Παρασκευή

ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΩΡΑ για τον Χάρη Νικολαϊδη


"Στην Ταϊλάνδη προσβολή του βασιλιά σημαίνει 15 χρόνια φυλακή". Μ' αυτόν τον τίτλο η εφημερίδα "The Wall Street Journal" αναφέρεται στους αναχρονιστικούς νόμους που ισχύουν στην συγκεκριμένη ασιατική χώρα και καταγράφει τις πρόσφατες περιπτώσεις ανθρώπων που υπέστησαν διώξεις.


Ανάμεσά τους είναι και ο Ελληνοαυστραλός δημοσιογράφος, συγγραφέας και εκπαιδευτικός, Χάρης Νικολαϊδης που απειλείται με 15ετή κάθειρξη γιατί κρίθηκε ότι έθιξε τη βασιλική οικογένεια σε μια νουβέλα που έγραψε το 2005.


Το συγκεκριμένο βιβλίο τυπώθηκε σε 70 αντίτυπα και πουλήθηκαν μόνο επτά.


Ο Χάρης Νικολαϊδης βρίσκεται όμως φυλακισμένος σε μπουντρούμι της Μπάνγκογκ, από τις 31 Αυγούστου, μέσα σε άθλιες συνθήκες, χωρίς να έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος του και χωρίς να έχει καθοριστεί η ημερομηνία της δίκης τους.


Παρά την γραπτή συγγνώμη του προς την βασιλική οικογένεια και οι τρεις αιτήσεις του για αποφυλάκιση έως την διεξαγωγή της δίκης απορρίφθηκαν.


Ο ομογενής συγγραφές ζητά συγγνώμη από τους βασιλείς της Ταϊλάνδης ακόμα και μέσα από την The Wall Street Journal αλλά μάλλον μάταια.


"Ορισμένοι Ταϊλανδοί θεωρούν τον βασιλιά ως θεότητα και κουβαλούν μαζί τους την φωτογραφία του μαζί τους για καλή τύχη" γράφει η αμερικανική εφημερίδα.


Ο Χάρης Νικολαΐδης βρίσκεται φυλακισμένος στη χειρότερη φυλακή της Ταϊλάνδης. Μοιράζεται με 90 άτομα ένα κελί, στο οποίο δεν υπάρχει νερό, αρκετοί κρατούμενοι πάσχουν από φυματίωση και οι πιο τυχεροί μπορούν και κοιμούνται στο πάτωμα.


"Αν χρειαστεί θα πάω γονατιστή στον βασιλιά για να του ζητήσουμε συγγνώμη. Αρκεί να αφεθεί ελεύθερο το παιδί μας", λέει με δάκρυα η κ. Δέσποινα Νικολαΐδη.

.ΚΕΙΜΕΝΟ.omogeneia.ana-mpa.gr


Παίρνουμε όλοι τηλέφωνο
στην Πρεσβεία της Ταυλάνδης. 210-6710155
e-mail thaiath@otenet.gr
http://citypress-gr.blogspot.com/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

free Nikolaides its unfair ! Freedom of speech NOW !