Παρασκευή

Ὑψηλή,ἀκόμη πιό ὑψηλή θέσι γιά τήν Χάνα !

Εἶπα κι᾿ἐγώ,πῶς δέν ἔλαβε τήν θέσιν τῆς προέδρου τῆς δημοκρατίας τους,ὅπως ὑποπτευόμεθα (ἐδῶ) καί τήν ὑπολόγιζα γιά σίγουρη,μαζύ μέ τήν ἑβραία Μαρία,τήν Δαμανάκη;Ἄμ ἄλλα σχέδια εἶχαν κατά νοῦ,μωρέ ! Ἀκόμη πιό ...ὑψηλά ! 

« ...Η χώρα μας υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΟΟΣΑ, αυτού του σημαντικού οργανισμού. Και μάλιστα ένας Έλληνας, ο Ξενοφών Ζολώτας, ήταν ο εισηγητής της σημερινής μορφής του.Είναι χαρά μου, λοιπόν, που, 60 χρόνια μετά, η πατρίδα μας για πρώτη φορά στην ιστορία της, θέτει υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΟΟΣΑ. Και εισηγείται για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΟΟΣΑ μία άξια Ελληνίδα: Την Άννα Διαμαντοπούλου.

Η κυρία Διαμαντοπούλου αποτελεί μία υπερκομματική επιλογή, με πολυδιάστατη επιστημονική και κοινωνική διαδρομή. Με διεθνή εμπειρία και αναγνώριση. Αλλά και δράση σε τομείς όπως η Εκπαίδευση, η Απασχόληση, οι νέες Τεχνολογίες και το Περιβάλλον. Ζητήματα, δηλαδή, που ανήκουν στην πρώτη γραμμή ενδιαφέροντος του ΟΟΣΑ για τον 21ο αιώνα.

Η Άννα Διαμαντοπούλου σηματοδοτεί την σύγχρονη Ελληνίδα της προόδου και του κόσμου. Με γνώσεις, κύρος και εμβέλεια, που ξεπερνούν τα εθνικά μας σύνορα. Είναι, λοιπόν, η πιο κατάλληλη υποψήφια για το αξίωμα της Γενικής Γραμματέως του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης. Της εύχομαι καλή επιτυχία και όρεξη για δουλειά..»(ἐδῶ)

Μιλημένα καί κανονισμένα,ὅλα ! 

Καί βεβαίως δέν μποροῦσε νά μήν ὑπάρξει ἀναφορά γιά τό «Δίκτυο» τῆς Χάνα.Ἀλλοίμονον :

Η Χάνα (ελληνιστί Χάρις)εγενήθη στον Κρόκο της Κοζάνης με πατέρα εργάτη στα λιγνιτορυχεία της ΔΕΗ, που μετώκοικισε οικογενειακώς στην Θεσσαλονίκη, όπου η Άννα του χιονιά εισήλθε στην Αρχιτεκτινική σχολή του Αριστοτελείου.
Το 1986 σε ηλικία 27 ετών διορίζεται νομάρχης Καστοριας, διότι είχε ισχυρούς εραστές...
Σύζυγος της κατόπιν ο πασοκικός νομάρχης Θεσσαλονίκης (1981-89) με τον οποίο δεν καταδέχθηκε να αποκτήσει περισσότερα από ένα παιδί.
...Ενώ, εδώ και 8 χρόνια, προΐσταται του Δικτύου. Ενός πρωτοπόρου Ινστιτούτου, το οποίο εστιάζει στις μεταρρυθμίσεις που απαιτεί η Δ΄ Βιομηχανική Επανάσταση, έχοντας διεθνείς συνεργασίες σε 4 ηπείρους... η κ. Διαμαντοπούλου πληροί όλα τα κριτήρια που έχει ορίσει ο ΟΟΣΑ στην πρόσκληση για κατάθεση υποψηφιοτήτων. Επίσης μέσω της δραστηριότητάς της ως Πρόεδρος του Δικτύου, έχει αναπτύξει σχέσεις στις σημαντικότερες χώρες του κόσμου.(ἐδῶ)

Ὧ ναί,ἔχει δώσῃ ἐξετάσεις τό Δίκτυο τῆς Διαμαντοπούλου :

Χάνα Διαμαντοπούλου : «Η ταυτόχρονη παρουσία των πρέσβεων τριών από τους σημαντικότερους πρωταγωνιστές της ευρύτερης περιοχής είναι μια θετική πρόκληση για να περάσουμε από την ένταση των δημόσιων δηλώσεων στα επιχειρήματα και στη διατύπωση των στόχων κάθε χώρας για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή… Διεθνή παραδείγματα διευθετήσεων που οδήγησαν στην ειρήνη ολόκληρες περιοχές μπορούν να γίνουν οδηγός για την αλλαγή παραδείγματος και στην Ανατολική Μεσόγειο» (ἐδῶ)Σ᾿αὐτό τόν τόπο τά ζοῦμε ΟΛΑ ! 


Τό θέμα εἶναι νά μπῇς στό ...δίκτυο,νά δικτυωθῇς,πού λένε καί ὅλα τ᾿ἄλλα ἔρχονται τόσο ...φυσιολογικῶς ! 

Ἄν τε,Χάνα τῆς Μπίλντερμπεργκ,νά σοῦ εὐχηθῶ κι᾿ἐγώ,νά ...μήν τά καταφέρῃς !

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: