Τρίτη

Συσπειρώνεται η "Λαϊκή Δεξιά" της ΝΔ! ...


Συσπειρώνεται η "Λαϊκή Δεξιά" της ΝΔ! ...
Συναντήθηκαν 30 βουλευτές και στελέχη της στο Παγκράτι.
.

Ποιοι πήραν μέρος. Οργή κατά υπουργών και προβληματισμός για την αγανάκτηση των απλών οπαδών. Αναμένουν εξελίξεις και συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συναντήσεις...
..
Μια διαφορετική μάζωξη έγινε χθες το βράδυ σε ταβέρνα του Παγκρατίου. Εγινε ..."γιάφκα" των στελεχών της "Λαϊκής Δεξιάς" της ΝΔ!
Την πρωτοβουλία είχε το παλιό κομματικό στέλεχος -σήμερα είναι πρόεδρος στο Νοσοκομείο "Μεταξά"- Γιάννης Πατσόγιαννης. Αυτός εμφανίστηκε να κάνει και τις προσκλήσεις. H συνάντηση έγινε στην ταβέρνα "Αρχοντικές Γεύσεις" στην οδό Φορμίωνος.
Το "παρών" έδωσαν περίπου 30 βουλευτές, πολιτευτές και κομματικά στελέχη.
Από βουλευτές ήταν οι Πάνος Παναγιωτόπουλος (Β' Αθηνών), Γιώργος Σούρλας (Μαγνησίας), Κώστας Κιλτίδης (Κιλκίς - υφυπουργός Γεωργίας), Πόπη Φουντουκίδου(Πέλλας), Γρηγόρης Αποστολάκος (Λακωνίας), Ανδρέας Κουτσούμπας (Βοιωτίας), Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος (Εβρου), Γιώργος Βαγιωνάς (Χαλκιδικής), Δημήτρης Σαμπαζιώτης (Μεσσηνίας), Δημήτρης Χριστοφιλογάννης (Καβάλας). Είχαν κληθεί, αλλά οι Βασίλης Μιχαλολιάκος (Α' Πειραιά) και Παναγιώτης Αδραχτάς (Ηλείας). Επίσης παρόντες ήταν πρώην βουλευτές όπως οι Κ. Ζαχαράκης και Αλ. Παπαδόγγονας.
Για να "νομιμοποιήσει" τη συνάντηση και να μην πάρει ...μεγαλύτερες διαστάσεις το γεγονός πέρασε -για πολύ λίγο όμως- ο γραμματέας της ΝΔ Λ. Ζαγορίτης. Δεν ήταν παρών την ώρα που έγιναν οι πολιτικές κουβέντες...
Το κλίμα ήταν χαλαρό μεν αλλά σκοπός της συνάντησης ήταν, όπως ειπώθηκε από τους παρισταμένους, η σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στα στελέχη και τους βουλευτές αυτής της τάσης της ΝΔ και οι οποίοι έχουν κοινές προσεγγίσεις κυρίως στα θέματα κοινωνικής και εξωτερικής πολιτικής.
Από τις συζητήσεις που έγιναν, εκφράστηκαν έντονοι προβληματισμοί για ορισμένες πτυχές της κυβερνητικής πολιτικής, εκφράστηκαν πολλά παράπονα για συμπεριφορές υπουργών και άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων και αντηλλάγησαν οι εμπειρίες τους από τη μεγάλη δυσφορία της εκλογικής βάσης της ΝΔ, ιδιαίτερα του απλού κόσμου που αντιμετωπίζει τα προβλήματα της ανεργίας, της ακρίβειας και -ταυτόχρονα- της αλαζονείας ορισμένων παραγόντων της κυβέρνησης. Ο κόσμος αυτός, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, "είναι αγανακτισμένος". Προβληματισμός εκδηλώθηκε και για το πού μπορεί να οδηγήσουν τα απανωτά κρούσματα σκανδάλων που έχουν εμφανιστεί...
Ο "κοινωνικός χαρακτήρας" της συνάντησης δεν μειώνει την πολιτική της σημασία. Ουσιαστικός σκοπός των εκφραστών της "Λαϊκής Δεξιάς" ήταν να δείξουν ότι είναι "παρόντες" στις επερχόμενες εξελίξεις, πολιτικές και εσωκομματικές. Να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Γι' αυτό και συμφώνησαν να ξανασυναντηθούν και να συνεχίσουν την ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών.
Ανοίγει το παιχνίδι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: