Παρασκευή

Ο κος Μπαμπινιωτης, η ευρυμαθεια και ο Φλωρακης..

Μας εχει εντυπωσιασει ο Κος Μπαμπινιωτης για την ευρυμαθεια του.




Εν ταξει, ως «δασκαλος και εκπαιδευτικος» οπως αυτοπροσδιοριζεται, στο λεξικο του επιμενει τοσο πρωτοτυπα, να γραφει το αυγο , αβγο. Εν συνεχεια, ειναι καταπληκτικο να «διορθωνει» το ορθοπεδικος σε ορθοπαιδικος. Επειτα παλι αφοβος προ του ανυποστατου, εξακολουθει και επιμενει οτι το αλφαβητο ειναι φοινικικο και δεν ειναι Ελληνικο, μολονοτι, καθε συγκρισι της αρχαιας ελληνικης γραμματειας με την ανυπαρκτη φοινικικη ειναι συντριπτικη.
Ταυτοχρονως ενω ουδεμια αποδειξις για τις θεωριες αυτες υπαρχει πλην της διατυπωσεως των, ως εαν λεγαμε οτι θεωρητικως ο ηλιος ισως ειναι ωμεγα , με αφοπλιστικη "επιστημονικοτητα" ολες οι αλλες εκδοχες, αποκλειονται!!
Ομως κατα την ομιλια του στην υποδοχη των ελληνων μαθητων της λεγομενης βουλης των Εφηβων, διαπιστωσαμε οτι εχει συν τοις αλλοις και ιστορικη αγνοια.Διοτι αναφερομενος, αλλα ας το πω με τα δικα του λογια .Του «εκπαιδευτικου και του δασκαλου». Ειπε λοιπον ο κος Μπαμπινιωτης απευθυνομενος και νουθετων με την ιδιοτητα του τους Ελληνες μαθητες της «βουλης των εφηβων»
«....Σεβαστείτε αυτό το τέμενος τής Δημοκρατίας και εμπνευστείτε από αυτό, αναλογιζόμενοι ότι από εδώ έχουν περάσει ένας Χαρίλαος Τρικούπης, ένας Ελευθέριος Βενιζέλος, ένας Κωνσταντίνος Καραμανλής, ένας Γεώργιος και ένας Ανδρέας Παπανδρέου, ένας Ηλίας Ηλιού, ένας Χαρίλαος Φλωράκης,( μπινγκο!!!) για να αναφερθούμε σε μερικούς πολιτικούς ηγέτες που δεν είναι εν ζωή και που αγωνίστηκαν.. να βοηθήσουν τη χώρα μας να αναπτυχθεί και να φθάσει σ' ένα επίπεδο που ζηλεύουν πολλές άλλες χώρες..»
Ξαναδιαβασα την ομιλια του για να βεβαιωθω, οτι δεν ειχα ακουσει λαθος και επιβεβαιωσα οτι ο κος Μπαμπινιωτης , Ναι εγκωμιασε και τον Φλωρακη, ως πολιτικο ηγετη που αγωνισθηκε για να βοηθηση την χωρα μας ..
Αν ο κος Μπαμπινιωτης ηταν πολιτικος, ισως αυτο το δουλοφρον και εμετικο εγκωμιο στον Φλωρακη , να εθεωρειτο απλως λαικισμος. Ομως απο εναν «δασκαλο και εκπαιδευτικο» πως να θεωρηθἥ.?
Ο Τακης Λαζαριδης αναφερομενος σε αναλογου υφης γραπτα εγκωμια του νυν Πρωθυπουργου Κ.Καραμανλη στην εισαγωγη του Βιβλιου αυτοβιογραφίας του Χ. Φλωράκη όπου «αποτίει φόρο τιμής στον πρόεδρο του ΚΚΕ και σε ό,τι ιστορικά συμβολίζει», γραφει με ειλικρινεια και θαρρος που σπανιζει.

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, Δυσκολεύτηκα πολύ να διαβάσω στον χθεσινό τύπο και να καταλάβω τον διθύραμβο και τα εγκώμια που πλέξατε στον κ. Χαρίλαο Φλωράκη για τους "τίμιους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες" που έδωσαν ο ίδιος και το κόμμα του. Τρεις φορές χρειάστηκε να σκουπίσω τα γυαλιά μου αμφιβάλλοντας αν με γελούν τα μάτια μου ή με προδίδει η αργόστροφη, λόγω ηλικίας, σκέψη μου. Τελικώς, μετά από κοπιώδη προσπάθεια, κατάλαβα ότι, πράγματι, αποτίετε φόρο τιμής στον αδικημένο κ. Φλωράκη, ο οποίος "πρόσφερε πολλά και πήρε λίγα". Ως απλός οπαδός της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης, δικαιούμαι νομίζω να τύχω εκ μέρους σας μιάς απαντήσεως στο απλό ερώτημα: Γιατί είναι άξιος τιμής ο κ. Φλωράκης; Ποιές ακριβώς υπηρεσίες προσέφερε στην πατρίδα; «Από όσα γνωρίζω ο κ. Φλωράκης διέπρεψε στον Εμφύλιο ως καπετάνιος μεραρχίας του "Δημοκρατικού Στρατού". Έλαβε μέρος, μεταξύ των άλλων, στην επιχείρηση κατά του Καρπενησιού, στην λεηλασία της πόλης, στην εκτέλεση αθώων κατοίκων της και στην βίαιη στρατολογία πολλών άλλων.
Γνωρίζω επίσης ότι εν συνεχεία ο κ. Φλωράκης φοίτησε σε ανώτατη ρωσική στρατιωτική σχολή και ότι του απενεμήθη ο βαθμός ανωτέρου αξιωματικού του σοβιετικού στρατού. Του στρατού που κατέπνιγε τις λαϊκές εξεγέρσεις στις χώρες του πρώην "υπαρκτού σοσιαλισμού" και στήριζε την στυγνή δικτατορία των Μπρέζνιεφ - Αντρόπωφ και σία. Γνωρίζω τέλος ότι μετά την Μεταπολίτευση ο κ. Φλωράκης, ως ηγέτης του ΚΚΕ, αγωνίστηηκε με πάθος κατά της ένταξης της χώρας μας στην Ε.Ε. και υπέρ του εγκλωβισμού της, με "ειρηνικά" αυτή την φορά μέσα, στη σοβιετική στρούγκα. Την μετατροπή της δηλαδή σε σοβιετικό προτεκτοράτο, κατά τα πρότυπα της Αλβανίας, Βουλγαρίας κ.λπ.»

Και διερωραται ο Κος Φ. Λαζαριδης απευθυνομενος προς τον Πρωθυπουργο μας και την ηθελημενη αγνοια που διακρινει τους πολιτικους μας αλλα εν τω προκειμενω και την εξ ισου προθυμη λατρεια της δημοκοπιας του Κου Μπαμπινιωτη. «Είναι "τίτλοι τιμής" αυτοί για τους οποίους πρέπει να τιμάται ο κ. Φλωράκης; Μήπως υπάρχουν και άλλοι που δεν είναι ευρύτερα γνωστοί και τους οποίους γνωρίζετε μόνον εσείς και οι συνεργάτες σας; Δεν θα έπρεπε να τους μάθουμε και εμείς οι απλοί Έλληνες πολίτες; Δεν σας κρύβω επίσης κ. Πρόεδρε ότι από χθες με κατατυραννεί ένα βασανιστικό δίλημμα: καλώς ή κακώς εγώ ο παλιός αριστερός (και πιστεύω πολλοί άλλοι σαν και μένα) απεχώρησα από το ΚΚΕ και προσχώρησα στην φιλελεύθερη παράταξη, καταγγέλοντάς το για την ανεύθυνη και τυχοδιωκτική πολιτική του που είχε τόσο βαρύ ανθρώπινο και υλικό κόστος για τη χώρα; Αφού, κατά την εκτίμησή σας, οι αγώνες που διεξήγαγε και διεξάγει το ΚΚΕ είναι επωφελείς για την Πατρίδα και αξίζουν κάθε τιμής και επαίνου, μήπως θα πρέπει, συντετριμμένος πλέον, να δηλώσω και πάλι "λάθος" και να επιστρέψω ικέτης κοντά στον κ. Φλωράκη και το ΚΚΕ; Μήπως θα μπορούσατε να μου δώσετε μία συμβουλή επί του πρακτέου; Με την προσήκουσα τιμή, Τάκης Λαζαρίδης »

Ο Τακης Λαζαριδης ομως δεν ειναι ουτε λαικιζων πολιτικος. Ουτε αδαης εκπαιδευτικος. Κατεδικασθη σε θανατο μαζί με τον Μπελογιάννη και εν συνεχεία παρεμεινε φυλακισμενος επί δεκαπενταετία, για την συμμετοχη του στο ΚΚΕ και την συνομωτικη του δρασι στην υποθεσι των ασυρματων.Τα κομματικα εντυπα της εποχης εκεινης εγραψαν οτι «υπερασπιστηκε με επαναστατικη συνεπεια και αδιαλλαξια την τιμη και την υποληψι του κομματος»
Ισως οι νεοι στην βουλη των εφηβων θα ωφελουντο περσσοτερο αν την ομιλια υποδοχης τους εκφωνουσε ο Κος Τ.Λαζαριδης.
Οπωσδηποτε κατι παραπανω γνωριζει για την αλησμονητη "συνεισφορα" του Φλωρακη στην Ελλαδα και την Δημοκρατια, απο τον Κο Μπαμπινιωτη..

Δεν υπάρχουν σχόλια: