Παρασκευή

Και αλλος Εφιαλτης!!!! Έλληνας εκπροσωπεί τα Σκόπια σε εκλογές !!!!

Στη μάχη για τον προεδρικό θώκο όλες οι προτάσεις είναι δεκτές για τον Δημήτρη Δημητρόπουλο! Ακόμα κι αυτή των Σκοπίων! Είναι πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής (UEG) και θέλει να παραμείνει γι’ αυτό και αποδέχθηκε την πρόταση των Σκοπίων να τα εκπροσωπήσει στις αυριανές εκλογές που τελούνται στο Τελ Αβίβ!
Νόμιμη - ναι μεν - η κίνηση του Πατρινού προέδρου, αλλά την στιγμή που οι εκάστοτε κυβερνήσεις της Ελλάδας...
παίζουν σκληρό ροκ σε διπλωματικό επίπεδο για τη διαμάχη της ονομασίας των Σκοπίων ο κ. Δημητρόπουλος φροντίζει εμμέσως πλην σαφώς να τα αναγνωρίσει ως "Δημοκρατία της Μακεδονίας. "
Με αυτή την αυθαίρετη ονομασία - που δεν έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ - έχει γίνει εδώ και 12 χρόνια (!) αποδεκτή η ΠΓΔΜ από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και μάλιστα επί των ημερών της προεδρίας του κ. Δημητρόπουλου δεν άλλαξε κάτι. Απεναντίας τώρα τη νομιμοποιεί αποδεχόμενος την πρότασή τους.
Για να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία έπρεπε να προταθεί από μια ομοσπονδία μέλος της UEG. Αρχικά ήταν υποψήφιος με την Μολδαβία, η οποία ωστόσο τη στιγμή που τέθηκε η υποψηφιότητά του υπήρχαν δύο ομοσπονδίες γυμναστικής σε αντιπαλότητα? Επικράτησε και αναγνωρίστηκε αυτή που δεν είχε προτείνει τον κ. Δημητρόπουλο και ως εκ τούτου αποσύρθηκε η υποψηφιότητά του.
Η ελληνική ομοσπονδία γυμναστικής, η διοίκηση της οποίας είναι σε κόντρα με τον Δημήτρη Δημητρόπουλο, δεν τον πρότεινε ξεκαθαρίζοντας πως ο λόγος είναι ότι βρίσκεται ακόμα σε ισχύ η τριετής ποινή του με στέρηση φιλάθλου ιδιότητας από την ΕΦΙ (λήγει τον Φεβρουάριο του 2010).
Θυμίζουμε ότι ο κ. Δημητρόπουλος είχε τιμωρηθεί καθώς είχε υπογράψει ψευδή βεβαίωση πως η αθλήτρια της ρυθμικής και νυν προπονήτρια Αρετή Συναπίδου ήταν όγδοη Ολυμπιονίκης στις κορύνες (ενώ ήταν 8η στις κορύνες του συνθέτου ατομικού) προκειμένου να προσληφθεί στην πυροσβεστική. Στη συνέχεια άσκησε έφεση κατά της απόφασης της ΕΦΙ. Ωστόσο, με ψήφους 2 υπέρ μιας κατά επικυρώθηκε η τιμωρία του από το ΣτΕ.
Στο επίσημο site της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής αναφέρονται οι υποψήφιοι πρόεδροι. Για τον κ. Δημητρόπουλο σημειώνεται πως επιχειρεί την επανεκλογή του, χωρίς ωστόσο να κατονομάζεται η ομοσπονδία που τον προτείνει.
Αντιθέτως, είναι ξεκάθαρο ότι οι συνυποψήφιοί του Ζορζ Γκελζέκ και Ιβαν Λέβακ προτάθηκαν από την ομοσπονδία της Γαλλίας και της Σλοβενίας αντίστοιχα.
«Δεν είναι δυνατόν ένας Ελληνας να αποδέχεται την πρόταση του προέδρου της ομοσπονδίας της FYROM, ο οποίος κατά τη διάρκεια του συνεδρίου χρησιμοποιεί τον όρο Δημοκρατία της Μακεδονίας. Είναι ντροπή» τόνισε ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας γυμναστικής Θανάσης Βασιλειάδης, ο οποίος έχει θέσει υποψηφιότητα για την εκτελεστική επιτροπή της UEG.
Ερωτηματικό αποτελεί η στάση που θα κρατήσει ως τις αυριανές εκλογές ο Δημήτρης Δημητρόπουλος, καθώς ασκούνται πιέσεις για την απόσυρση της υποψηφιότητάς του.
«Εχουμε κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες ώστε να μην εγκριθεί η υποψηφιότητα του κ. Δημητρόπουλου. Αυτό δύσκολα θα το κατορθώσουμε. Περιμένουμε λοιπόν να δούμε την ονομασία του ψηφοδελτίου και αναλόγως θα κινηθούμε. Αν θα αναγράφεται δηλαδή ως υποψήφιος της ΠΓΔΜ ή της Δημοκρατίας της Μακεδονίας» τόνισε ο κ. Βασιλειάδης.
Πηγή: dikisports.blogspot.com


ΝΤΡΟΠΗ! Με την στήριξη των Σκοπίων ο Δημητρόπουλος διεκδικεί επανεκλογή στην UEG

Αυτό και αν είναι πρωτάκουστο. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Τέλ Αβίβ, ο Δημήτρης Δημητρόπουλος , πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής θα διεκδικήσει την επανεκλογή του ως προτεινόμενος από τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας», όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της FYROM κατά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων στο 23ο Συνέδριο της UEG, στο Τελ Αβίβ. Η ενέργεια αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπροσωπείας της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας στο Ισραήλ. Ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο., Θανάσης Βασιλειάδης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι δυνατόν ένας Ελληνας να αποδέχεται την πρόταση του προέδρου της Ομοσπονδίας της FYROM, ο οποίος κατά τη διάρκεια του συνεδρίου χρησιμοποιεί τον όρο «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Η γειτονική χώρα εκπροσωπείται εδώ και χρόνια με την συγκεκριμένη αυθαίρετη ονομασία, με την ανοχή του κ. Δημητρόπουλου και παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες μας. Δεν περιμέναμε, όμως, ότι θα έφτανε στο σημείο να νομιμοποιήσει με την σημερινή ενέργειά του τους ανιστόρητους ισχυρισμούς της FYROM. Μας εκπλήσσει δυσάρεστα και θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις. Κάνουμε όλες τις κινήσεις για να το εμποδίσουμε να συμβεί. Εχω καταθέσει υπομνήματα για ακύρωση του βάσει του καταστατικού. Για να μην μπει. Αυτό θα το ξέρουμε αυριος στις 9 το πρωί οταν και θα μας μοιράσουν τους φακέλους για την εκλογή. Θα ξέρουμε τι θα γίνει». Το 23ο συνέδριο της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας Γυμναστικής διεξάγεται στο Τέλ Αβίβ, και ολοκληρώνεται σήμερα με τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των νέων οργάνων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.



Κυνηγάει εκλογή με τις ευλογίες των Σκοπίων!

Έγινε και αυτό! Την ώρα που η Ελλάδα ως έθνος δίνει πολλές μάχες σε διπλωματικό επίπεδο για να μην περάσουν οι εθνικιστικές επιδιώξεις των Σκοπίων, Έλληνας παράγοντας θα διεκδικήσει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής (UEG) ως προτεινόμενος από την ΠΓΔΜ! Πρόκειται για τον Δημήτρη Δημητρόπουλο που στο 23ο Συνέδριο της UEG που ξεκίνησε στο Τελ Αβίβ θέλει να επανεκλεγεί ως εκπρόσωπος της συγκεκριμένης βαλκανικής χώρας, προκειμένου να μην χάσει την θέση του!

Ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, ο οποίος βρίσκεται στην προεδρία της UEG από το 2003, είχε προταθεί ως υποψήφιος για επανεκλογή από τη Μολδαβία, η οποία όμως απέσυρε την στήριξή της στο πρόσωπό του και έτσι ο κ. Δημητρόπουλος δεν θα είχε δικαίωμα συμμετοχής. Ωστόσο, δεν είχε σκοπό να χάσει τη θέση κι έτσι κατά τη διάρκεια της ημέρας, η ΠΓΔΜ εξέφρασε την εμπιστοσύνη της στον Ελληνα παράγοντα με τρόπο που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ελληνικής αποστολής στο Τελ Αβίβ. Κι αυτό, γιατί η ΠΓΔΜ εκπροσωπείται στην UEG με την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας».Μάλιστα, ο πρόεδρος της εθνικής Ομοσπονδίας γυμναστικής της ΠΓΔΜ, ανακοίνωσε την απόφαση αναφέροντας ότι «ο κ. Δημητρόπουλος θα είναι εκπρόσωπος για την Ομοσπονδία της Δημοκρατίας της Μακεδονίας».Η ενέργεια αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπροσωπείας της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας στο Ισραήλ. Ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο., Θανάσης Βασιλειάδης, προέβη σε δήλωση, στην οποία ανέφερε: «Δεν είναι δυνατόν ένας Ελληνας να αποδέχεται την πρόταση του προέδρου της Ομοσπονδίας της FYROM, ο οποίος κατά τη διάρκεια του συνεδρίου χρησιμοποιεί τον όρο 'Δημοκρατία της Μακεδονίας'. Η γειτονική χώρα εκπροσωπείται εδώ και χρόνια με την συγκεκριμένη αυθαίρετη ονομασία, με την ανοχή του κ. Δημητρόπουλου και παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες μας. Δεν περιμέναμε, όμως, ότι θα έφτανε στο σημείο να νομιμοποιήσει με την σημερινή ενέργειά του τους ανιστόρητους ισχυρισμούς της FYROM. Μας εκπλήσσει δυσάρεστα και θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: