση των έκτακτων εξουσιών του ο Ερντογάν προσάρτησε τις παραστρατιωτικές του δυνάμεις στον τουρκικό στρατό. Έκλεισε στρατιωτικές ακαδημίες και σχολές και άρχισε να στρατολογεί ως αξιωματικούς ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με τις ένοπλες δυνάμεις. Ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι πτυχιούχοι θα μπορούν να κατατάσσονται στον τουρκικό στρατό και να γίνονται αξιωματικοί. Έτσι απλά. Ο άνδρας που «τρέχει» τον ιδιωτικό στρατό του Ερντογάν, ο οποίος στρατός ονομάζεται Σαντάτ (Sadat) και είναι τουρκική εταιρεία μισθοφόρων, είναι ο Αντνάν Τανριβερντί (Adnan Tanrıverdi), απόστρατος αντιστράτηγος. Ο Τανριβερντί ανέλαβε τη θέση του στρατιωτικού συμβούλου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον Αύγουστο, ένα μήνα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα. Ο Τανριβερντί είναι δηλωμένος ισλαμιστής και στο παρελθόν ήταν ανεπίσημος συμβουλάτορας του Ερντογάν. Ο ίδιος εκπαίδευσε τζιχαντιστές που πολεμάνε στη Λιβύη και στη Συρία. Ο Τανριβερντί σε συνέντευξη που έδωσε τον Αύγουστο σε Μέσο Ενημέρωσης της ισλαμιστικής κουρδικής οργάνωσης Χιζμπουλά, μιας «φράξιας» μέσα στους Κούρδους που υποστηρίζει ο Ερντογάν για να τους διασπάσει, κατηγόρησε τις ΗΠΑ και τον Φετουλάχ Γκιουλέν για την απόπειρα πραξικοπήματος και υποστήριξε ότι πλέον πρέπει να αλλάξει η στρατιωτική εκπαίδευση και η στρατολογία στην Τουρκία. Δηλαδή, υποστήριξε ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένας άλλος στρατός που να μην έχει σχέση με τις ΗΠΑ, ένας ισλαμιστικός στρατός. Ο Τανριβερντί, όπως γράφει ο Μποζκούρτ, εκπαίδευσε σε μυστικά στρατόπεδα στο έδαφος της Τουρκίας τζιχαντιστές για τη Συρία και τη Λιβύη, ενώ οι άνδρες του ενεπλάκησαν και σε επιχειρήσεις ενάντια στους Κούρδους στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας. Ο Τανριβερντί ωθήθηκε σε παραίτηση από τον τουρκικό στρατό το 1996 επειδή ήταν ισλαμιστής. Τότε στον τουρκικό στρατό θεωρούνταν απαράδεκτο να υπηρετούν ισλαμιστές, ακόμα και απλοί θρησκευόμενοι. Ο Τανριβερντί υπηρετούσε στο τμήμα «ειδικών επιχειρήσεων». Τον Φεβρουάριο του 2012 ο Ερντογάν τον βοήθησε να στήσει την εταιρεία μισθοφόρων Sadat. Από τότε αυτή η εταιρεία εμπλέκεται όπου μαίνεται τζιχάντ στη Μέση Ανατολή και στη βόρεια Αφρική. Ο Φουάτ Αβνί (Fuat Avni) αποκάλυψε ότι ο Ερντογάν είχε αναθέσει στη Σαντάτ να προκαλέσει εμφύλιο πόλεμο στην Τουρκία, ώστε να ξεπεράσει ο ίδιος τα πρόβληματά του μέσω τους χάους. Οι μισθοφόροι που εργάζονται ως υπάλληλοι της Σαντάτ έχουν παρθεί από το Ισλαμικό Κράτος, την Αλ Κάιντα και άλλες εξτρεμιστικές οργανώσεις. Είναι όλοι ισλαμιστές. Ο Αβνί ισχυρίζεται ακόμα ότι η Σαντάτ πήρε νεολαίους του κόμματος Ερντογάν και τους εκπαίδευσε ως δολοφόνους για να σταλούν στη Δύση. Κόμματα της τουρκικής αντιπολίτευσης έχουν καταθέσει στην τουρκική Βουλή ερωτήσεις σχετικά με τη Σαντάτ αλλά δεν έχουν λάβει καμία απάντηση. Ο Μποζκούρτ κατηγορεί ότι οι παραστρατιωτικοί της Σαντάτ ήταν εκείνοι που πυροβόλησαν και σκότωσαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου Τούρκους πολίτες και κατηγόρησαν ύστερα για τους φόνους τους Τούρκους στρατιώτες. Λέγεται ότι ο Ερντογάν θα χρησιμοποιήσει τους μισθοφόρους της Σαντάτ για να σκοτώσουν πολιτικούς κρατούμενους και κατηγορούμενους ως πραξικοπηματίες που βρίσκονται στις τουρκικές φυλακές με τη δικαιολογία ότι αποπειράθηκαν σε ομαδική απόδραση. Η Σαντάτ, λέει ο Μποζκούρτ, έχει τη διοίκηση της στρατιωτικής επιχείρισης Ασπίδα του Ευφράτη, δηλαδή της τουρκικής εισβολής στη Συρία, και έχει στήσει το επιτελείο της μέσα στο Προεδρικό Παλάτι του Ερντογάν. Οι άνθρωποι της Σαντάτ διατάζουν τον τουρκικό στρατό εκπληρώνοντας το όνειρο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ανακηρυχτεί χαλίφης και σουλτάνος. Ως αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, εάν ο Ερντογάν πετύχει τους σχεδιασμούς του, ο δεύτερος μεγαλύτερος στρατό τους ΝΑΤΟ, ο τουρκικός, θα έχει μετατραπεί σε ένα ισλαμιστικό στράτευμα που θα εκτρέφει θρησκευτικούς ζηλωτές όπως κάνουν οι Φρουροί της Επανάστασης στο Ιράν. Αυτό, καταλήγει ο Μποζκούρτ, αποτελεί κίνδυνο για το ίδιο το ΝΑΤΟ. Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, στην Ελλάδα κάποιοι είναι της άποψης «δεν έγινε μωρέ και τίποτα να μείνει μια τουρκική βάση στην Κύπρο» και αποκαλούν τον Κοτζιά «εμμονικό». Βεβαίως ο Νίκος Κοτζιάς γνωρίζει ακριβώς τι συμβαίνει, πέρα από τις πάγιες ελληνικές θέσεις, ενώ τα ανόητα εγχώρια παπαγαλάκια είναι απλά αμόρφωτοι πληρωμένοι κονδυλοφόροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου