Κυριακή

ΤΕΡΥ ΝΤΟΥΓΚΑΣ: Βολιώτης κατακτάει το Χόλιγουντ!



Εντονο τοπικό χρώμα έχει η ταινία “ο κος Κανένας” με πρωταγωνιστή τον Κέβιν Κόστνερ, που ξεκίνησε χθες να προβάλλεται στην περιοχή, κατακτώντας ευθύς εξ αρχής περίοπτη θέση μεταξύ των σημαντικών διεθνών παραγωγών. Η συμπαραγωγή του Πάρη Κασιδόκωστα -Λάτση και του Βολιώτη Τέρυ Ντούγκα, ο οποίος παρέστη, σημειωτέον, στη χθεσινή “επίσημη πρώτη” στα “Village Cinemas”, διεκδικεί το παγκόσμιο κινηματογραφικό ενδιαφέρον λόγω θέματος και συντελεστών. Παράλληλα αναδεικνύει τις δυνατότητες, τη θέληση και το ταλέντο του πρωτότοκου γιου του Απόστολου και της Νίτσας Ντούγκα, οι οποίοι ζουν στο Βόλο και παρακολουθούν με συγκίνηση και δικαιολογημένη υπερηφάνεια την εξέλιξη του Τέρυ, αλλά και του κατά δύο χρόνια μικρότερου, Νίκου. Γεννημένος στο Βανκούβερ του Καναδά, ήρθε μαζί με την οικογένειά του στο Βόλο, πατρίδα του πατέρα του, σε ηλικία 4 μόλις ετών και φοίτησε διαδοχικά στο 4ο Δημοτικό, το 2ο Γυμνάσιο και το 2ο Γενικό Λύκειο Βόλου, δημιουργώντας άρρηκτους δεσμούς με το πατρικό σπίτι της οδού Καραϊσκάκη, την οικογένεια και τους φίλους του. “Σε ηλικία 18 ετών, αναφέρει ο Τέρυ Ντούγκας, πήγα στην Αμερική για να σπουδάσω Οικονομικά και κατόπιν φοίτησα στο UCLA στο Λος Αντζελες” την πόλη που έκτοτε είναι η βάση των επαγγελματικών δραστηριοτήτων του.
Το όνειρο της ενασχόλησης με τον μαγικό κόσμο του κινηματογράφου, πήρε “σάρκα και οστά” στην Αμερική, όπου παρακολούθησε μαθήματα σκηνοθεσίας, πριν αρχίσει να ασχολείται με την παραγωγή ταινιών, δημιουργώντας πριν από τρία περίπου χρόνια, με τον Πάρη Κασιδόκωστα, την Εταιρία παραγωγής 1821. Αφορμή για τη συγκεκριμένη συνεργασία ήταν “η δυνατή φιλία που με συνδέει με τον Πάρη, ο οποίος έχει τρομερό ένστικτο, αγαπάει τον κινηματογράφο κι έχει δυνατό επιχειρηματικό μυαλό” ομολογεί ο διάσημος, πλέον Βολιώτης, ο οποίος έχει συνεργαστεί με θρυλικά ονόματα όπως ο Κέβιν Κόστνερ, η Κάμερον Ντίαζ, η Τζένιφερ Γκάρνερ, ο Νίκολας Κέϊτζ, η Εύα Μέντεζ, η Μπάρμπαρα Ντε Φίνα, παραγωγός του Μάρτιν Σκορτσέζε και πολλοί ακόμη. Το νεαρό παλληκάρι που έφυγε με όνειρα από το Βόλο για να κατακτήσει σταδιακά σημαντική θέση στον χώρο της παραγωγής ταινιών, δηλώνει απλά “αγαπάω πολύ το Βόλο και μου αρέσει να έρχομαι εδώ τρεις φορές το χρόνο. Ελπίζω μια μέρα, συνεχίζει, να κάνω μια ταινία που να έχει σχέση με το Βόλο. Σαν Βολιώτης, προσθέτει, γνωρίζω ότι είναι μικρή η πόλη μας και δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα εδώ, αλλά πιστεύω ότι μπορείς να εργαστείς στο εξωτερικό και σιγά-σιγά να το συνδυάσεις με την πόλη σου και να την κάνεις γνωστή προς τα έξω”.
Στόχος του είναι πάντα “η παραγωγή ταινιών που έχουν κάτι να πουν στο θεατή, όπως η ταινία “ο κος Κανένας” που αναφέρεται σε έναν άνθρωπο ο οποίος κρατάει τη μόνη άκυρη ψήφο, στις εκλογές της Αμερικής, που μπορεί να καθορίσει τον νικητή. Η ταινία έχει κάτι να πει από πολιτικής πλευράς, από την άλλη όμως είναι πολύ αστεία σε πολλά σημεία αλλά έχει και καρδιά, γιατί και θα κλάψει και θα γελάσει ο θεατής, κι απλά ελπίζουμε να αρέσει πάρα πολύ” τονίζει. Εχοντας ως βάση ζωής τις αρχές με τις οποίες τον γαλούχησαν οι γονείς του, ο νεαρός Τέρυ δηλώνει από καρδιάς “ αγαπάω πάρα πολύ τους γονείς, την οικογένεια και τους φίλους μου και μόνο εδώ νιώθω ότι είναι το σπίτι μου. Οταν είμαι στο Βόλο, συνεχίζει, δεν σκέφτομαι τίποτα άλλο. Οταν ταξιδεύω σε διάφορα μέρη στον κόσμο, κάτι πάντα μου λείπει. Κι αυτό είναι που με κρατάει πάντα συνδεδεμένο με την πόλη και τους δικούς μου ανθρώπους και το μόνο που εύχομαι, καταλήγει, είναι να είμαστε όλοι υγιείς και να εξακολουθήσω να κάνω ταινίες που έχουν κάτι να πουν”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: