Πέμπτη

Εν ενεργεια αστυνομικος ανεμιζει σημαιακι της ΝΔ στην συγκεντρωση Μητσοτακη στην Λαρισα!!

 








Άλλη μια κατάφωρη πρόκληση,  ήρθε να προστεθεί σήμερα 5/15/19. Κοινωνική κατακραυγή και σάλο έχει προκαλέσει η συμμετοχή ενστολου Αστυνομικου εν ενεργεια  σε πολιτική εκδήλωση .

Συγκεκριμένα, όπως πληροφορούμαστε από ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, αλλα και απο την προσωπικη του σελιδα κοινωνικης δικτυωσης προκειται για εν ενεργεια  αστυνομικο που στο παρελθον ειχε υπηρετησει και στην φρουρα τ Πρωθυπουργου ο οποίος οχι μονο  προσήλθε σε πολιτική εκδήλωση του Κωστα Μητσοτακη αλλα εμφανιζεται ανεμιζοντας κομματικη σημαια της ΝΔ 

Η συμμετοχή ενστόλων σε πολιτικές - κομματικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες και μάλιστα ως μέλη συγκεκριμένου κόμματος απαγορεύεται ρητώς από τους ισχύοντες Αστυνομικους και Στρατιωτικούς Κανονισμούς  . 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον στρατιωτικό κανονισμό 20-1 απαγορεύεται η συμμετοχή εν ενεργεία ενστολων  σε πολιτικές, πόσο μάλλον σε κομματικές συγκεντρώσεις. Στο Άρθρο 25, παράγραφος 1 και με τίτλο «Απαγορεύσεις και περιορισμοί» αναφέρονται τα εξής:
«1. Οι Ενστολοι και οι  Ένοπλες Δυνάμεις ανήκουν στο Έθνος. Κάθε ενστολος μπορεί να έχει τις πεποιθήσεις και τις προσωπικές του αντιλήψεις, οφείλει όμως στα πλαίσια της υπηρεσίας του να τηρεί αυστηρή ουδετερότητα. Κάθε πολιτική δραστηριότητα απαγορεύεται αυστηρά».
Ως εκ τούτου εγείρονται σοβαρές υπόνοιες για ύπαρξη πολιτικής προθέσεως ανοχής, συγκαλύψεως και εντέλει σιωπηρής επικροτήσεως τέτοιων ενεργειών. Την εντύπωση αυτή ενισχύει το γεγονός ότι επανειλημμένως έχουν σημειωθεί ανάλογα περιστατικά στο παρελθόν, τα οποία ως δια μαγείας εκφεύγουν της προσοχής των αρμοδίων αρχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: