Σάββατο

Αγοραστος και Πορεια!!!

Image result for τζανακουλης
Ο Αγοραστός με αρμα την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ οργάνωσε την πουστια εναντιον του Δημητρη Παπαδημοπουλου επειδη τον θεωρει πολιτικο αντιπαλο.Η πραγματικότητα όμως είναι αλλου.Αλλωστε ποτε ο Δημητρης δεν εξέφρασε την επιθυμια να βρεθεί αντιμετωπος του στην Περιφερεια Θεσσαλιας. Γιατι όμως τετοιο μισος εναντιον του.?
Θα επιχειρησω μια αναλυση του φαινομενου Αγοραστος με βαση και τις πληροφοριες που διαθετω . Μπορει να ζω και να δραστηριοποιουμε στην Αμερικη εν τουτοις όμως εχω πολιτικους φιλους ακομα και κοντα στον Αγοραστο και όχι μονο και ετσι μαθαινω από πρωτο χερι καποια πραγματα.
ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ
Ο Αγοραστος με τις συγκεκριμενες αδυναμιες και τα κομπλεξ του μισει τον πατριωτικο χωρο .Την Νεα Δημοκρατια και γενικοτερα τον γαλαζιο χωρο τον εναγκαλίστηκε επειδη του εξασαφαλιζε την ανοδο και την κατακτηση της εξουσιας .Ο πατερας τον οποιον εχασε σχετικα νωρις ηταν θιασώτης της αριστερας και του μπολσεβικισμου. Όπως με πληροφορει και φιλος παλαιος ασφαλιτης της περιοχης η Ασφαλεια Λαρισης ειχε όχι και τοσο κολακευτικο φάκελο για τα πολιτικα φρονήματα του πατέρα.Επι πλεον ηταν γνωστος τοκογλυφος .
Το σοι από την πλευρα της μαννας -βλαχοι και σθεναρα γαλαζιοι . Ο άλλοτε διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Ροδοπουλου με ειχε πει ότι το σοι των Βλαχων Αγορογιαναιων ηταν πιστοι και ψηφοφοροι της ΕΡΕ ενώ ο πατηρ Αγοραστος ψηφιζε ΕΔΑ .
Στα φοιτητικα του χρονια παρ ότι στα βιογραφικα του ισχυριζεται ότι ηταν μελος της ΟΝΝΕΔ κανενας ΟΝΝΕδιτης δεν τον ειχε δει ποτα ουτε για δειγμα εστω και σε μια γαλαζια εκδηλωση .Αντιθετως μαλιστα λαρισαιοι στελεχη της ΟΝΝΕΔ της εποχης του επιμενουν σε μενα ότι ουδεποτε ο Κωστας Αγοραστος ηταν μελος .
Στα φοιτητικα του χρονια παρ ότι ηταν εμφανίσιμος εφερε βαρεως το γεγονος του υψους του και μαλιστα ορισμενοι λαρισαιοι της εποχης του χαιρέκακοι λενε ότι φορουσε παπουτσια με χοντρα τακουνια - δεν τα ειχε και πολύ καλα με το γυναικειο φύλο και μισουσε γενικα τους μπροσταρηδες ακομα και στα γκομενιλικια.
Όλα όμως άλλαξαν από την στιγμη που ο Θειος - Περικλης Αγορογιαννης χρισθηκε Πλιτευτης της Ν Δημοκρατιας .Το Αγορογιαννεικο και γενικα το βλαχικο σοι του Αγοραστου δεν συμπαθουσε παρ ότι τους εγλειφε και τους δυο ουτε τον Γιωργο Σουφλια ουτε τον Νικο Κατσαρο λογω της σαρακατσανεικης καταγωγης .Οταν Η Ν Δημοκρατια εδωσε το χρισμα στον Περικλη το βλαχικο σοι ειχε ξαφνικα καποιον δικο του να τον εκπροσωπει στην Γαλαζια παραταξη .
Ο Περικλης Αγορογιαννης -θειος του Αγοραστου -ηταν φιλος μου. Ειχε στομφώδη και χειμαρρώδη λογο. Ηταν Αντικομμουνιστης Πατριωτης πολεμιος των αλλων των Βλαχων που ονειρευονταν βλαχικο πριγκιπατο με πρωτευουσα την Σαμαρινα.Ηταν ευγενης ευκατασταος οικονομικα και φιλοξενος .Στη διαρκεια της Επαναστασεως και ο Λαδας και ο Μιχαλος ειχαν φολοξενηθει σε τραπεζια με αρνια ψητα από τις στανες των Αγορογιανναιων .
Ο Κωστας Αγοραστος εκμεταλλεύτηκε τον Θειο .Ηταν τακτικος συνεργατης στο γραφειο του τοσο στην Αθηνα οσο και στη Λαρισα και χωρις να γινει ποτε μελος της ΝΔ ξαφνικα λογω ακριβως της συμμετοχης στο επιτελειο και της ενασχολησης του στο πολιτικο γραφειο του Θειου Περικλη ηταν στα μεσα και στα εξω της Γαλαζιας Παραταξης . Όταν τελειωσε το Πανεπιστημιο ηταν και αυτος ανεργος .Εγω βασικα τον γνωρισα τοτε .Το 1998 αν θυμάμαι καλά όταν ο Θειος με παρεκάλεσε να τον βαλουμε στην Ελληνοαμερικανικη Λεσχη επειδή μιλουσε Αγγλικα λογω του ότι ειχε παει σε ένα σχολειο στην Αγγλια και όπως μου ειπε τοτε προσπαθουσε να τον αναδειξει επειδη ηταν ορφανος και ανηψιος του . Πραγματι τον καναμε μελος και ο Σακης Ο Τσιας τον προτεινε να τον χρησιμοποιησουμε σαν ξεναγο για την πρωτη επισκεψη του Μιχαλη Δουκακη στη Λαρισα . Τοτε ακριβως εγινε και το παντρεμμα με τον Κωστα Τζανακουλη .Την περιοδο εκεινη η ΕλληνοΑμερικανικη Λεσχη και ολοι εμεις ειμασατν φιρμες να το πω λαικα - επειδη στον Τυρναβο ειχε εγκατασταθει το Νατοικο Στρτηγειο και ως επακολουθο ειχαμε συχνες επισκεψεις Αμερικανων επισημων και ως φυσικο επακολουθο το γλυψιμο προς εμας επεφτε σύννεφο.
Ενθυμουμαι ειχαμε επισκεφτει τον Κωστα Τζανακουλη στο σπιτι του καπου εκει κοντα στην Πρωτη Στρατια εμενε .Συνοδευαμε και μια Γεωπονικη Αντιπροσωπεια από Αμερικη εκεινη την ημερα και του ζητησαμε να ενταξει στους συνδυασμους του για τις Δημοτικες Εκλογες της Λαρισας τον Αρχιτεκτονα Κωστα Αργατζοπουλο και τον Οικονομολογο Κωστα Αγοραστο .Του ειπαμε μαλιστα ότι ο Στρατηγος Υποδιοικητης του ΝΑΤΟ και η Αμερικανικη Πρεσβεια ( Πρεσβευτης BURNS) θα ηταν ευτυχεις να δουν να εκλεγονται μελη της Λεσχης μας στο Δημοτικο Συμβουλιο Λαρισας .
Δεν γνωρίζω αν όντως τότε είχαμε επηρεάσει τον Κωστα Τζανακουλη να τον περιλαβει στους συνδυασμους του .Ουτε γνωριζω κατά ποσον ειχαμε επηρεασει τον τοτε προσωπικο φιλο κτηνίατρο Γραμματέα του Υπουργειου Γεωργίας και για χρονια Προεδρο της ΝΟΔΕ Βασιλη Μπατζηλιωτη να τον στηριξει με τον κομματικο μηχανισμο για να εκλεγει δημοτικος συμβουλος Σημασια εχει ότι ο Αγοραστος με ψηφους των Βλαχων και του κομματικου μηχανισμου βγηκε δημοτικος συμβουλος και μαλιστα με μεγαλο νουμερο .
Ο Τζανακουλης και ο Μπατζηλιωτης εχουν κατι κοινο!!!Ανεδειξαν κατι κοπριες που δυστυχώς στην πορεια εστραφησαν και ενατιον των!!!Τζανακουλης και Μπαντζηλιωτης παντως βγαζουν σπυρια οταν τους μιλας γαι τον Αγοραστο!!!Τοσο τον λατρευουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: