Παρασκευή

Μηνυμα απο τον φιλο μου τον Λαρισαιο ΗΛΙΑ

Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Αρη μου γραφει  Βαδίζουμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Στην πρώτη φάση πήραν τα παράσημα γιατί δεν γίνονταν τεστ, η χώρα δεν είχε τεστ. Τηλεφωνούσες για τεστ και σου έλεγαν αν δεν έχεις υψηλό πυρετό και συμπτώματα ...... δεν χρειάζεσαι τεστ. Τώρα προμηθευτήκαμε τεστ (δεν θέλω να σκέπτομαι τι χρήμα έχουν πάρει και θα συνεχίσουν να παίρνουν αυτοί που πουλάνε τα τεστ και φυσικά όλα τα παρεμφερή) και ω του θαύματος ανακαλύψαμε ότι έχουμε πολλά κρούσματα. Επίσης δεν μας λένε πόσα από τα κρούσματα είναι Ελληνες και πόσοι αλλοδαποί, το ίδιο και για όσους καταλήγουν. 

 Η όλη πληροφόρηση που έχουμε είναι εντελώς κατευθυνόμενη και σκοπό έχει να σπέρνει τον τρόμο. Τα στοιχεία τα παρουσιάζουν όπως θέλουν. Δεν υπάρχει καμία λογική σε όλο αυτό που γίνεται. Η Κίνα που μόλυνε όλο τον πλανήτη λέει ότι έχει ελάχιστα κρούσματα. Η χώρα του 1,5 δισ ανθρώπων δεν έχει κρούσματα, όταν ο ένας είναι πάνω στον άλλο στα εργοστάσια και παντού, λες και είναι δυνατόν οι κινέζοι να έχουν δύο μέτρα απόσταση ο ένας από τον άλλο ή ότι τηρούν άψογα όλα τα μέτρα. Με το δίκιο του ο κόσμος δεν ξέρει τι να πιστέψει. Με το δίκιο του καταφεύγει σε συνομοσιολογίες. 

Το σύστημα γενικώτερα και στην Ελλάδα ειδικότερα δεν μας έχει πείσει για τις καλές του σχέσεις με την αλήθεια και την διαφάνεια. Δεν μας έχει πείσει ότι ενδιαφέρεται για το καλό των πολιτών. Αντιθέτως μας έχει πείσει ότι ενδιαφέρεται για τα πλούτη μερικών μόνο χιλιάδων πάμπλουτων που και αυτή η κριση θα τους αφήσει πλουσιότερους. Οσο για τον Κυριάκο δυστυχώς η αντίστροφη μέτρηση άρχισε. Ο κόσμος δεν θα μιλήσει τώρα πάνω στην καταιγίδα, θα μιλήσει όμως μόλις κοπάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: