Σάββατο

Η Ντόρα απέναντι σε 5 δημοσιογράφους (video) - Ουδείς Αναμάρτητος

Απαντήσεις για όλα τα θέματα που σχετίζονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με την εκλογή προέδρου στη Νέα Δημοκρατία κλήθηκε να δώσει η Ντόρα Μπακογιάννη ως καλεσμένη στην εκπομπή της Άννας Παναγιωταρέα που είχε δίπλα της ακόμα την Χριστίνα Κοραή από την Ελευθεροτυπία, την Έλλη Τριανταφύλλου από την Καθημερινή και το ΣΚΑΪ, τη Λώρα Ιωάννου από τη Real News και την Νόνη Καραγιάννη από τον Αθήνα 984. Η κα Μπακογιάννη υπογράμμισε τόσο στην αρχή όσο και στο τέλος της εκπομπής πως η ίδια "δεν κινείται σε προστατευμένο επικοινωνιακό περιβάλλον" υποννοώντας το γνωστό θέμα του ντιμπέιτ και πως 3 ημέρες πριν την κάλπη δε φοβάται τις απαιτητικές συνεντεύξεις σε αντίθεση με τον κο Σαμαρά που αποφεύγει να έχει απέναντί του πάνω από ένα δημοσιογράφο. "Στερείται επιχειρημάτων" απάντησε με βεβαιότητα η πρώην υπουργός Εξωτερικών όταν της ζητήθηκε να ερμηνεύσει την επικοινωνιακή στρατηγική του συνυποψηφίου της.

Αιχμηρή ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά όταν η συζήτηση πήγε στο θέμα των Σκοπίων. Αναφερόμενη στη χτεσινή ομιλία του αντιπάλου της στη Θεσσαλονίκη, η κα Μπακογιάννη σημείωσε με μειωμένη δόση μετριοπάθειας και με ένα μάλλον ειρωνικό χαμόγελο: "Μίλησε για το Βουκουρέστι, είχε κανείς την αίσθηση πως εκείνος ήταν στο Βουκουρέστι και πως δεν ήμουν εγώ η αρχιτέκτων αυτής της στρατηγικής" και συνέχισε καλώντας τον συνυποψήφιό της να αποσαφηνίσει τη θέση του σχετικά με το θέμα: "Δεν κατάλαβα πού διαφοροποιείται ο κος Σαμαράς. Είναι όμως σκόπιμο να πει ακριβώς τί εννοεί διότι δεν πρέπει ένας υποψήφιος αρχηγός κόμματος να αφήνει να πλανώνται υποννοούμενα".

Η υποψήφια για την προεδρία της ΝΔ απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα σχετικά με τον τρόπο που θα αντιμετωπίσει τον Αντώνη Σαμαρά την επόμενη μέρα αν εκλεγεί εκείνη τελικά αρχηγός και αν θα υπάρχει διακριτή εσωκομματική αντιπολίτευση κατά το "σύνδρομο Βενιζέλου" στο ΠΑΣΟΚ: "Οι προτάσεις που θα υπάρξουν δεν είναι ποσοστιαίες. Κάθε απόφαση που θα λαμβάνεται από το κόμμα, θα λαμβάνεται από την πλατιά ευρεία δημοκρατική του βάση" και συνέχισε "δεν πιστεύω στα νούμερα. Ούτε νούμερο 2 ούτε νούμερο 3, χρειάζεται συλλογική προσπάθεια". Για το τελευταίο μάλλον δεν πείθει εύκολα η κα Μπακογιάννη μιας και επί Καραμανλή ουδέποτε αρνήθηκε τα "πολυτελή πόστα" που αρμόζουν στο νούμερο 2 όπως της δημάρχου Αθηναίων εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων ή της υπουργού Εξωτερικών. Όσο για το πολιτικό μέλλον του Αντώνη Σαμαρά σε περίπτωση νίκης της, αν κρίνουμε από την απάντησή της μάλλον κάτι σε... "πολιτική έρημο" διαφαίνεται.

Στο δια ταύτα της συζήτησης και της εκλογικής αναμέτρησης γενικά, η κα Μπακογιάννη χρησιμοποίησε το επιχείρημα που θέλει τον Αντώνη Σαμαρά αποτυχημένο πολιτικό: "Το ερώτημα είναι με τί εχέγγυα προσπαθείς να στήσεις το αύριο. Κατά τη γνώμη μου αυτές οι ιδέες που κατατίθενται σήμερα έχουν παρουσιαστεί στην ελληνική κοινωνία με το κόμμα του κου Σαμαρά, απορρίφθηκαν από την ελληνική κοινωνία και επανέρχονται σήμερα. Στο ερώτημα μάλιστα τί θα έλεγε στον νεοδημοκράτη για να τον πείσει να πάει στην κάλπη την Κυριακή, η υποψήφια επανέλαβε εμφατικά το γνωστό πλέον δίλημμα: "Γιατί αυτή η εκλογή έχει διακύβευμα: Αν θα πάμε στη λογική της μεγάλης ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς ή αν θα περιχαρακωθούμε". Προς το παρόν και κατά τις δημοσκοπήσεις πάντως, περίπου οι μισοί νεοδημοκράτες επιλέγουν να "περιχαρακωθούν"...

Παρατίθενται τα σχετικά αποσπάσματα από την εκπομπή "Ουδείς Αναμάρτητος" της ΝΕΤ της 26.11.09.

Δεν υπάρχουν σχόλια: