Κυριακή

Απούσα η νέα ΝΔ από του Μακρυγιάννη. Ούτε ένα στέλεχος δεν απέστειλε ο νέος Αργηχός. Αβλεψεία ή εσκεμμένη "αμέλεια";

Σήμερα έγινε στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, στο Σύνταγμα Χωροφυλακής Αθηνών "Μακρυγιάννη", το καθιερωμένο μνημόσυνο στη μνήμη των περίπου 200 ανδρών της Χωροφυλακής, της Αστυνομίας Πόλεων και της Πυροσβεστικής, που έπεσαν αντιστεκόμενοι στις επί μέρες επιθέσεις των ΕΛΑΣιτών, το Δεκέμβριο του 1944.

Για άλλη μια φορά, παρέστησαν εκατοντάδες απότρατοι αξιωματικοί, συγγενείς και απόγονοι των θυμμάτων, ενώ η επίσημη Πολιτεία έλαμψε δια της απουσίας της όπως κάνει άλλωστε τα τελευταία χρόνια με ιδιαίτερη επιμέλεια. Αν και ήταν αναμενόμενο, πλην όμως διατηρούσαμε κάποιες ελπίδες ότι η υπό νέα ηγεσία ΝΔ θα έστελνε κάποιον εκπρόσωπό της, όπως είχε κάνει το 1997 ο νεοεκλεγείς Καραμανλής, που είχε στείλει τον βουλευτή Αν. Νεράντζη, εκπρόσωπος της νέας Νέας Δημοκρατίας δεν παρέστη στο μνημόσυνο. Στου Μακρυγιάννη η Πολιτεία, ακόμη και στην μορφή του Δήμου Αθηναίων, απουσιάζει. Φαντάζει μακρινή η εποχή που ο χώρος κατακλιζόταν από κόσμο, έστω και σε δύο διαφορετικές εκδηλώσεις, μιας και από τότε η Δεξιά στην Ελλάδα δεν μπορούσε να "τα βρει" ούτε σε ένα μνημόσυνο. Γι'αυτό και προηγείτο το μνημόσυνο που έκανε η ΕΠΕΝ και ακολουθούσε αυτό της ΝΔ.
Συγκινιτική η παρουσία του 99χρονου τελευταίου ζώντος πολεμιστή του Μακρυγιάννη, Μοίραρχου Θεοδωρόπουλου, που κατέθεσε στεφάνι και εξιστορούσε συγκινημένος το τι έγινε τότε. Το θαύμα του Μακρυγιάννη, το νέο Τολέδο, χάρη στο οποίο σήμερα είμαστε ελεύθεροι, κι όχι εργάτες για 80 ευρώ το μήνα.

http://dexiextrem.blogspot.com/2009/12/blog-post_06.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: