Τετάρτη

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΥ Όραμά μου η μεγάλη Νέα Δημοκρατία του 45%!

ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΑΜΦΙΠΛΕΥΡΗ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ - ΥΨΗΛΟΙ ΤΟΝΟΙ ΚΑΙ ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΤΑ «ΟΣΩΝ ΕΒΛΑΨΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ»


Της Μαρίνας Αποστολοπούλου


Το μεγάλο και ανοιχτό κόμμα χρειάζεται νέα ηγετική ομάδα και απήχηση στην κοινωνία, τόνισε χθες από τη Λάρισα η υποψήφια για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Η οποία, για μία ακόμη φορά, έδωσε το στίγμα της πολιτικής της, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τις επιλογές του συνυποψηφίου της Αντώνη Σαμαρά σε πολιτικές αλλά και πρόσωπα και υπογράμμισε ότι η μάχη για την ηγεσία του κόμματος είναι μία μάχη καθαρά πολιτική. Η εκλογή της 29ης Νοεμβρίου θα καθορίσει αν θα προχωρήσουμε μπροστά ή αν θα μείνουμε κολλημένοι στο παρελθόν, είπε χαρακτηριστικά, θέτοντας το δίλημμα του σήμερα για το αύριο, σε μία εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό συγκέντρωση.
Ασφυκτικά γεμάτη ήταν η αίθουσα του «Ιμπέριαλ» που... ξεχείλισε και στους γύρω διαδρόμους. Αναμφίβολα όμως, τον ρυθμό τον έδιναν με σημαίες, συνθήματα αλλά και τύμπανα νεολαίοι του κόμματος οι οποίοι, μεταξύ άλλων, φώναζαν: «ΟΝΝΕΔ ΟΝΝΕΔ πρωτοπορία με Ντόρα Μπακογιάννη στη νέα ηγεσία», «Ηρθε η ώρα για Μπακογιάννη Ντόρα σηκώστε το κεφάλι κυβέρνηση και πάλι».
Η ΝΔ, είπε χαρακτηριστικά, η πρώην υπουργός Εξωτερικών, έχει ανάγκη από μία ηγετική ομάδα με νέους ανθρώπους, με στελέχη ικανά, αποτελεσματικά με απήχηση στην κοινωνία. Που να προσελκύουν τους νέους πολίτες και τους προβληματισμένους πολίτες. Μια ηγετική ομάδα με ό,τι καλύτερο διαθέτει το κόμμα. Δίνοντας έτσι και ένα μήνυμα τόσο για την πρόσφατη «σύμπραξή» της με την Άρη Σπηλιωτόπουλο όσο και για τα κριτήρια επιλογής της για τη ΝΔ του αύριο, εφόσον εκλεγεί πρόεδρος, όπου θα προτάσσει την ενότητα αλλά και η αξιολόγηση των προσώπων θα γίνεται με πολιτικά κριτήρια. Μια ηγετική ομάδα, είπε με νόημα, με ό,τι καλύτερο διαθέτει η Νέα Δημοκρατία. Όχι με τα περιβόητα golden boys που κάποιοι -που καταγγέλλουν νυχθημερόν τους μηχανισμούς- έσπευσαν να βάλουν στο επιτελείο τους. Δεν χρειαζόμαστε αυτούς που πλήγωσαν και έβλαψαν την παράταξη, παρατήρησε, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τις επιλογές άλλων.
Εξάλλου, στο πλαίσιο της ομιλίας της η υποψήφια για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας «έριξε το γάντι » στους υποψηφίους για την προεδρία Αντώνη Σαμαρά και Παναγιώτη Ψωμιάδη αναφερόμενη στις προτάσεις που η ίδια έκανε για το κόμμα. Οι δικές μου προτάσεις είναι συγκεκριμένες, όχι ασάφειες και ωραία λόγια, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ρίχνοντας και το σχετικό «καρφί»: «Μίλησα για πρόεδρο με θητεία, για επιλογή από τη βάση των υποψήφιων βουλευτών, δημάρχων και νομαρχών. Είμαι όμως η μόνη. Οι άλλοι υποψήφιοι αποφεύγουν να δεσμευτούν συγκεκριμένα. Καλώ τον Αντώνη Σαμαρά με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο (έχει σημασία ο τρόπος της κοινής αναφοράς) και τον Παναγιώτη Ψωμιάδη να τοποθετηθούν. Να μας πουν τις απόψεις τους. Γιατί είναι δημαγωγικό να καταγγέλλουμε τους μηχανισμούς και να αποφεύγουμε να δεσμευτούμε για το πώς δημοκρατικά θα τους καταργήσουμε».
Η Νέα Δημοκρατία που εγώ ονειρεύομαι, είπε η πρώην υπουργός Εξωτερικών, «θα διευρύνει την επιρροή της και προς το κέντρο και προς τα δεξιά. Με συστηματική πολιτική δράση για μια καλύτερη κοινωνία, για μια καλύτερη ζωή για τους πολίτες. Η Νέα Δημοκρατία που εγώ ονειρεύομαι ακούει την κοινωνία. Αφουγκράζεται τα νέα ρεύματα σκέψης. Προχωρά μπροστά. Με νέους ανθρώπους, με νέα στελέχη! Στελέχη που μπορούν να απευθύνονται στους πολίτες και να προσελκύσουν νέους ανθρώπους. Η Νέα Δημοκρατία η οποία εγώ ονειρεύομαι, δεν θα κάνει τα λάθη του παρελθόντος. Δεν θα έχει κλειστές πόρτες για τα στελέχη της. Δεν θα ανέχεται συμπεριφορές που πληγώνουν τους πολίτες. Δεν θα γυρίζει την πλάτη σε όσους την εμπιστεύθηκαν.
Η Νέα Δημοκρατία που ονειρεύομαι θα δίνει αγώνες για ιδέες και πολιτικές θέσεις. Θα υπερασπίζεται την πολιτική της με αυτοπεποίθηση και πίστη. Θα δίνει τη μάχη των ιδεών σε όλα τα επίπεδα. Και όλα αυτά, με το βλέμμα μπροστά. Με το βλέμμα στραμμένο στην κοινωνία. Έχοντας στο μυαλό μας πώς θα διευρύνουμε ξανά την απήχηση της παράταξής μας. Πώς θα γίνουμε ξανά κυρίαρχη πολιτική δύναμη στον τόπο!
Αυτό είναι το όραμά μου φίλες και φίλοι! Μια μεγάλη Νέα Δημοκρατία! Του 42, του 43, του 45%! Την έχουμε ζήσει, ξέρουμε πώς να το κάνουμε και μαζί μπορούμε να το πετύχουμε!»
Εξάλλου αναφέρθηκε εκτενώς και στο αγροτικό ζήτημα τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι: «Μέλημα πρέπει να είναι η στήριξη των νέων αγροτών, των ανθρώπων που αποτελούν το «οξυγόνο» για τη συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Είναι απαραίτητο να συνεχισθούν και να ενισχυθούν περαιτέρω τα φιλοπεριβαλλοντικά προγράμματα στον αγροτικό τομέα, καθώς επίσης και όλες οι δράσεις που έχουν σχέση με την αξιοποίηση των υδάτινων πόρων».
Πολλές και σημαντικές και με νόημα οι παρουσίες στην ομιλία της υποψηφίας για την προεδρία της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη.
Είναι χαρακτηριστικό είναι ότι μέσα στο πολυπληθές ακροατήριο υπήρχαν και μέλη της οικογένειας Σουφλιά αλλά και πολιτικοί φίλοι του πρώην υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γιώργου Σουφλιά.
Την ομιλία της παρακολούθησαν επίσης οι βουλευτές Χρ. Ζώης , Θ. Νάκος και Κ. Κιλτίδης, ο πρώην υπουργός Γεωργίας Αλ. Κοντός, ο δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης, ο δήμαρχος Τρικκαίων Μιχ. Ταμήλος, η αντινομάρχης Ρένα Καραλαριώτου, οι δήμαρχοι Λιβαδίου Γ. Γαλάνης, Σαρανταπόρου Θ. Κλεισιάρης, Μακρυχωρίου Ζήσης Λιούπας, Ολύμπου Θ. Καστανάρας, Κιλελερ Κ Δεσποπουλος κοινοτάρχης Βερδικούσιας Γ. Σάκκας, οι αντιδήμαρχοι Σπ. Μπαρμπούτης, Χρ. Κέλλας, Κ. Σαμουρέλης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ι. Λάτσιος, ο πρώην βουλευτής Κώστας Αγοραστός, οι πολιτευτές Θ. Παρασκευούδη, Ν. Ζαχαρός, Κ. Καρέλα πρώην βουλευτής Ι. Παπαδημόπουλος, ο πρώην πολιτευτής Κ. Σουφλιάς, ο πρώην πολιτευτής Δημ. Φακής, ο πρόεδρος του ΕΟΜΜΕΧ Γ. Σουφλιάς, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Πηνειού Γ. Λαδόπουλος, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ντ. Διαμάντος, η έπαρχος Ελασσόνας Μαρία Μαμάρα, ο περιφερειακός διευθυντής Θεσσαλίας της Αγροφυλακής Θ. Μητός,ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας της ΝΟΔΕ Λάρισας, Β. Μπατζηλιώτης, Ι. Βαρβαρούσης και Θ. Βελεσκιώτης, ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Θωμάς Αγγελακόπουλος, πολλοί πρόεδροι Δημοτικών Τοπικών Επτιτροπών, δημοτικοί σύμβουλοι από όλο το νομό καθώς και νομαρχιακοί και πλήθος κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: