Παρασκευή

Μαχες μεταξυ Ελληνων και Αλβανων στα Ελληνικα Σχολεια



Σε βεντέτα εξελίχθηκε ο έρωτας δύο μαθητών για μια κοπέλα στην Κω. Η κοπέλα είχε γίνει το αντικείμενο του πόθου για δύο μαθητές που πηγαίνουν σε διαφορετικά σχολεία και κατέληξε να γίνει το «μήλον της Εριδος». Οι μαθητές παρεξηγήθηκαν μετά από χειρονομία που έκανε ο ένας στον άλλον, λογομάχησαν και το κακό δεν άργησε να συμβεί.

Ο ένας μαθητής, αλβανικής καταγωγής, κάλεσε ομοεθνείς φίλους του για να «δώσουν χείρα βοηθείας» και σε ανύποπτη στιγμή επιτέθηκαν στον ερωτικό του αντίζηλο, γεγονός που προκάλεσε και τη βεντέτα. Ομως και ο άλλος μαθητής δεν έμεινε άπραγος και για να πάρει το αίμα του πίσω, μία εβδομάδα αργότερα, που το σχολείο του αντίζηλού του πήγαινε εκδρομή, μάζεψε φίλους του από το χωριό και όταν σταμάτησε το λεωφορείο που μετέφερε τους μαθητές και ο «αντίπαλος» κατέβηκε, του επιτέθηκαν όλοι μαζί και τον χτύπησαν. Καθηγητές και μαθητές που βρέθηκαν μπροστά στο περιστατικό έμειναν με το στόμα ανοιχτό βλέποντας την αγριότητα που επέδειξαν οι μαθητές. Κάποιοι έτρεξαν να τους χωρίσουν, ενώ άλλοι κάλεσαν την αστυνομία. Τόσο οι δύο μαθητές όσο και οι φίλοι τους που ενεπλάκησαν στον καβγά επιπλήχθηκαν από τους διευθυντές των σχολείων τους, ενώ ενημερώθηκαν οι γονείς τους, που κλήθηκαν να φροντίσουν ώστε να μην επαναληφθεί ανάλογο γεγονός.

Πάντως, η «βεντέτα» αυτή έχει βαθύτερες ρίζες και δεν ξεκινάει ούτε τελειώνει εκεί για τους εκπαιδευτικούς στην Κω. Δεν είναι η πρώτη φορά που αναφέρονται τέτοια περιστατικά μεταξύ Ελλήνων και αλλοδαπών στα σχολεία της περιοχής. Οι μαθητές έχουν χωριστεί σε ομάδες και με κάθε ευκαιρία λογομαχούν, ενώ εκτυλίσσονται μεταξύ τους περιστατικά απείρου κάλλους. Ευτυχώς, όμως, μέχρι στιγμής έχουν αποφύγει τις πιο «σκληρές» σκηνές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: